Junet Oy toimittaa kotimaiset kalusteet ja sisustusratkaisut hoivakohteisiin

Junet Oy toimitti kalusteet ja sisustustuotteet Helsingin Malminkartanossa toimivan hoitokoti Päiväkummun kaikkiin ryhmäkoteihin, yhteistiloihin ja toimistoihin.
Junet Oy toimitti kalusteet ja sisustustuotteet Helsingin Malminkartanossa toimivan hoitokoti Päiväkummun kaikkiin ryhmäkoteihin, yhteistiloihin ja toimistoihin.
02.05.2022 | Sosiaali- ja kuntatalous

– Toimitamme kalusteita hoivakoteihin avaimet käteen -palveluna. Teemme kokonaisvaltaisen suunnitelman ja järjestämme kohteeseen kalusteiden lisäksi tarvittaessa myös sisustustekstiilit, taulut, matot ja muut sisustustuotteet. Asiakkaan kannalta hankinta käy mutkattomasti, toteaa Junet Oy:n markkinointijohtaja Sanna-Mari Petäjistö.

– Hoiva-alan kohteiden lisäksi toteutamme julkitilojen kalustamisia. Teemme myös yhteistyötä suunnittelijoiden kanssa ja toimitamme kalusteita heidän omille asiakkaillensa suunnittelemiin kohteisiin.

Junet Oy on kolmen jurvalaisen huonekaluja valmistavan yrityksen omistama myyntiyhtiö, jonka toimittamat kalusteet tulevat pääasiassa omistajayritysten tehtailta. Yhtiöllä on yhteistyökumppaneita Jurvan lähialueella ja muuallakin Suomessa. Kotimaiseen valmistukseen nojaavalla Junet Oy:llä on Suomalaista Palvelua -avainlippu.

Tarkoituksenmukaisia kalusteita

Junetin tuotteiden suunnittelun tärkeimpänä periaatteena on käyttäjälähtöisyys. Kalusteiden suunnittelussa on huomioitu sekä hoivakotien asukkaat että työntekijät. Huonekaluja on helppo huoltaa ja puhdistaa, ja niiden käyttäminen on mahdollisimman esteetöntä.

– Suunnittelemamme kalusteet ovat kodinomaisia, mutta ne täyttävät myös hoivakohteissa tarvittavat kriteerit. Kalusteemme ovat hyvännäköisiä ja palvelevat käyttötarkoituksessaan moitteetta. Tavoitteemme on, että toimittamamme ratkaisut lisäävät käyttäjien hyvinvointia, Sanna-Mari Petäjistö kuvailee.

Räätälöidyt ja kokonaisvaltaiset toimitukset

Avaimet käteen -kokonaisuus toteutetaan asiakkaan toivomusten mukaisesti. Kalusteet valmistetaan Jurvan seudulla, joten tuotantoprosessi on hallittavissa ja mukautettavissa tarpeen mukaan.

– Pystymme valmistamaan tuotteita mittatilauksesta sekä määrittelemään kattavasti värisävyjä. Erikoisetkin mitat ja värisävyt onnistuvat.

– Tarvittaessa käymme tutustumassa kohteeseen ennen suunnitelman tekemistä. Yhdessä asiakkaan kanssa käymme läpi kohteen tarpeet ja selvitämme, onko kohteessa mahdollisesti jotakin piilotarpeita, ja voisimmeko ratkaisuillamme ratkaista käytännön ongelmia. Haluamme auttaa asiakastamme tekemään arjesta toimivamman, Sanna-Mari Petäjistö toteaa.

– Palveluihimme kuuluu myös kokonaisvaltainen sisustussuunnittelu, joka voi sisältää aivan kaiken alkaen seinävärien määrittelystä ja tapettien valinnasta.

Sanna-Mari Petäjistö kertoo, että Junetin tuotekehitysprosessi toimii nopeasti ja joustavasti.

Junet panostaa asiakaslähtöiseen ja välittömään palveluun, jossa kutakin asiakasta palvelee yksi henkilö, joka hoitaa koko prosessin suunnittelusta laskutukseen. Näin pysytään ajan tasalla molemmin puolin, eikä asioita tarvitse selittää aina uusille ihmisille.

Asiakaslähtöisyys toimii

– Kehitämme uusia tuotteita asiakkaiden tarpeiden mukaisesti. Jos asiakas tarvitsee vaikkapa käytävälle sijoitettavan hanskojen säilytysratkaisun, suunnittelemme sellaisen. Uusi kaluste voidaan ottaa laajempaankin tuotantoon, jos kysyntää on.

Kestävä tuote on fiksu valinta

Junetin toimittamilla tuotteilla on pitkä käyttöikä. Materiaalit on valittu siten, että ne kestävät jokapäiväisessä käytössä mahdollisimman kauan.

– Tuotteemme ovat myös helposti huollettavissa ja korjattavissa. Emme kannata kertakäyttökulttuuria, huomauttaa Sanna-Mari Petäjistö.

– Ekologisuuden lisäksi pitkän elinkaaren kalusteet ovat myös taloudellisesti järkevä investointi, kun niitä ei tarvitse uusia parin vuoden välein.

Antibakteeriset pinnat vakiona

Hoiva-alan kohteiden kalusteisiin sopivat parhaiten antibakteeriset kankaat, joissa on kosteussuoja ja jotka ovat konepestäviä. Junetin käyttämät verhoilukankaat ja pehmusteet valmistetaan paloturvallisista materiaaleista.

– Kaikki tuotteemme ovat saatavana kokonaan antibakteerisina. Tarjoamme vakiona antibakteerisen lakkauksen puuosien pintoihin. Pöytäkansien valkoinen laminaatti on vakiona antibakteerinen, ja muistakin väreistä saa tarvittaessa antibakteerisen version, kertoo Sanna-Mari Petäjistö.

– Osaamme neuvoa asiakasta suunnitteluvaiheessa materiaalivalinnoissa, jotta lopputulos olisi mahdollisimman helppohoitoinen ja -käyttöinen.

Materiaalien valinnassa Junetin ykköskriteeri on tarkoituksenmukaisuus: materiaalin täytyy toimia ja kestää siinä käytössä, johon se on tarkoitettu.

– Pidämme tärkeänä myös sitä, että materiaalit ovat mahdollisimman ekologisia ja vastuullisesti tuotettuja. Pyrimme käyttämään lähellä tuotettuja tai kotimaisten yritysten maahantuomia materiaaleja, joiden alkuperä on jäljitettävissä.

Lämmintä kodikkuutta, ei kylmää kliinisyyttä

Junetin kalusteiden kodinomaisuus ilmenee siten, että ne eivät näytä perinteisiltä, kliinisiltä sairaalakalusteilta.

– Suunnittelemamme kalusteet sopisivat aivan hyvin vaikka tavalliseen suomalaiseen olohuoneeseen, Sanna-Mari Petäjistö kiteyttää.

– Värien käytössä pyrimme positiivisuuteen, iloisuuteen ja energisyyteen. Toimituskokonaisuuksissa huomioimme myös värien vaihtelun: oleskelutiloissa voidaan käyttää kussakin omaa väriä, mikä auttaa asukkaita ja käyttäjiä tunnistamaan oman tilan.

Kalusteilla on ratkaisevan suuri merkitys siihen, mitä tilat tuntuvat niissä asuvista, työskentelevistä ja vierailevista. Viihtyisä ja toimiva ympäristö luo hyvinvointia.

– Täytyy muistaa, että hoivakoti tosiaankin on siellä asuvien ihmisten koti, Petäjistö korostaa.

– Hoiva-alan yrityksille kohteiden kalustus ja muu sisustus on myös brändi- ja imagoasia.

Perinteistä puuseppäosaamista ja alan edelläkävijyyttä

Jurva on pitkien perinteiden puuseppäpitäjä, jossa alan osaaminen on vahvaa. Junet Oy:n omistajayritykset ovat vakiintuneita ja kauan toimineita, pisimmillään historiaa on likimain sata vuotta. Junet toimittaa tilaukset luotettavasti ja nopeasti.

– Kapasiteettia on suurtilauksiin. Satojen kappaleiden erät eivät ole ongelma, mutta voimme toimittaa asiakkaalle yksittäisiäkin kappaleita.

Tuoreimpana Junetin suurkohteena Sanna-Mari Petäjistö mainitsee muistisairaiden hoitokoti Päiväkummun Helsingin Malminkartanossa. Se valmistui lokakuussa 2021.

– Suunnittelimme kohteeseen kokonaisvaltaisen ja yhtenäisen sisustuksen. Toimitimme kalusteet ja sisustustuotteet kaikkiin ryhmäkoteihin, yhteistiloihin ja toimistoihin. Materiaaleissa suosittiin luonnonmukaisuutta niin pinnoissa kuin värimaailmassa toistaen rakennuksen kauniita pintoja. Kalusteiden verhoilukankaat ovat paloturvallisia, vesipestäviä ja kosteussuojattuja.

Hoiva-alan kalusteissa Junet Oy on monella tapaa edelläkävijä, ja sellaisena haluaa pysyä jatkossakin. Junet Oy on ollut mukana kansainvälisessä EU-projektissa, jossa on tarkasteltu kalusteiden älyteknologiaa vanhustenhoidon näkökulmasta.

– Innovatiivisessa projektissa on tutkittu, millaisia tarpeita senioriystävällisiin kalusteisiin hoiva-alalla kohdistuu, ja miten ratkaisut voitaisiin integroida kalusteisiin. Monikansallisessa projektissa ovat olleet Suomesta mukana Satakunnan ammattikorkeakoulu ja Tampereen yliopisto, Petäjistö kertoo.

junet.com
010 320 0450
[email protected]
[email protected]

Facebook
Instagram
Pinterest

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä