EduTec, EduTest ja Kiwa Inspecta tarjoavat ainutlaatuisen palvelumallin

EduTecin, EduTestin ja Kiwa Inspectan hallin avajaiset olivat 27.10.2023. Kuvaaja: Jere Koistinen/Rainy Day Entertainment
EduTecin, EduTestin ja Kiwa Inspectan hallin avajaiset olivat 27.10.2023. Kuvaaja: Jere Koistinen/Rainy Day Entertainment
31.10.2023 | Teollisuus

EduTec, EduTest ja Kiwa Inspecta tarjoavat nyt yhdessä hitsauksen koulutuksen, henkilösertifioinnin ja testauspalveluiden palvelukokonaisuuden.

– Yhteistyömme vastaa hitsaavan teollisuuden tarpeisiin alkaen tulevan ammattilaisen ensimmäisestä puikon raapaisusta jatkuen tehokkaan koulutuksen ja pätevyyksien hankkimisen kautta materiaalien koetuksiin ja menetelmätestauksiin, kuvailee EduTec Oy:n toimitusjohtaja Harri Kilpeläinen.

Yhteisissä toimitiloissa hitsauskokeiden kaikki vaiheet

Kiwa on yksi maailman suurimmista testaus-, tarkastus-, sertifiointiyrityksistä. EduTec Oy on työelämän koulutuksiin erikoistunut uudentyyppinen koulutusyritys, jonka toiminnan lähtökohtana on tekniikan alojen yritysten tarve saada ammattitaitoista työvoimaa nopeallakin aikataululla. EduTest Oy puolestaan tarjoaa nykyaikaisen ratkaisun teollisuuden henkilösertifiointeihin.

Yhteistyömalli palvelee yrityksiä kaikkialla Suomessa, mutta osapuolten yhteinen kotipesä on valmistunut Hasinmäen teollisuusalueelle Varkauteen. Uusien tilojen avajaisia vietettiin 27.10.2023.

– Avajaiset sujuivat hienosti. Paikalla kävi n. 100 henkeä eri yrityksistä, kertoo Kilpeläinen.

– Suuret kiitokset mahtavasta päivästä ja luottamuksesta kaikille yhteistyökumppaneille, yrityksille ja yksityishenkilöille. Tervetuloa uudet asiakkaat ja kumppanuudet!

Uudessa hallissa hitsauskokeet, esimerkiksi menetelmäkokeet, voidaan hitsata EduTecin puolella. Samassa kiinteistössä toimivan Kiwa Inspectan hitsausvalvoja valvoo kokeen, jonka jälkeen NDT-testaus, koekappaleiden koneistus, rikkova testaus ja mikroskopia hoidetaan saumattomasti samoissa tiloissa. NDT-tarkastukset, rikkova testaus sekä mikroskopia hoituvat Kiwa Inspectan toimesta, EduTest koneistaa testauksissa tarvittavat koekappaleet.

Koska kaikki toiminnot tapahtuvat saman katon alla, pystytään asiakasyritystä palvelemaan tarvittaessa erittäin nopealla aikataululla sekä samalla minimoimaan kuljetus- ja lähetyskustannukset.

Uudet toimitilat valmistuivat Varkauteen kesällä 2023.

Nyt on hyvä aika satsata henkilöstön kouluttamiseen

EduTec Oy keskittyy teknologia-alan Rekry- ja TäsmäKoulutuksiin, täydennyskoulutuksiin sekä yritysten toiminnan kehittämiseen ja kilpailukyvyn parantamiseen. Koulutus tapahtuu pienryhmissä ja pääsääntöisesti asiakasyrityksen tiloissa ja laitteilla. Kouluttajat ovat pitkän linjan ammattilaisia.

– Meidän roolimme on räätälöidä koulutus aina yrityksen tarvitsemien työtehtävien mukaisesti, Harri Kilpeläinen kertoo.

EduTecin työelämä- ja yrityslähtöisten koulutusten kysyntä on Kilpeläisen mukaan kasvanut, jos vertaa vaikka vuoden takaiseen. Tilauskannan suhteen hiljaisempi aika onkin yritykselle erinomainen mahdollisuus henkilöstön kouluttamiseen ja uusien rekrytointien valmisteluun vilkastuvaa kysyntää varten.

– Jos jossakin vaiheessa tulee vähän rauhallisempi jakso, se kannattaa hyödyntää kehittämistyöhön ja resurssien luomiseen.

EduTecin toimitusjohtaja Harri Kilpeläinen. Kuvaaja: Jere Koistinen/Rainy Day Entertainment

EduTecilla on usean yrityksen kanssa alkamassa kehittämishankkeita ja koulutuksia tänä ja ensi vuonna. Esimerkiksi Gebwell Oy:n kanssa on käynnistymässä iso TäsmäKoulutus. RekryKoulutuksia starttaa vielä tämän vuoden puolella kahdelle konepajayhtiölle, ja neuvotteluita on käynnissä useista koulutuksista.

Lokakuussa päättyi Andritz Warkaus Works Oy:n neljän kuukauden hitsausoperaattoreiden ja putkiseppien RekryKoulutus.

– Kaikki koulutettavat työllistyivät, kuten tarkoitus aina on. Osallistujat olivat motivoituneita ja kumppanimme Osuma Henkilöstöpalvelut oli tapansa mukaan onnistunut heidät löytämään hakijoiden joukosta. Kun keitokseen lisättiin Andritz Warkaus Worksin puitteet ja resurssit, oli onnistuneen koulutuksen resepti kasassa. Palautteessa saimme arvosanan keskiarvoksi 4,8 maksimin ollessa 5,0, kertoo Kilpeläinen.

Kilpeläinen muistuttaa, että valtion tuki Rekry- ja TäsmäKoulutuksiin (ks. tietoisku alempana) on varsin merkittävä, jopa 70 % koulutuksen kokonaishinnasta.

– Etu kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Andritz Warkaus Works Oy:n hitsausoperaattorien ja putkiseppien RekryKoulutus päättyi lokakuussa.

Kumppaniverkostolta uusinta tietoa

EduTecilla on käytettävissään laaja-alainen asiantuntijoiden verkosto. EduTec toimii hyvässä yhteistyössä mm. teollisuuden laitevalmistajien ja maahantuojien kanssa.

– Esimerkiksi johtavat hitsauslaitevalmistajat Kemppi, ESAB, EWM ja CEA ovat kumppaneitamme, maahantuojista Retco, Masino, Würth ja Industria Center. Myös koneistuksen puolella meillä on lukuisia yhteistyötahoja, Harri Kilpeläinen luettelee.

– Kumppaneidemme kanssa voimme tarjota yrityksille viimeisintä tietoa ja katsauksia uusimpaan teknologiaan vaikkapa järjestämällä tapahtumia ja teemapäiviä.

Lupaava osaamiskartoitus-pilotti

Lokakuun 2023 alkupuoliskolla EduTec toteutti Pohjois-Savon ELY-keskukselle pilottihankintana kahden viikon pituisen teknologia-alan osaamiskartoituksen. Sen kohderyhmää olivat teknologia-alasta kiinnostuneet henkilöt, jotka ovat työttömänä tai työttömyysuhan alaisena (lomautettuna), tai alanvaihdosta kiinnostuneet henkilöt. Osallistujia oli kymmenen.

– Kaikki kokivat hyötyneensä kartoituksesta: joko saamalla itsetunnon kohotusta omalle osaamiselleen tai huomattuaan, missä kohdin olisi aihetta jatko- tai täydennyskoulutukselle. Jokaiselle saatiin luotua oma polku. Saamamme palaute oli kiitettävää. Konsepti on monistettavissa muidenkin ELY-keskusten alueille.

Harri Kilpeläinen korostaa, että osaamiskartoitus ei ollut yksin EduTecin aikaansaannos, vaan ideaa on kehitetty Varkauden seutukunnan alueella yhdessä teknologia-alan yritysten, kuntien työllisyyspalveluiden, ELY-keskuksen ja TE-palveluiden kanssa.

– Iso kiitos kumppaneille, että ennakkoluulottomasti lähtevät mukaan keksimään uudenlaisia ratkaisuja kohtaanto-ongelmaan.

Teknologia-alan osaamiskartoitus toteutettiin EduTecin uusissa tiloissa.

Koulutus- ja kehittämistyölle on kysyntää

Syyskuun 2023 alkupuolella EduTecille tuli kaksi vuotta täyteen koulutusten järjestämisiä yritysten tarpeisiin.

– Tässä ajassa olemme toteuttaneet yhteensä yli 30 Rekry-, Täsmä- ja täydennyskoulutusta ympäri Suomea eri yrityksiin ja eri työtehtäviin. Olemme pystyneet tarjoamaan yrityksille niiden tarvitsemia palveluita uuden työvoiman hankinnassa ja osaamisen kehittämisessä, Harri Kilpeläinen sanoo.

– Ei muuta kuin rohkeasti vaan yhteyttä meihin, olipa asia iso tai pieni. Kyllä ratkaisut aina löytyvät yhdessä.

edutec.fi | edutest.fi

Facebook | Instagram | LinkedIn

Harri Kilpeläinen, EduTec Oy, 040 539 6885, [email protected]
Jani Karhunen, Osuma Henkilöstöpalvelut Oy, 050 371 5981, [email protected]
Tommi Kirjavainen, Kiwa Inspecta, 050 432 4009, [email protected]


Täsmä- ja RekryKoulutukset ovat yritykselle edullisia ratkaisuja

RekryKoulutuksella yritys saa uusia, ammattitaitoisia työntekijöitä. RekryKoulutus on ns. yhteishankintakoulutus, jonka kokonaiskustannuksista ELY-keskus rahoittaa 70 %, työnantajan osuus on 30 %.

RekryKoulutuksissa osallistujat ovat alanvaihtajia, työttömiä työnhakijoita tai työttömyysuhan alaisia. Koulutuksen ajalta he eivät saa palkkaa yritykseltä, vaan koulutusajalta maksetaan työttömyysetuutta kulukorvauksella korotettuna.

Koulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin ja sillä luodaan opiskelijoille ammatillinen osaaminen työtehtäviin. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen tai vuokratyövoimaa tarjoavaan yritykseen.

TäsmäKoulutus puolestaan on yrityksessä jo työskentelevien työntekijöiden osaamisen päivittämistä yrityksen muutostilanteissa (myös määräaikaisesti lomautetuille). TäsmäKoulutuksen kokonaishinnasta työnantajan maksuosuus on 30–50 %.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä