EduTec kouluttaa osaajia yrityksiin nopeasti ja tehokkaasti

12.06.2023 | Teollisuus, Koulutus ja opiskelu

Suomen Biathlon Oy / Myllyn Koneistus etsi pitkään riveihinsä uusia koneistajia. Etsintä ei tuottanut tulosta, sillä valmiista ja vapaista ammattilaisista on kova pula. Ratkaisuksi löytyi työelämän koulutuksiin erikoistuneen EduTec Oy:n yhdessä RTK-Henkilöstöpalvelun kanssa toteuttama RekryKoulutus, jolla neljä motivoitunutta ja oppimiskykyistä alanvaihtajaa koulutettiin koneistajan tehtäviin.

Koulutus oli englanninkielinen ja kesti kolme kuukautta. Koulutuksen jälkeen henkilöt pystyivät tekemään CNC-koneella tuottavaa työtä, ja ammattiuraa koneistajana oli hyvä jatkaa siitä eteenpäin. Konepajayritys oli lopputulokseen erittäin tyytyväinen, ja koulutettavat antoivat koulutukselle huippuluokan arvioinnin (keskiarvo 4,8 / 5,0).

Katso lyhyt video koulutuksesta klikkaamalla pääkuvaa.

Osaamista ja laatua suomalaisille teollisuusyrityksille

EduTec Oy:n toimitusjohtaja Harri Kilpeläinen korostaa, että EduTecin tavoitteena on palvella työelämän tarpeita, parantaa yritysten kilpailukykyä ja työllistää yrityksiin motivoituneita ihmisiä.

– Meidän roolimme on räätälöidä koulutus aina yrityksen tarvitsemien työtehtävien mukaisesti. EduTec ei toteuta tutkintoon johtavia ammatillisia koulutuksia, vaan vastaa yritysten ja työelämän koulutustarpeisiin tarkasti ja nopeasti.

EduTecin koulutusmallin toimivuudesta kertoo, että yritykset monesti haluavat lisää koulutuksia ensimmäisen koulutuksen jälkeen. Myös koulutettavat ovat pitäneet EduTecin toimintatavasta.

RekryKoulutuksissa osallistujat ovat alanvaihtajia, työttömiä työnhakijoita tai työttömyysuhan alaisia. Heille sopii mainiosti lyhyt ja tehokas koulutus, sillä koulutuksen ajalta he eivät saa palkkaa yritykseltä, vaan koulutusajalta maksetaan työttömyysetuutta kulukorvauksella. RekryKoulutus ja TäsmäKoulutus ovat TE-palveluiden konsepteja, joten koulutukset toteutetaan aina yhteistyössä paikallisten työ- ja elinkeinoviranomaisten kanssa.

– RekryKoulutuksissamme työllistyvyys on liki 90 % ja opiskelijoiden antamien Opal-palautteiden kokonaisarvosana koulutuksista on keskiarvoltaan kiitettävä 4,5, kun maksimi olisi 5, Kilpeläinen mainitsee.

Harri Kilpeläisen mukaan EduTec toteuttaa tänä vuonna 20 teknologia-alan RekryKoulutusta.

– Esimerkiksi Gebwell Oy:lle ja Ratesteel Oy:lle on toteutettu jo toinen RekryKoulutus vuoden sisällä, ja myös Andritz Warkaus Works Oy:lle on alkamassa toinen koulutus. Lähiaikoina koulutamme osaajia mm. Profile Vehicles Oy:lle ja KWC Nordics Oy:lle. Uusia koulutuksia on jatkuvasti vireillä.

– Koulutusten lisäksi autamme yrityksiä kehittämään liiketoimintojaan ja parantamaan kilpailukykyään. Meillä on käytettävissämme osaava ja laaja-alainen asiantuntijoiden verkosto, jossa on jo lähes 30 henkilöä. Ilman muuta kannattaa ottaa meihin yhteyttä, jos toiminnan sujuvoittamiselle on yrityksessä tarvetta.

– Kumppaniverkostossa on mukana koneiden ja laitteiden maahantuojien edustajia, joiden kautta yrityskentälle on tarjolla uusinta tietoa, Kilpeläinen kertoo.

Ratesteel Oy:n hitsaajien RekryKoulutuksessa kolmeen kuukauteen mahtui paljon asioita, kuten VT-koulutusta, hitsauksen pätevöintiä, turvallisuuskoulutuksia, MAG- ja TIG-hitsausta sekä teoriaa ja käytäntöä sopivassa suhteessa.

Hitsauksen koulutus ja henkilöpätevöinti saman katon alta

Viime vuonna EduTec, EduTest ja Kiwa Inspecta julkistivat yhdessä koulutuksen, henkilösertifioinnin ja testauspalveluiden palvelukokonaisuuden, josta asiakasyritys voi valita tarvitsemansa osa-alueet.

EduTec Oy on uudentyyppinen koulutusyritys, joka vastaa yritysten tarpeisiin saada ammattitaitoista työvoimaa tarvittaessa nopeallakin aikataululla. EduTec keskittyy teknologia-alan Rekry- ja TäsmäKoulutuksiin (ks. inforuutu tällä sivulla) sekä täydennyskoulutuksiin.

EduTest Oy:n alaa ovat hitsaavan teollisuuden henkilöpätevöinnit, koordinointipalvelut ja yritysten toiminnan kehittämisen konsultointi. EduTestin pätevöintipalvelu sisältää aina myös käyttöoikeuden hitsauksen Q3web-laadunhallintajärjestelmään. Kiwa puolestaan on yksi maailman suurimmista testaus-, tarkastus- ja sertifiointiyrityksistä.

– Yhteistyömme vastaa hitsaavan teollisuuden tarpeisiin alkaen tulevan ammattilaisen ensimmäisestä puikon raapaisusta jatkuen tehokkaan koulutuksen ja pätevyyksien hankkimisen kautta materiaalien koetuksiin ja menetelmätestauksiin, Harri Kilpeläinen kuvailee.

Gebwell Oy:lle toteutettiin menestyksekkäästi jo toinen hitsaajien RekryKoulutus vuoden sisällä.

Koulutettavien rekrytoinnit yhdessä henkilöstöpalveluiden kanssa

EduTecin menestyksekkäiden koulutusten avaintekijöitä ovat koulutusten järjestäminen asiakkaan tiloissa ja laitteilla, koulutusten sopivan lyhyt kesto, lähiopetus sekä kovan luokan ammattilaiset kouluttajina.

– Koulutuksissamme voidaan nähdä tavallaan paluuta mestari-kisälli-malliin, joka toimii aina, Harri Kilpeläinen toteaa.

Erittäin tärkeää EduTecin koulutusten onnistumisen kannalta on toimiva yhteistyö henkilöstöpalvelualan kumppaneiden kanssa. Merkittävin yhteistyökumppani on Osuma Henkilöstöpalvelut Oy ja yhteyshenkilönä koulutuksissa Jani Karhunen.

– Työnjako perustuu osapuolten ydinosaamiseen ja sitoutumiseen. Henkilöstöpalveluyritykset osaavat löytää ja rekrytoida koulutuksiin huipputyypit, ja me hoidamme kouluttamisen.

– Toimintamallimme on saanut erittäin hyvän vastaanoton, mistä iso kiitos asiakkaillemme. Kiitokset myös ELY-keskuksille ja TE-palveluille, jotka ovat lähteneet toteuttamaan tällaista erilaista tapaa kouluttaa osaajia yrityksiin ja työllistää ihmisiä. Yhteistyöllä asiat hoituvat parhaiten, kiteyttää Harri Kilpeläinen.

edutec.fi | edutest.fi

Facebook | Instagram | LinkedIn

Harri Kilpeläinen, EduTec Oy, 040 539 6885, [email protected]
Jani Karhunen, Osuma Henkilöstöpalvelut Oy, 050 371 5981, [email protected]
Tommi Kirjavainen, Kiwa Inspecta, 050 432 4009, [email protected]


Parhaillaan on käynnissä ajoneuvosähköasentajien RekryKoulutus Profile Vehicles Oy:lle. Neljälle henkilölle 4 kk kestävä koulutus on räätälöity yrityksen tarpeisiin sisältäen mm. ajoneuvosähköistyksen ja -varustelun työtehtäviä sekä turvallisuuskoulutuksia.

RekryKoulutuksessa yrityksen osuus kustannuksista on vain 30 %

RekryKoulutuksella yritys saa uusia, ammattitaitoisia työntekijöitä. RekryKoulutus on ns. yhteishankintakoulutus, jonka kokonaiskustannuksista ELY-keskus rahoittaa 70 % ja työnantajan osuus on 30 %. Koulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin ja sillä luodaan opiskelijoille ammatillinen osaaminen työtehtäviin. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen tai vuokratyövoimaa tarjoavaan yritykseen.

TäsmäKoulutus puolestaan on yrityksessä jo työskentelevien työntekijöiden osaamisen päivittämistä yrityksen muutostilanteissa (myös määräaikaisesti lomautetuille). TäsmäKoulutuksen kokonaishinnasta työnantajan maksuosuus on 30–50 %.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä