Pyydä tarjous

Monipuoliset metallityöt laadusta tinkimättä

Digipalvelut
14.09.2021 | Teollisuus

Vuodesta 1978 toiminut Toivalan Metalli Oy valmistaa tuotteita ja osia kaikista metallilaaduista jo toisessa polvessa. Tuotteet valmistetaan mittatilaustyönä ja rautaisella ammattitaidolla. Yhtiön pääyhteistyökumppaneihin kuuluu konevalmistajat ja rakennusliikkeet. Toivalan Metalli palvelee kaiken kokoiset asiakkuudet laadusta tinkimättä.

Moderni konekanta ja asiakaslähtöinen tapa toimia, takaavat korkealaatuiset tuotteet. Yritykselle on myönnetty DNV GL:n toimesta SFS-EN 1090-2 ja SFS-EN 1090-3 EXC2 -luokan mukaisten kantavien teräs- ja alumiinirakenteiden CE-merkintäoikeus.

– Palveluihimme kuuluvat mittatilauksena valmistettavat metalliosat pintakäsittelyineen ja kokokoonpanoineen sekä komposiittimateriaalista valmistetut, 3D-tulostetut tuotteet. Valmistusmenetelminä käytetään laserleikkausta, levyjen hiontaa, särmäystä, putkentaivutusta, 3D-tulostusta, osavalmistusta sekä kokoonpanoja, myynnistä ja markkinoinnista vastaava Pasi Huhtinen listaa.

Moderni ja monipuolinen konekanta

Yhtiön Eagle iNspire 1530 -kuitulaser leikkaa nopeasti jopa 25 mm paksua terästä, 15 mm paksua ruostumatonta terästä ja alumiinia sekä 10 mm paksua kuparia ja 12 mm paksua messinkiä. Catline-optiolla varustettu kone varmistaa, että leikkausjälki on erittäin tarkkaa myös paksuissa materiaaleissa ja pienten yksityiskohtien leikkaamisessa.

– Konekantaamme kuuluu myös Suomessa vielä harvinainen Amob eMob52 CNC -putkentaivutuskone, joka pystyy kääntämään taivutuspäätä 360-astetta. Markforget X7 Gen2 -teollisuustason komposiittitulostin tuli meille ensimmäisenä Suomessa. Sen vahvuuksiin kuuluu nopeus ja suuri kasvatustilavuus. Kappaleiden valmistuksessa voidaan käyttää useita eri materiaaleja, kuten Onyxia ja valkoista nylonia. Vahvikkeena hiilikuitua, kevlaria ja lasikuitua, 3D-tulostuksesta vastaava Toni Pasanen kertoo.

Levyjen hiontaan Toivalan Metallilla on Grindmaster 42 RB 1350 -hiomakone, joka poistaa jäysteet ja purseet sekä pyöristää kulmat ja reiät (jopa R2).

– Leikkeen käsiteltävyys ja ulkonäkö paranevat, lisäksi pintakäsittelyn pysyvyys paranee huomattavasti, Huhtinen mainitsee.

Särmäyksen puolella Toivalan Metallin osaava ja ammattitaitoinen henkilökunta varmistaa, että pelti taipuu juuri niin kuin on suunniteltu. CNC-koneiden puristusvoima on 130 tonnia. Niillä saadaan särmättyä ohutlevytyöt mittatarkasti jopa kolmen metrin leveydeltä.

– Putkentaivutuksessa meillä on optinen saumantunnistus ja työkalut 8–40 mm:n putkille, hyötypituudeltaan 6000 mm. Macri Prospace 6–65 U-D CNC-putkentaivutuskoneemme työkalujen halkaisija on puolestaan 16–60,3 mm ja hyötypituus 5100 mm.

3D-tulostus

3D-tulostus tarjoaa kustannustahokkaan vaihtoehdon nopeaan komponenttien valmistukseen.

– Menetelmä soveltuu erinomaisesti prototyyppien tai yksittäiskappaleiden valmistukseen. Tulostusalueen kasvatustilavuus on 330 x 270 x 200 mm ja valmistuksessa voidaan käyttää useita eri materiaaleja. Mallinnus tapahtuu SolidWorks 3D-ohjelmistolla, Huhtinen esittelee.

Mittatarkkaa osavalmistusta

Osavalmistuksen puitteissa Toivalan Metalli valmistaa asiakkaan suunnitelmien mukaiset osat niin yksittäiskappaleina kuin jatkuvana sarjatuotantona, myös tilaajan omista materiaaleista.

– Varmistamme että osat ovat mittatarkasti ja laadukkaasti valmistettuja ja heti käyttövalmiita. Meillä on kokemusta myös asiakkaiden omien tilausjärjestelmien käytöstä.

Kokoonpanopalvelut

– Kokoonpanon puolella teemme terästuotteiden kokoonpanoa ja alihankkijoidemme avulla onnistuvat myös koneistus sekä pintakäsittely. Toimitamme asiakkaalle valmiin ja tarkasti kuvien mukaan valmistetun tuotteen sovitussa aikataulussa.

Monipuolisen osaamisemme avulla Toivalan Metalli on pystynyt palvelemaan useilla eri aloilla toimivia asiakkaita.

– Teemme jatkuvaa kehitystyötä ja panostamme konekantaamme ollaksemme metallialan alihankinnan moderneja edelläkävijöitä, Huhtinen toteaa loppuun.

www.toivalanmetalli.fi

Artikkeli on julkaistu Teollisuusuutiset-lehdessä 3/2021.