Ihmisille turvalliset UV222®-valaisimet mullistavat desinfioivan UV-valaisinteknologian käyttömahdollisuudet 

Havainnekuva valaistuslaskelmasta. Eri värit kuvaavat UV-valon voimakkuutta eri kohdissa. Valaisimet säädetään toimimaan täsmälleen oikein asennuskohta huomioiden. 
Havainnekuva valaistuslaskelmasta. Eri värit kuvaavat UV-valon voimakkuutta eri kohdissa. Valaisimet säädetään toimimaan täsmälleen oikein asennuskohta huomioiden. 
18.03.2022 | Sosiaali- ja kuntatalous

Ultraviolettisäteilyn desinfiointikykyä on jo vuosikaudet hyödynnetty desinfioimaan ihmisistä tyhjiä tiloja – esimerkiksi sairaaloiden leikkaussaleja. Uusi UV222®-teknologia mullistaa desinfioivan UV-valaistuksen käyttömahdollisuudet, sillä patentoitua UV222®-valaisinteknologiaa voidaan käyttää turvallisesti myös ihmisten läsnä ollessa. Teknologian avulla voidaan esimerkiksi suojella terveydenhuoltoalan työntekijöitä asiakasvirran mukana kulkevilta taudinaiheuttajilta – kuten koronavirukselta. 

UV Medicon Tanskassa valmistamat UV222®-valaisimet perustuvat valaisinalan pioneerina tunnetun japanilaisyritys Ushion patentoimaan teknologiaan. Valaisimia myy Suomessa yksinoikeudella valaistusratkaisujen konkari Winled Oy. 

UV-valon 222 nm -aallonpituuden on osoitettu tekevän ilmassa kulkevat ja pintoihin kiinnittyneet taudinaiheuttajat vaarattomiksi muutamassa minuutissa. Valaisimet voivat siis tuoda pandemian keskellä merkittäviä hyötyjä organisaatiolle, asiakkaille ja työntekijöille muun muassa terveydenhuollossa ja hoivapalveluissa. Myös koulut, liikuntatilat, tapahtumatilat sekä elintarviketeollisuus ovat parhaita hyötyjä niittävien listalla. 

– Teknologia on perusteellisesti tutkittu ja todettu sekä tehokkaaksi että turvalliseksi. UV Medicon valaisimia on jo Tanskassa käytössä muun muassa Aarhusin yliopistollisen sairaalan keuhkoklinikan odotustiloissa, kertoo Winled Oy:n toimitusjohtaja Jari Savela. 

Savela mainitsee, että tutkijoiden mukaan menossa oleva pandemia ei ole varmasti viimeinen ja niitä tullaan näkemään lähitulevaisuudessakin.

– Jos kaikki yhteiskunnan kriittiset tilat olisivat siinä vaiheessa suojattuja tällaisella UV-valaistuksella, pandemian yhteiskunnalliset vaikutukset olisivat todennäköisesti huomattavasti pienemmät.

Winled Oy:n Suomessa yksinoikeudella myymä UV Medicon UV222®-valaisin. 

Patentoitua ja tutkitusti turvallista teknologiaa maailman johtavilta valaisinasiantuntijoilta  

Covid-19-pandemia on vauhdittanut UV-valoon perustuvan desinfiointiteknologian kehitystä ja käyttöönottoa. Ihmiselle turvallinen UV222®-valaisinteknologia on kehitetty ja suunniteltu yhteistyössä tutkijoiden, insinöörien, lääketieteen ammattilaisten sekä useiden yliopistojen kanssa ja se on perusteellisesti testattu ja dokumentoitu.  

Turvalliseksi tuotteen tekevät valaisimen käyttämä UV-valon aallonpituus, sisäänrakennettu optinen turvalasi, valotutka, liiketunnistin sekä valaisinkohtainen, asiantuntijan tekemä määrittely ja ammattitaidolla tehty UV-valaistussuunnitelma. 

Valaistussuunnittelu takaa hyödyt ja turvallisuuden 

Jokainen valaisin tarkistetaan ennen pakkaamista UV Medicolla, jolloin valaisimen tuottama valo mitataan ja tieto syötetään valaisimen toimintaa ohjaavalle algoritmille. Winled tarkistaa tuotteet kuljetuksen jälkeen ja syöttää valaisimiin käyttökohteen mukaiset parametrit. Näissä huomioidaan mm. etäisyys desinfioitavaan pintaan sekä turvaetäisyys ihmisiin. 

– Valaistussuunnittelijan syöttämät parametrit, yhdessä valaisimen LIDAR-tunnistimen, eli etäisyyksiä rekisteröivän valotutkan, ja liiketunnistimen kanssa, varmistavat standardien mukaisen turvallisen UV-valon annostelun. Itse asennuksen tekee aina kouluttamamme asentaja, ammattitaidolla laaditun UV-valaistussuunnitelman mukaisesti. Jokaiselle valaisimelle kerrotaan, minkälaiseen käyttöympäristöön se asennetaan, kertoo Winled Oy:n valaistussuunnittelija Erkka Hurske.

– Juuri UV-valon turvallinen käyttö ihmisten läsnä ollessa tekee tästä teknologiasta mullistavan, ja turvallisuus on todella viety huippuunsa. Olemme iloisia saadessamme olla mukana omalla asiantuntemuksellamme turvaamassa suomalaista liike-elämää ja terveydenhuollon kantokykyä, Savela toteaa. 

Kompaktit valaisimet ovat kooltaan 30 senttimetriä pitkiä ja 12 senttimetriä leveitä, joten ne ovat helposti asennettavissa kaikenlaisiin tiloihin.

www.winled.fi/uv222

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä