Pyydä tarjous

Todistetusti potilasturvallista pesua ja desinfiointia

DEKO 190 huuhtelu- ja desinfiointikone 
DEKO 190 huuhtelu- ja desinfiointikone 
09.05.2022 | Sosiaali- ja kuntatalous

KWC Nordics Oy:ltä (ent. Franke Medical Oy) on tulossa markkinoille uusi, osastoille suunniteltu huuhtelu- ja desinfiointikone, joka on isompien instrumenttien pesu- ja desinfiointikoneiden tapaan läpiantomalli. Yhtiö toimitti ensimmäiset valmistamansa huuhtelu- ja desinfiointikoneet suomalaisiin sairaaloihin jo vuonna 1976.

– Yrityskauppojen seurauksena Franke Medical Oy on toiminut 1.3.2022 alkaen KWC Nordics Oy:nä. Myös yhtiön DEKO-brändi kantaa jatkossa nimeä KWC DEKO. Yrityksen uusi omistaja on sijoitusrahasto, joten liiketoimintaa halutaan kasvattaa ja kehittää myös jatkossa. Omistaja on valmis investoimaan tuotekehitykseen, myyntiin ja asiakaspalveluun. Asiakkaiden suuntaan toiminta jatkuu kuten ennenkin, ratkaisuita yhdessä kehittäen, että heidän työnsä suorittaminen helpottuisi, myyntipäällikkö Tero Andersson kertoo.

KWC Nordics Oy on Suomen johtava laitevalmistaja varsinkin huuhtelu- ja desinfiointikoneiden osalta. Kaikki KWC DEKOt valmistetaan Suomessa Naarajärven tehtaalla. Laitteita menee myös paljon vientiin, jonka osalta tärkeimpiä vientimaita edustavat Australia, Englanti, Irlanti, Ranska, Puola ja Kanada. Laitteita viedään kaikkiaan 20 maahan. KWC DEKO:sta on tullut terveydenhuoltosektorilla eräänlainen käsite, jonka takia usein saatetaan puhua ”dekottamisesta”, kun tarkoitetaan välineiden huuhtelua ja desinfiointia. KWC Nordics Oy haluaa pitää kiinni saavuttamastaan hyvästä maineestaan ja tuotteita ja palveluita pyritään kehittämään jatkuvasti yhä paremmiksi. Kaikessa tekemisessä on mukana asiakaslähtöisyys.

Uusi KWC DEKO-tuoteperhe syntyi asiakaspalautteiden kautta

Sairaaloiden välinehuolto-osastoilla on yleisesti käytössä likainen, puhdas ja steriili -ajattelumalli. Välinehuollossa välineet tulevat sisään likaiselle puolelle, jonka jälkeen ne asetetaan instrumenttien pesu- ja desinfiointikoneeseen. Kun pesu valmistuu, tavarat puretaan puhtaalla puolella, tarkastetaan ja pakataan. Tämän jälkeen desinfioidut välineet jatkavat edelleen sterilointiin, Andersson esittelee.

Myös höyrysterilaattorit ovat läpiantomallisia koneita, jotka täytetään puhtaalta puolelta ja tyhjennetään steriililtä puolelta. Steriilipuolelta tavarat menevät joko steriiliin varastoon tai suoraan käyttöön.

– Tämä on se sama ajattelumalli, jota olemme tuomassa myös osastokohtaisiin koneisiin. Olemme kehittäneet läpiantomallisen huuhtelu- ja desinfiointikoneen, joka parantaa merkittävästi työskentelyergonomiaa sekä aseptiikkaa terveydenhuollon yksiköissä, Andersson toteaa.

KWC Nordics on mukana OYS:in Tulevaisuuden sairaala -hankkeessa, yhtiö toimittaa uusia läpiantomallisia huuhtelu- ja desinfiointilaitteita loppuvuodesta. Näiden lisäksi sairaalaan toimitetaan laitteita myös yksiovisina. Uusilla tuotteilla vastataan asiakkaiden tarpeisiin ja parannetaan sekä potilas- että käyttäjäturvallisuutta entisestään.

Ainutlaatuisen tehokas pesuteknologia

– Laitteen puhdistusteho on omaa luokkaansa. Koneissamme on käytetty innovatiivista teknologiaa, jonka ylivertaisesta tehokkuudesta on ulkopuolisen riippumattoman testilaitoksen tulokset, Andersson vakuuttaa.

KWC DEKOn tehokkuus perustuu koneiden kiertovesipesumenetelmään, jota hyödyntämällä laitteen puhdistusteho on erinomainen.

– Kotimaisena laitevalmistajana, pystymme reagoimaan mahdollisiin vikatilanteisiin todella nopeasti. Laitteet on tehty kestämään, niissä on käytetty korkealaatuisia materiaaleja ja komponentteja, joten laitteiden elinkaari on todella pitkä. Valtakunnallinen huoltoverkostomme varmistaa sen, että pystymme reagoimaan nopeasti mahdollisiin vikatilanteisiin ja vasteaikamme on todella lyhyt.

IoT-yhteensopivuudesta merkittävää hyötyä

KWC DEKO -laitteet ovat todella helppokäyttöisiä ja ne jopa kykenevät eliminoimaan käyttäjien virheet. Kun puhutaan IoT-koneista, laitteet on mahdollista verkottaa ja kerätä niistä prosessidataa haluttuun datapankkiin. Innovatiivinen käyttöliittymä mahdollistaa koneelle annettavan IP-osoitteen. Kun laitteet saadaan verkkoon, mahdolliset häiriöilmoitukset voidaan osoittaa asiakaskohtaiseen valvontayksikköön.

Keskitetyn välinehuollon kaikki laitteet

– Luotettavan ja laadukkaan KWC DEKO-tuoteperheen lisäksi pystymme tarjoamaan yhteistyökumppaneidemme avulla ison keskitetyn välinehuollon kaikki laitteet ja palvelut avaimet käteen -ratkaisuna. Toimimme sveitsiläisen Belimedin terveydenhuoltosektorin sekä saksalaisen Hupferin valmistamien kuljetus- ja säilytysratkaisuiden edustajana Suomessa, Andersson kertoo loppuun.

www.frankemedical.fi