Parempaa turvallisuutta ja helpompaa hallinnointia digitaalisilla iLOQ-lukitusjärjestelmillä

Facebook
18.03.2022 | Sosiaali- ja kuntatalous

Suomalainen iLOQ tekee digitaalisia pääsynhallintaratkaisuja, jotka tuottavat asiakkaille merkittävää lisäarvoa järjestelmien hallittavuuteen ja elinkaarikustannuksiin.

Sairaaloissa on tärkeää, että kulkuoikeuksia pystytään tehokkaasti hallinnoimaan ja tarvittaessa poistamaan. Avainasiakaspäällikkö Riku Mäkelä painottaa, että iLOQ-järjestelmä on aina ajantasainen ja siten turvallinen.

– Sairaaloissa työskentelee työntekijöitä, joilla on vaihtelevia vastuualueita, ja työsuhteet ovat usein määräaikaisia. Digitaalisella lukituksella voidaan helposti hallita kokonaisuutta ja varmistaa, että henkilöt eivät pääse tiloihin, joihin heillä ei ole pääsyoikeutta, tai että henkilöiden kulku ei onnistu enää työsuhteen päätyttyä, vaikka avain olisi jäänyt palauttamatta.

iLOQ 5 Series on monipuolinen ratkaisu

iLOQ S5 on maailman ensimmäinen elektroninen lukitusjärjestelmä, joka kehittää tarvitsemansa sähköenergian avaimen työntöliikkeestä. Lukot ja avaimet toimivat ilman paristoja, joten järjestelmä on helppo ja edullinen ylläpitää. Paristoja ei tarvitse koskaan vaihtaa, lisäksi lukot ja avaimet ovat aina varmasti toimintakunnossa.

iLOQ yhdisti digitaalisiin avaimiin perustuvan S5-järjestelmän ja S50-mobiilijärjestelmän yhdeksi iLOQ 5 Series -ratkaisuksi, jossa pilvipohjaisella iLOQ Manager -hallintaohjelmistolla on mahdollista kontrolloida fyysisiä avaimia, mobiiliavaimia, kulkutunnisteita ja koodeja. Kulkemiseen voidaan siis käyttää erilaisia tunnistautumisen tapoja.

Alusta mahdollistaa myös tehokkaat integraatiot ulkopuolisiin järjestelmiin, mikä entisestään lisää keskitetyn hallinnan mahdollisuuksia.

Avaimet, lukot ja lukijat oppivat toisiltaan

Isojen kiinteistömassojen pääsyoikeuksien hallintaan iLOQ 5 Series -järjestelmässä on se merkittävä ominaisuus, että kaikki tuotteet kommunikoivat keskenään ennen avaamispäätöstä.

Tuotteet jakavat dataa toisilleen ja välittävät tietoa eteenpäin. Laitteiden välinen tiedonsiirto mahdollistaa tietojen etäpäivityksen sekä jakamisen rakennuksen NFC-lukijoiden, avainten ja lukkojen välillä. Tiedot päivittyvät aina, kun ovi avataan. Kulkualueet, aikarajoitukset, avainten estoluettelot ja käyttötiedot jaetaan nopeasti laitteiden välillä ennen kuin oven lukitus avataan.

Esimerkiksi estolistatehtävä menee kiinteistön NFC-lukijoihin, ja kun millä tahansa avaimella kuljetaan lukijan ohi, lukija opettaa avaimelle tiedon uudesta estolistatehtävästä ja avain ryhtyy välittämään tietoa eteenpäin kulkiessaan käyttäjänsä mukana. Kadonneen tai varastetun avaimen kuolettaminen järjestelmästä tapahtuu viemällä se estolistalle, joten lukkoja ei tarvitse kiertää manuaalisesti ohjelmoimassa, uudelleensarjoittamisesta puhumattakaan, eikä käytössä olevia avaimia tarvitse vaihtaa.

Ainutlaatuista iLOQ S5:ssä on sekin, että myös lukot opettavat niissä käytettyjä avaimia, ja avaimet välittävät edelleen tiedon NFC-lukijoiden kautta järjestelmään. Hallinnoija näkee etänä järjestelmän tilan, vaikka lukoissa ei ole minkäänlaisia kaapelointeja tai paristoja.

Aikaominaisuudet nostavat turvatasoa

iLOQ S5-järjestelmän avaimille voidaan tehdä aikaan sidottuja kulkuoikeuksia. Aikaominaisuuksille on sairaaloissa tarvetta esimerkiksi lääkekaapeissa, jotka voidaan varustaa järjestelemään kuuluvilla kellosirullisilla kalustelukoilla.

Lukoista saadaan tarvittaessa lokitiedot siitä, millä avaimella mikäkin lukko on avattu ja milloin. Kiinnijäämisriski väärinkäytöstapauksissa kasvaa merkittävästi, ja tieto lokitietojen tallentumisesta myös ennaltaehkäisee väärinkäytöksiä.

Myös mobiiliavain on paristoton

iLOQ-mobiiliavainjärjestelmässä lukko on täysin avaimeton ja kaapeloimaton. Lukko saa tarvitsemansa sähkövirran mobiililaitteesta langattomasti NFC-tiedonsiirron kautta, joten mobiilijärjestelmää voidaan käyttää hyvin monipuolisesti erilaisiin käyttötarkoituksiin. Käyttäjät pääsevät kulkemaan heille määriteltyihin tiloihin omalla mobiililaitteellaan.

Sairaaloissa mobiiliavaimia voidaan käyttää ulkopuolisten kumppaneiden pääsynhallintaan. Vanhusten asumisessa mobiiliavain on kotisairaanhoidon työntekijöille vaivaton ratkaisu.

Erinomainen skaalautuvuus

iLOQ 5 Series -järjestelmän monipuolisista toiminnallisuuksista kukin asiakas voi poimia itselleen tarkoituksenmukaisimmat. iLOQ 5 Series skaalautuu täysin käyttäjän tarpeiden mukaisesti. Käyttökohteena voi olla ensi vaiheessa yksittäinen sairaalarakennus tai sen osa, josta järjestelmää voidaan laajentaa koko sairaalaan tai vaikka koko sairaanhoitopiiriin.

– iLOQ-tuotteiden suosio sairaanhoitopiireissä kautta maan kuvastaa, että ratkaisumme on koettu toimiviksi, turvallisiksi ja arkea helpottaviksi, Riku Mäkelä sanoo.

– Valmistajana iLOQ itse ei ole varsinainen kilpailutusten osapuoli, vaan kaikki tuotteemme menevät asiakkaille partneriverkostomme kautta. Julkisissa hankinnoissa hinta painaa vaakakupissa paljon, mutta suurissa projekteissa tärkeää on myös mm. toimitusvarmuus.

– Meillä on projektitiimi, joka tukee asiakkaita, arkkitehtejä ja suunnittelijoita teknisissä kysymyksissä toimitettavan järjestelmän suunnittelu- ja konseptointivaiheessa. Koko maan kattava iLOQ-verkosto tarjoaa myös ylläpito- ja huoltopalvelut.

Kattava ja osaava kumppaniverkosto

iLOQilla on omat myyntikonttorit useissa Euroopan maissa ja jälleenmyyjiä kaikkialla maailmassa. Riku Mäkelä kertoo, että tuoreimmat laajentumiset ovat myyntikonttoreiden avaamiset Isossa-Britanniassa ja uudella mantereella Kanadassa.

– Olemme ylpeitä siitä, että onnistuimme kahdessa uudessa maassa rekrytoimaan henkilöt ja käynnistämään myyntiorganisaation koronapandemian aikana, etäyhteyksien kautta. Tämä kuvastaa hyvin iLOQin kasvua, osaamista ja päättäväisyyttä.

– Pyrimme jatkuvasti lisäämään partnereidemme osaamista tarjoamalla heille koulutusta. Koronapandemian aikana koulutukset ovat olleet webinaareja ja verkkokursseja, Mäkelä mainitsee.

iLOQ on tutkinut kumppani- ja asiakastyytyväisyyttä NPS-suositteluindeksiä käyttäen. NPS-mittauksessa tiedustellaan, onko käyttäjä valmis suosittelemaan tuotteita muille. Asteikko on miinus sadasta plus sataan, ja tyypillisesti hyvät tulokset ovat noin +30 – +40 pistettä.

– iLOQin viimeisin tulos kotimaan markkinan osalta oli, että loppukäyttäjien antama NPS-arvostus oli +59 pistettä ja jälleenmyyjien +68, Mäkelä toteaa.

Ainutlaatuiset innovaatiot asiakkaiden hyödyksi

iLOQ on kasvuyritys, jonka tavoitteena on tarjota asiakkailleen edistyksellisimmät ja eniten lisäarvoa tuottavat ratkaisut tarpeisiin ja haasteisiin.

Fyysisen avaimen paristottomuus ja omavoimaisuus sekä mobiilijärjestelmän lukon virroittaminen langattomasti matkapuhelimella ovat molemmat uniikkeja innovaatioita, jotka iLOQ on ensimmäisenä maailmassa tuonut markkinoille.

– Alkuperäiset ratkaisut ovat osoittautuneet toimiviksi, ja ne ovat edelleen käytössä. Toki ominaisuuksia on tullut lisää, Mäkelä mainitsee.

– Aito asiakaslähtöisyys on mahdollistanut iLOQille vahvan kasvun. Vuosittain olemme kasvaneet keskimäärin 20–30 %, mutta tuorein kasvuloikka oli lähes 40 %. Liikevaihtomme kasvoi toissa vuoden n. 74 miljoonasta eurosta viime vuoden 103 miljoonaan.

– Näkemykseni on, että lukituksen digitalisoituminen tulee jatkumaan voimakkaana. Mobiiliratkaisut ja digitaaliset palvelut korostuvat. iLOQ on etulyöntiasemassa, sillä tarjoamme ainoastaan digitaalisia ratkaisuja, toteaa Riku Mäkelä.

www.iloq.com/fi/
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
YouTube
TikTok

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä