Hiljaisemmassa suhdanteessa on hyvä tilaisuus kehittää henkilöstön osaamista – EduTeciltä räätälöidyt koulutuspaketit

Menetelmäkokeiden hitsaus meneillään.
Menetelmäkokeiden hitsaus meneillään.
11.12.2023 | Koulutus ja opiskelu, Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu

Osaamisen kehittäminen yrityksessä ei onnistu kiivaan kysynnän aikana, kun mennään kaasu pohjassa. Sen sijaan suhdanteiden heikentyessä yrityksillä on oivallinen sauma kouluttaa henkilöstöään ja kehittää toimintaansa.

– ELY:n tukemaa TäsmäKoulutusta voi käyttää määräajaksi lomautetun henkilöstön kouluttamiseen. Tällöin yritykselle jää kustannuksia ainoastaan koulutuksesta, ja TäsmäKoulutuksen kokonaishinnasta työnantajan maksuosuus on vain 30–50 %, vinkkaa EduTec Oy:n toimitusjohtaja Harri Kilpeläinen.

– Jos on pakko lomauttaa väkeä kannattavuuden pinnalla pitämiseksi, lomautusaika kannattaa käyttää hyödyksi kouluttamalla näitä ihmisiä tuleviin vaativampiin työtehtäviin.

Hitsauksen pätevöintiä asiakkaan tarpeisiin EduTecin hallissa.

EduTec kouluttaa nopeasti ja tehokkaasti

EduTec Oy on uudenlainen koulutusyritys, joka keskittyy teknologia-alan Rekry- ja TäsmäKoulutuksiin, täydennyskoulutuksiin sekä yritysten toiminnan kehittämiseen ja kilpailukyvyn parantamiseen. Koulutus tapahtuu pienryhmissä ja pääsääntöisesti asiakasyrityksen tiloissa ja laitteilla. EduTecin kotipaikkakunta on Varkaus, mutta yritys kouluttaa asiakkaitaan kautta maan.

– Meidän roolimme on räätälöidä koulutus aina yrityksen tarpeiden mukaisesti, Kilpeläinen kiteyttää.

– Esimerkiksi asennustöitä tekevien yritysten reissuhitsaajille voimme järjestää mm. peilihitsauksen ja ohuen rosteriputken puikkohitsauksen koulutusta, ja itse asiassa talven aikana järjestämmekin. Meiltä löytyy osaavat kouluttajat tällaisiinkin erityistöihin, joihin ei muualta koulutusta saa.

Harri Kilpeläinen muistuttaa, että ELY-keskuksen tuki Rekry- ja TäsmäKoulutuksiin (ks. info tämän artikkelin lopussa) on varsin merkittävä, jopa 70 % koulutuksen kokonaishinnasta.

– Etu kannattaa ehdottomasti hyödyntää.

Osaamista ja laatua suomalaisille teollisuusyrityksille

Parhaillaan EduTecilla on menossa Sisä-Savon Pipe&Welding Service Oy:lle viiden hitsaajasepän RekryKoulutus (4 kk) sekä Gebwell Oy:n TäsmäKoulutus, joka on osa Gebwellin kanssa toteutettavaa vuoden kestävää hitsauksen ja juottamisen laadun sekä menetelmien kehittämiseen tähtäävä projektia.

Gebwellin kehittämisprojektissa käydään läpi yrityksen kaikki hitsaus- ja kovajuotosmenetelmät ja tarvittaessa uudistetaan niitä. Samalla henkilöstöä pätevöitetään ja parannetaan hitsauksen laadunhallintaa standardivaatimusten mukaisesti.

– Samankaltaisia hitsaavan teollisuuden koulutuksia on suunnittelussa ja alkamassa vuodelle 2024. Myös ajoneuvosähkö-, raskaskoneasennus-, maansiirto-, maalaus- ja koneistusalan koulutuksista on suunnitteluja käynnissä vuodelle 2024.

Harri Kilpeläinen mainitsee, että Rekry- ja TäsmäKoulutusten ohella lyhyet, muutaman päivän täydennyskoulutukset ovat olleet suosittuja.

– Niiden järjestämiseen on erinomaiset olosuhteet uusissa tiloissamme Varkauden Hasinmäessä. Meillä on jo useita yrityksiä käynyt 2–5 päivän täydennyskoulutuksessa.

Hexagon-tuotteiden esittelyä asiakkaille EduTecin tiloissa.

EduTec, EduTest ja Kiwa Inspecta tarjoavat ainutlaatuisen palvelumallin

EduTec, EduTest ja Kiwa Inspecta tarjoavat yhdessä hitsauksen koulutuksen, henkilösertifioinnin ja testauspalveluiden palvelukokonaisuuden, jossa koulutus ja henkilöpätevöinti ovat saatavissa saman katon alta

– Yhteistyömme vastaa hitsaavan teollisuuden tarpeisiin alkaen tulevan ammattilaisen ensimmäisestä puikon raapaisusta jatkuen tehokkaan koulutuksen ja pätevyyksien hankkimisen kautta materiaalien koetuksiin ja menetelmätestauksiin, kuvailee Harri Kilpeläinen.

Kiwa on yksi maailman suurimmista testaus-, tarkastus-, sertifiointiyrityksistä. EduTec Oy on työelämän koulutuksiin erikoistunut kouluttaja, jonka toiminnan lähtökohtana on tekniikan alojen yritysten tarve saada ammattitaitoista työvoimaa nopeallakin aikataululla. EduTest Oy puolestaan tarjoaa nykyaikaisen ratkaisun teollisuuden henkilösertifiointeihin.

Yhteistyömalli palvelee yrityksiä kaikkialla Suomessa, mutta osapuolten yhteinen kotipesä on valmistunut Hasinmäen teollisuusalueelle Varkauteen. Uusien tilojen avajaisia vietettiin 27.10.2023.

Uudessa hallissa hitsauskokeet, esimerkiksi menetelmäkokeet, voidaan hitsata EduTecin puolella. Samassa kiinteistössä toimivan Kiwa Inspectan hitsausvalvoja valvoo kokeen, jonka jälkeen NDT-testaus, koekappaleiden koneistus, rikkova testaus ja mikroskopia hoidetaan saumattomasti samoissa tiloissa. NDT-tarkastukset, rikkova testaus sekä mikroskopia hoituvat Kiwa Inspectan toimesta, EduTest koneistaa testauksissa tarvittavat koekappaleet.

Koska kaikki toiminnot tapahtuvat saman katon alla, pystytään asiakasyritystä palvelemaan tarvittaessa erittäin nopealla aikataululla sekä samalla minimoimaan kuljetus- ja lähetyskustannukset.

EWM:n cobotti- ja tigSpeed-järjestelmien esittelyä asiakkaille EduTecillä, asialla ProWeld Finlandin Jussi Martiskin.

Kumppaniverkostolta uusinta tietoa

EduTecilla on käytettävissään laaja-alainen asiantuntijoiden verkosto. EduTec toimii hyvässä yhteistyössä mm. teollisuuden laitevalmistajien ja maahantuojien kanssa.

– Laitevalmistajat ja maahantuojat tulevat mielellään pitämään esittelytilaisuuksia EduTecin tiloihin. Teollisuusyritysten edustajat ovat tervetulleita osallistumaan näihin tapahtumiin. Esimerkiksi ProWeld Finlandin edustaja kävi äskettäin esittelemässä EWM:n cobottihitsausta ja tigSpeediä, Harri Kilpeläinen kertoo.

– Johtavat hitsauslaitevalmistajat Kemppi, ESAB, EWM ja CEA ovat kumppaneitamme, maahantuojista Retco, Masino, Würth ja Industria Center. Myös koneistuksen puolella meillä on lukuisia yhteistyötahoja, Harri Kilpeläinen luettelee.

– Kumppaneidemme kanssa voimme tarjota yrityksille viimeisintä tietoa ja katsauksia uusimpaan teknologiaan.

Koulutus- ja kehittämistyölle on kysyntää

Syyskuun 2023 alkupuolella EduTecille tuli kaksi vuotta täyteen koulutusten järjestämisiä yritysten tarpeisiin.

– Tässä ajassa olemme toteuttaneet 35 Rekry-, Täsmä- ja täydennyskoulutusta ympäri Suomea eri yrityksiin ja eri työtehtäviin. Olemme pystyneet tarjoamaan yrityksille niiden tarvitsemia palveluita uuden työvoiman hankinnassa ja osaamisen kehittämisessä, Harri Kilpeläinen sanoo.

– Ei muuta kuin rohkeasti vaan yhteyttä meihin, olipa asia iso tai pieni. Kyllä ratkaisut aina löytyvät yhdessä.

edutec.fi | edutest.fi

Facebook | Instagram | LinkedIn

Harri Kilpeläinen, EduTec Oy, 040 539 6885, [email protected]
Jani Karhunen, Osuma Henkilöstöpalvelut Oy, 050 371 5981, [email protected]
Tommi Kirjavainen, Kiwa Inspecta, 050 432 4009, [email protected]


Täsmä- ja RekryKoulutukset ovat yritykselle edullisia ratkaisuja

RekryKoulutuksella yritys saa uusia, ammattitaitoisia työntekijöitä. RekryKoulutus on ns. yhteishankintakoulutus, jonka kokonaiskustannuksista ELY-keskus rahoittaa 70 %, työnantajan osuus on 30 %.

RekryKoulutuksissa osallistujat ovat alanvaihtajia, työttömiä työnhakijoita tai työttömyysuhan alaisia. Koulutuksen ajalta he eivät saa palkkaa yritykseltä, vaan koulutusajalta maksetaan työttömyysetuutta kulukorvauksella korotettuna.

Koulutus räätälöidään yrityksen tarpeisiin ja sillä luodaan opiskelijoille ammatillinen osaaminen työtehtäviin. Koulutuksen hyväksytysti suorittaneet työllistyvät yritykseen tai vuokratyövoimaa tarjoavaan yritykseen.

TäsmäKoulutus puolestaan on yrityksessä jo työskentelevien työntekijöiden osaamisen päivittämistä yrityksen muutostilanteissa (myös määräaikaisesti lomautetuille). TäsmäKoulutuksen kokonaishinnasta työnantajan maksuosuus on 30–50 %.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä