Pyydä tarjous

Heatmasters hallitsee lämmön

Digipalvelut
17.05.2022 | Teollisuus

Heatmasters Oy on kansainvälinen teollisten palveluiden ja laitteiden toimittaja, joka on erikoistunut lämpökäsittelyyn, NDT-tarkastuksiin, pintakäsittelyyn sekä muihin prosessilaitosten ja valmistavan teollisuuden palveluihin.

Vajaassa vuodessa Heatmasters on tehnyt kaksi liiketoimintakauppaa, joiden kautta yhtiön tarjonta on laajentunut teollisuusuunien toimittamisessa ja huoltamisessa siinä määrin, että Heatmasters pystyy nyt palvelemaan mitä moninaisimpia teollisuudenaloja.

– Yrityskaupat syventävät Heatmastersin uuniliiketoimintaan liittyvää prosessi- ja tuoteosaamista ja avaavat uusia asiakkuuksia alojensa johtaviin teollisuusyrityksiin, kuvailee toimitusjohtaja Ilkka Mujunen.

– Kotimaassa asemamme teollisuus- ja lämpökäsittelyuunien toimittajana sekä huoltokumppanina on vahva, mikä antaa meille hyvän pohjan kansainvälistymisen jatkamiselle.

Teollisuusuunien vankkaa tietotaitoa

Viime syksynä Heatmastersille siirtyi perinteikkään suomalaisen teollisuusuuniyhtiö Sarlin Oy Ab:n uunipalvelu- ja huoltoliiketoiminta. Sarlin aloitti lämpökäsittelyuunien valmistuksen jo vuonna 1935.

Helmikuussa 2022 Heatmasters hankki Temptec Oy Ab:n liiketoiminnan. Temptec on korkealaatuisten sähkö- ja kaasulämmitteisten teollisuusuunien kotimainen toimittaja. Temptecin asiakkaat löytyvät laajasti eri aloilta: karkaisimot, konepajateollisuus, kuumasinkityslaitokset, takomot, valimot, kemiallinen prosessiteollisuus, sähkötekninen teollisuus sekä tutkimus- ja kehityslaboratoriot.

– Ymmärrämme lämmittämisen maailman, ja erikoisosaamisellamme voimme palvella kaikkia lämpökäsittely- ja teollisuusuunien käyttäjiä. Asiakaskuntamme on laajentunut hitsaavista konepajoista ja valimoista kaikenlaisiin teollisuusuuneja käyttäviin yrityksiin. Missä tahansa "lämpö" mainitaankin, siellä Heatmasters voi olla mukana, Ilkka Mujunen sanoo.

Jatkuvan parantamisen kehä

Heatmasters on perustettu vuonna 1974. Suomen ensimmäisenä kaupallisesti toimivana lämpökäsittelyjen tarjoajana yhtiö on alansa pioneeri. Melko pian perustamisensa jälkeen Heatmasters ryhtyi valmistamaan laitteita itse.

– Yhtiössä todettiin, että hyvän palvelun tuottaminen vaatii hyvät laitteet. Emme olleet tyytyväisiä markkinoilla olleisiin ratkaisuihin, joten lähdimme mukaan laiteliiketoimintaan.

Ilkka Mujusen mukaan laitteiden ja palveluiden yhdistelmästä on syntynyt jatkuvan parantamisen kehä.

– Kun käytämme kehittämiämme lämpökäsittelylaitteita omassa toiminnassamme, huomaamme, miten niitä voitaisiin edelleen parantaa. Välitämme kehityskohteet laitevalmistukseen, ja tuloksena on entistä parempia laitteita.

– Asiakkaille toimittamamme teollisuusuunit suunnitellaan asiakkaan antamien speksien mukaan. Unien koot, lämpötila-alueet ja muut ominaisuudet vaihtelevat käyttötarpeen mukaan.

Ilkka Mujunen mainitsee, että laitteiden digitaalisuudessa Heatmasters on ollut edelläkävijä jopa maailman mittakaavassa.

– Olemme sijoittaneet mikroprosessoreita laitteisiimme jo 1980-luvulta lähtien. Niistä ajoista on syntynyt Heatmastersin erinomainen maine ja brändi, kun puhutaan lämpötilan säätöjärjestelmistä.

Nopeasti ja luotettavasti

Lähes 50 vuodessa kerätty lämpökäsittelyosaaminen, asiakaslähtöisyys sekä kyky vastata toimialan tarpeisiin tekevät Heatmastersista lämpökäsittelyalan edelläkävijän. Heatmastersin slogan "The Wizards of Metal" viittaa lämpökäsittelyssä tarvittavaan syvälliseen tietämykseen ja korkeaan osaamiseen.

– Asiakkaamme arvostavat paitsi osaamistamme myös kykyämme reagoida nopeasti ja joustavasti. Jos vaikkapa voimalaitos vikaantuu, kunnossapidon on lähdettävä liikkeelle kiireesti. Meillä on useita pitkäaikaisia kumppanuuksia hitsaavien kunnossapitoyhtiöiden kanssa, joiden tarvitsemat lämpökäsittelyt me hoidamme, oli työmaana sellutehdas, öljynjalostamo, kemianlaitos, voimalaitos tai sementtitehdas, Mujunen kertoo.

Asiakas voi hyödyntää Heatmastersin palveluista yhtä tai useampia. Usean palvelun mallissa Heatmasters voi ottaa hoitaakseen tietyn osan asiakkaan prosessista. Heatmastersin palvelukeskuksessa (Hollola, Varkaus, Turku) tehdyn kappaleiden lämpökäsittelyn jatkona voi olla esim. NDT-tarkastus ja testaus, pintakäsittely sekä kuljetukset loppukäyttäjälle.

– Mittaamme asiakastyytyväisyyttä erilaisilla kriteereillä riippuen siitä, tarjoammeko asiakkaalle laitetta vai palvelua. Uusimmat mittaukset näyttävät kokonaispistemäärää 3,6 maksimin ollessa 4. Esimerkiksi luotettavuuden ja luvatun pitämisen osa-alueella tuloksemme on 3,9.

Vakiintuneita kumppaneita ja uusia käyttökohteita

Heatmasters hankki 1990-luvulla omistukseensa A. Ahlström Oy:n lämpökäsittelytoiminnot Varkaudessa. Nykyisin Heatmasters toimii Varkaudessa samoissa tiloissa pääasiakkaansa Andritz Warkaus Works Oy:n kanssa.

– Andritzin kanssa meillä on vakiintunut ja tiivis kumppanuus, Ilkka Mujunen toteaa.

– Teemme heille lämpökäsittelyä, koeponnistuksia, hitsauksen valmistelutöitä ja paljon muutakin. Andritz Warkaus Works muuttaa tänä vuonna uuteen tehtaaseen, jonne mekin tulemme toimintoinemme siirtymään.

Heatmasters on kiinnostunut saamaan nykyisten toimintojensa rinnalle uusia, innovatiivisia kohteita.

– Uuniliiketoimintamme viimeaikaisen vahvistumisen jälkeen olemme päässeet mukaan meille uusiin tuotantoprosesseihin. Palveluitamme käytetään esimerkiksi ajoneuvojen valmistuksessa, elohopean tislauksessa ja piikiekkojen valmistuksessa.

– Suhtaudumme avoimin mielin uusiin asioihin. Olipa lämmitystarve millainen hyvänsä, meiltä kannattaa kysäistä, Ilkka Mujunen vinkkaa.

heatmasters.net
+358 (0)20 718 1310
[email protected]

Facebook
Instagram
LinkedIn

Muita uutisia