Machineryltä saat laadukkaat Tsurumi-uppopumput

Facebook
02.05.2023 | Teollisuus

Machinery Oy on toiminut Tsurumi-pumppujen maahantuojana vuodesta 2020 lähtien. Japanilainen Tsurumi on miltei 100-vuotias sähkötoimisten uppopumppujen valmistaja. Asiakaskuntaan kuuluvat mm. jätevedenpuhdistamot, rakennusliikkeet, konevuokraamot, kaivokset sekä infrarakentajat, joiden tarpeisiin Tsurumi tarjoaa markkinoiden parhaat pumppuvaihtoehdot.

– Tsurumilla on pumppuvalikoimaa pienistä, noin puolen kilowatin valovirtatoimisista pumpuista, aina 110 kW:n moottorilla toimiviin pumppuihin ja kaikkea siltä väliltä. Pumput soveltuvat puhtaalle ja likaiselle vedelle, lietteelle ja jätevedelle, joten valikoimasta löytyy myös jätevedenkäsittelyyn soveltuvia pumppuja sekä ilmastus- ja silppuripumppuja. Laajasta pumppuvalikoimasta on mahdollista valita kuhunkin käyttökohteeseen sopiva tuote, Machineryn rakennuskaluston aluemyyntipäällikkö Mikko Niemi esittelee.

Teollisuudessa ja jätevesilaitoksilla Tsurumin uppopumppuja käytetään myös kiinteinä asennuksina, muutoin pumput ovat pääasiassa siirreltäviä.

– Varsinkin rakennuskohteissa pumppujen tarve on välikaista.

Japanilainen laatu toteutuu Tsurumin tuotteissa

Niemi toteaa, että Tsurumi on perijapanilainen valmistaja, eli se mitä valmistaja lupaa se myös pitää. Teknisissä tiedoissa ilmoitetut asiat toteutuvat siis käytännössäkin.

– On monia teknisiä seikkoja, jotka tekevät Tsurumin tuotteista laadukkaimpia. Tsurumin uppopumpuissa on täysin vedenpitävä tiivistysholkki kaapelin läpiviennissä. Jos uppopumpun sähkökaapeli vaurioituisi, yleensä kapillaari-ilmiö vetäisi veden johdinta pitkin sähköpuolelle, joka aiheuttaisi oikosulun. Tsurumin tuotteissa sähkökaapelin liitos on kuitenkin tehty täysin vedenpitäväksi. Tsurumin pumpuissa on lisäksi kaksinkertainen akselitiiviste, joka takaa pumpulle pitkän käyttöiän. Akselitiiviste on Tsurumin patentoidun öljynostimen sisällä, eikä vastaavaa ratkaisua löydy muilta valmistajilta.

Niemen mukaan kyseinen ominaisuus parantaa pumpun kuivakäyntiominaisuuksia, joten pumppua on mahdollista käyttää pienemmälläkin öljymäärällä, ilman pumpun vahingoittumista. Pumppua voidaan käyttää myös vaaka-asennossa.

Lisäksi kestävimmissä Tsurumin voimavirtapumpuissa on valurautarunko, joka osaltaan parantaa tuotteen kulutuskestävyyttä ja pidentää sen elinikää.

– Varsinkin jos uppopumppua käytetään vähänkään haastavammissa olosuhteissa, Tsurumin ulkokuoren kestävyys on ihan omaa luokkaansa, verrattuna moniin muihin uppopumppuvalmistajiin, Niemi kertoo.

Pumput ovat rakenteeltaan yksinkertaisia ja helppoja huoltaa

– Pumput ovat helppohuoltoisia niiden yksinkertaisen rakenteen ansiosta. Käytännössä kaikki sähköpuolen kontaktorit ja sähköosat ovat kaapelipistokkeen päässä, eivätkä pumpun sähkökannen alla, kuten muutamien muiden pumppuvalmistajien tuotteissa.

Kuten kaikki tekniset laitteet, myös Tsurumin pumput vaativat Niemen mukaan perushuoltoa, jolloin tarkastetaan pumpun hydrauliikka ja hydrauliöljyt sekä juoksupyörän kunto.

– Pumpuille on tärkeää tehdä silmämääräinen tarkistus riittävän usein. Suositeltava tarkasteluväli on 3–6 kk, riippuen työkohteesta ja käytön määrästä.

Machineryn Vantaan toimipisteessä toimii myös pumppuhuolto, jossa on mahdollista korjauttaa ja huollattaa Tsurumin uppopumppuja.

– Meillä on Vantaalla uusi jatkuvatoiminen näyttelytila, jossa Tsurumin pumppuihin on mahdollista päästä tutustumaan. Voimme esitellä pumppuja sekä käydä läpi niiden teknisiä ominaisuuksia. Olemme antaneet joissakin tapauksissa pumppuja myös testikäyttöön, mutta työmaatestaukset on käytännössä helpointa hoitaa vuokraamoiden kautta. Esim. Cramo, Renta, Hämeen Rakennuskone ja Ramirent vuokraavat asiakkailleen Tsurumin pumppuja, Niemi mainitsee.

Mikko Niemi

Tsurumi-pumput ovat nähtävillä Machineryn osastolla B160 Yhdyskuntatekniikan näyttelyssä 10.–11.5.2023 Jyväskylän Paviljongissa

– Vesihuoltopäivillä on läsnä Machineryn oma myyntiporukka, jonka kanssa pääsee keskustelemaan pumpuista sekä muista koneista, joita tuomme maahan. Messuilla on mukana myös Tsurumin edustajia, joten heidän kanssaan pääsee vielä tarkemmin keskustelemaan pumpuista ja näiden ominaisuuksista.

Tsurumi on ollut Machineryn maahantuontiedustuksessa vuodesta 2020 lähtien. Machineryllä on Tsurumin tuotteisiin yksinmyyntioikeus Suomessa.

– Tsurumin myynti on lähtenyt erittäin hyvin käyntiin ja myyntimäärät ovat kasvaneet jatkuvasti. Tsurumin pumput ovat äärettömän laadukkaita ja luotettavia laitteita, siksi annammekin niille kolmen vuoden takuun. Pumppujen takuureklamaatiot ovat olleet käytännössä olemattomia. Japanilainen laatu toimii hienosti Suomen haastavissa olosuhteissa.

Tsurumin uppopumput on tarkoitettu nesteille, jotka ovat lämpötilaltaan 0–40 °C ja pH-arvoltaan 5–8, eli niitä käytetään pääasiassa neutraalin veden pumppaukseen.

– Machineryn Tsurumi-valikoimassa on olemassa muitakin metodeja ja pumppumalleja, joilla voidaan pumpata hyvinkin paljon kuumempaa vettä. Pumppuvalikoimasta löytyvät myös rosteripumput veden pumppaukseen, jossa veden ph-arvo voi olla pH 2–12. Tsurumilta löytyy erittäin laaja valikoima pumppuja ja pumppausjärjestelmiä hyvin erilaisiin käyttötarkoituksiin sekä vahva tekninen tuki isompien projektien suunnitteluun. On tärkeää tietää, millaisiin olosuhteisiin pumppu tulee, jotta osaamme myydä oikeanlaisen pumpun kuhunkin tarpeeseen, Niemi toteaa loppuun.

www.machinery.fi
LinkedIn
Facebook

www.tsurumi-global.com

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä