Pyydä tarjous

Effectio Oy yksinkertaistaa huoneistokohtaisen veden etäluennan vesimittarilla, joka sisältää yhteyden ja pilvipalvelun

Digipalvelut
04.05.2023 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Effectio on tällä hetkellä Suomen johtava etäluettavien ultraäänivesimittareiden tarjoaja vesilaitospuolella. Yhtiö on toimittanut suomalaisille vesilaitoksille yhteensä reilut 10000 vesimittaria. Nyt tämä sama teknologia on käytössä myös huoneistokohtaisessa vedenmittauksessa.

– Olemme tuoneet markkinoille käteväksi palvelukokonaisuudeksi paketoidun etäluettavan vesimittarin, jonka hinta pitää sisällään 10 vuoden yhteydet sekä pilvipalvelut isännöitsijälle, taloyhtiölle ja yksittäisille asukkaille, Effectio Oy:n toimitusjohtaja Jaakko Latvala kertoo.

Effection vesimittarit käyttävät Digitan IoT-verkkoa, eli LoRa-verkkoa, johon ne ottavat suoraan yhteyden, joten taloyhtiöissä ei ole tarvetta erillisille tukiasemille tai kerroskohtaisille johdotuksille. Tätä kautta helpotetaan rakentajan työtä ja jopa as. oy:n päätöksentekoa.

– Ajatuksenamme on selkeyttää ostoprosessia. On vain yksi laite, jonka hinnoittelu sisältää kaiken. Kyseessä on täysin langaton palvelu, joka on käyttövalmiina heti, kun vesimittari on asennettu paikoilleen. Kaikki asetukset ovat valmiina, joten asiakkaat pääsevät vedenkulutukseensa kiinni välittömästi, Latvala toteaa.

Effection vesimittarit ovat IP68-luokiteltuja, eli ne ovat täysin vesitiiviitä laitteita. Laitteen käyttöikä on jopa 16 vuotta.

Vesimittarit ovat heti toimintavalmiita

Effection vesimittarit ovat valmiiksi konfiguroituja, joten ne ovat toimintakunnossa heti asennuksen jälkeen. Laitteet toimitetaan huoneistokohtaisesti numeroituna ja niihin on merkitty, onko asennuskohde kylmä vai lämmin vesijohto.

– Tilauksen yhteydessä isännöitsijä ilmoittaa kohteen rappukäytävät ja huoneistonumerot, jolloin vesimittarit tulevat valmiiksi numeroituina urakkapaikalle. Isännöitsijä toimittaa meille asukastiedot, joiden pohjalta teemme asiakkaille valmiit näkymät veden kulutustietoihin. Tämä helpottaa isännöitsijän työtä merkittävästi, Latvala esittelee.

Latvala kertoo, että asiakkaan ostaessa vesimittarit Onniselta, ne toimitetaan numeroittain asiakkaalle.

– Siinä vaiheessa otamme yhteyden asiakkaaseen, teemme sopimuksen ja lähetämme tarvittavan dokumentoinnin. Asiakas saa vesimittarit työmaalle, jonka jälkeen ne voidaan asentaa paikoilleen. Komposiittirakenteisen ultraäänivesimittarin asennusasento on täysin vapaa. Vesimittarit aktivoituvat automaattisesti, kun niiden läpi kulkee 10 litraa vettä.

Isännöitsijä ja asiakas saavat sähköpostiinsa verkkopalvelun käyttäjätunnukset, jonka jälkeen he pääsevät katsomaan vedenkulutusta kylmän ja lämpimän veden puolella sekä säätämään hälytysrajoja.

– Tämä on yksinkertainen ja suoraviivainen ratkaisu, koska tässä on vain yksi tuote, joka sisältää kaiken tarvittavan.

Effection tarjoamat palvelut on otettu huomioon laitteen hinnassa, joten kaikki vesimittarin käyttöön liittyvä on 10 vuoden ajan asiakkaalle ilmainen, eikä siihen liity mitään piilokuluja tai indeksikorotuksia.

Opit vesilaitosmaailmasta

– Meidän ratkaisussamme on pyritty käyttämään olemassa olevaa teknologiaa ja oppeja vesilaitosmaailmasta. Olemme halunneet yksinkertaistaa koko prosessia, kaikilta osin.

Effection tarjoama ratkaisu on yksinkertainen ja helppokäyttöinen isännöitsijöille. Vedenmittaus ja etäluenta tapahtuvat helposti ja järjestelmästä saadaan automaattiset laskutusraportit kuukausittain. Myös kuukausittaiset käyttömäärät ovat helposti integroitavissa erilaisiin laskutusjärjestelmiin.

– Asiakkaat haluavat olla aiempaa tietoisempia kulutustottumuksistaan. Meidän järjestelmästä saa selville jopa tuntikohtaisen vedenkulutuksen, joten sitä kautta päästään seuraamaan tarkasti omaa vedenkulutusprofiilia. Tämä toiminto auttaa myös kulutustottumusten muuttamisessa, Latvala perustelee.

Effectio yrityksenä

Effectio toimii johtavien laitevalmistajien maahantuojana, tarjoten Suomen parhaita IoT-mittareita, sensoreita sekä ratkaisuja moneen tarpeeseen. Tuotevalikoimaan kuuluu vesimittareita, energiamittareita, paine- ja lämpötilasensoreita, etäohjattavia venttiilejä, olosuhdesensoreita sekä sensoreita älykkäiden kaupunkien, ympäristön sekä maatalouden mittauksiin.

Effection vesimittaria on saatavilla Onnisen kautta ja sen löytää nimellä Effectio Qalcosonic W1 DN15. Mittarin LVI-numero on: 4418945

www.effectio.fi

020 741 9590

[email protected]