Element®-osilla asiakaslähtöistä tuottavuutta maarakennukseen ja kaivosteollisuuteen

Facebook
22.04.2021 | Teollisuus
Element Group Oy on neljä ja puoli vuotta sitten perustettu kasvuyritys, jonka alaa on maarakennuksen ja kaivosteollisuuden vara- ja kulutusosien valmistus, myynti sekä laitehuoltopalvelut. Yhtiö suunnittelee Element®-tuotteet itse ja vastaa niiden elinkaaresta alusta loppuun.– Tuotteiden suunnittelu, hallinta ja kehitys ovat omissa käsissämme, ja lisäksi Element Groupilla on tietenkin organisoitu myynti ja laadunvarmistus. Pohjoismaissa toimimme käytännössä tytäryhtiö Element Mining and Construction Oy:n kautta, kertoo Element Group -konsernin toimitusjohtaja Marko Salmela.– Tuoteportfoliossamme on nyt yli 55 000 kaivos- ja maarakennusalan nimikettä. Olemme kokonaisvaltainen toimittaja, jolta asiakas saa periaatteessa kaikki tarvitsemansa vara- ja kulutusosat. Pohjoismaissa pyrimme olemaan laajimman valikoiman tarjoaja. Olemme olemassa asiakkaitamme varten, Marko Salmela tiivistää.

Tuotevalikoima laajenee

Element Group ponnistaa maailmalle Tampereelta, jossa pääkonttori ja varasto sijaitsevat. Tytäryhtiöitä on tällä hetkellä Pietarissa ja Shanghaissa. Konsernin tavoitteena on olla markkinasegmenttinsä johtava globaali toimija.Suomessa Element®-tuotteita käyttävät merkittävät kaivosteollisuuden konsernit ja lukuisat maarakennusalan yritykset, sekä suuret että pienet. Suomen lisäksi Element®-tuotteita myydään 26 maassa. Element Groupin tarkoituksena on tulevaisuudessa laajentaa tuotevalikoimaa kuljetinten ja seulonnan kulumisen suojaukseen, kuljetinhihnoihin ja muihin kuljetinkomponentteihin sekä seulontaverkkoihin.– Avasimme helmikuun alussa filiaalin Ruotsiin, jossa toiminta on lähtenyt hyvin käyntiin. Lisäksi äskettäin olemme avanneet konttorin Romaniaan ja Portugaliin. Pohjoismaissa seuraava askel otetaan Norjan suuntaan ja alustavia keskusteluita on käyty myös Islannin suhteen, kertoo Element Mining and Construction Oy:n toimitusjohtaja Juha Hautalahti.

Ketterää tuotekehitystä

Pitkälle viety tuotteiden elinkaariajattelu ja laaja valikoima ovat Element Groupin vahvuuksia. Element® on kansainvälisesti rekisteröity tuotemerkki, jonka skaalasta löytyvät sopivat ratkaisut Elementin ammattitaitoisen henkilökunnan avulla.– Vastaamme tuotteistamme koko niiden käyttöiän ajan. Tuotekehityksemme on asiakaslähtöistä ja joustavaa. Koska suunnittelemme omat tuotteemme, pystymme kehittämään niitä yksilöllisesti vastaamaan asiakastarpeita. Se on selkeä vahvuutemme vara- ja kulutusosien kaupassa, Marko Salmela toteaa.Juha Hautalahti korostaa, että Element ei pyri myymään pelkkää osaa hyllystä, vaan haluaa olla konsultoiva kumppani, joka pyrkii ratkaisemaan asiakkaan ongelmia yhdessä tämän kanssa.– Parannamme asiakkaidemme tuottavuutta. Esimerkiksi uudenlaisella murskaimen leukaprofiililla eräs asiakas pystyi käsittelemään aiempaa enemmän tonneja per tunti.

Ratkaisuja ongelmiin

Ripeä ja osaava palvelu on tärkeää keskinäisen luottamuksen luomisessa osatoimittajan ja asiakkaan välille. Element Group on sitoutunut siihen, että tuotteita varastossa riittää, ja toimitukset asiakkaille lähtevät nopeasti, useimmiten tilauspäivänä.Tuotemyyntipäällikkö Matti Vikman kertoo, että luottamuksen rakentuminen asiakkaiden kanssa on onnistunut mainiosti.– Uudet asiakkaat ovat huomanneet, että Element®-osat ovat laadukkaita, ja kun hintatasokin on sopiva, ovat he pysyneet asiakkainamme. Hinta-laatusuhde on siis kohdallaan. Myynnissä pyrimme olemaan aktiivisia, mutta ei tungettelevia. Tiedotamme asiakkaillemme tulossa olevista uusista tuotteista etukäteen, mitä asiakkaat ovat pitäneet hyvänä toimintatapana.– Avainasemassa on asiakkaan kuunteleminen. Kartoitamme ensin asiakkaan tarpeet ja tarjoamme niihin sopivia ratkaisuja. Usein käy niin, että voimme suositella asiakkaalle ratkaisua, joka on kestävämpi ja tehokkaampi kuin mitä asiakas oli itse ajatellut, Matti Vikman kuvailee.

Joustavaa ja osaavaa palvelua

Varaosa-asioissa Element palvelee myös virka-ajan ulkopuolella. – Jos asiakas tarvitsee osan, toimitamme sen kellonajasta tai viikonpäivästä riippumatta. Esimerkiksi äskettäin toimitimme asiakkaalle Keski-Suomeen klo 8 rikkoutuneen osan tilalle Element®-osan Tampereelta klo 11:een mennessä. Nopeus on asiakkaillemme oleellista, sillä jos koneet eivät pyöri, ei tulojakaan tule, Matti Vikman muistuttaa.– Henkilöstömme on erittäin osaavaa. Element Groupissa työskentelee hyvä yhdistelmä työuran eri vaiheissa olevia ammattilaisia. Meillä on nuorekas porukka innokasta väkeä täydennettynä alan pitkällä kokemuksella, Juha Hautalahti mainitsee.

Tarkkaa laadunvalvontaa

Element®-osia valmistetaan eri puolilla maailmaa sijaitsevissa nykyaikaisissa tuotantolaitoksissa korkealaatuisista materiaaleista. Element Group valitsee sopimusvalmistajat huolella niiden teknisen suorituskyvyn, laadunhallintajärjestelmien, hintojen ja raaka-aineiden laadun perusteella.– Lähtökohtana on ISO 9001 -laatustandardin täyttäminen, mutta sen lisäksi tuotteet käyvät kaikkialla läpi määrittelemämme tarkastusprosessin ennen kuin ne tehtaalta lähtevät. Saamme tarkastuksesta kattavan dokumentaation kuvaportfolioineen. Kun tuotteet ovat saapuneet konsernimme toimipisteeseen, niille tehdään vielä vastaanottotarkastus, Marko Salmela valaisee Element Groupin laadunvarmistusta.

Verkkokaupasta vaivattomasti

Marko Salmelan mukaan asiakkaat edellyttävät nykyaikana osatoimittajilta tuotteiden pitkää kestoikää ja sitä kautta kustannustehokkuutta elinkaaren ajalle.– Element Groupista löytyy metallurgista osaamista. Käytämme innovatiivisia valuteknisiä ratkaisuja, jotka pidentävät osien kestoikää.– Tuotteitamme voi hankkia myös element.global-sivuston E-Store-verkkokaupasta. Verkkokauppaan rekisteröityneelle asiakkaalle voidaan muodostaa oma profiili, jossa näkyy asiakkaan laitevalikoima ja siihen sopivat Element®-tuotteet, Salmela vinkkaa.https://element.global/FacebookInstagramLinkedInYouTube+ 358 10 340 3980 [email protected]Peltokatu 26, 33100 TampereArtikkeli on julkaistu Tampereen seudun Yritysmaailma -lehdessä 1/2021.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä