Rannikon Vesirakennus Oy on alansa ammattilainen

Facebook
02.05.2023 | Teollisuus, Yrityselämässä tapahtuu, Rakentaminen

– Teemme ruoppauksia ja laitureiden asennuksia. Tarjoamme myös hiekkapuhallus- ja maalauspalveluita. Liikkuvalla kalustolla pääsemme paikan päälle tekemään esim. siltojen ja laitureiden teräsrakenteiden pintakäsittelyä, Esa Suonvieri esittelee yrityksensä toimintaa.

– Käytössämme on kaivinkoneeseen asennettava Movax-pontiniskijä, jolla voimme lyödä teräspontteja tai puupaaluja maahan. Teemme myös purkutöitä rammeroimalla vanhoja betonirakenteita.

Työt painottuvat Pohjois-Pohjanmaalle ja Pohjois-Suomeen

Rannikon Vesirakennus Oy:n palveluita käyttävät sekä yksityisasiakkaat että julkisen sektorin toimijat, lähinnä kunnat.

– Esimerkiksi Raahen kaupungille teemme sopimuspohjaisesti mm. kaikki laiturihuollot pienvenesatamiin. Ulkosaariston laiturit nostamme talveksi pois ja keväisin käymme taas asentamassa ne paikoilleen. Lisäksi huolehdimme keväisin väylämerkit ja viitat oikeille paikoilleen ja lisäämme tarvittaessa puuttuvat merkit, Suonvieri kertoo.

– Viime kesänä toteutimme Raahen kaupungin satamassa puhdistusruoppauksen 35 hehtaarin alalta väylän suulle saakka.

Viime ja toissa vuonna Rannikon Vesirakennus Oy ruoppasi Siikajokisuuta veneilijöiden turvaksi ja kalojen nousun eduksi. Iijoessa yritys perkasi vanhoja puiden uiton laiturirakenteita pois jokisuistosta ja merenpohjasta.

– Niitä olikin aika paljon, Esa Suonvieri mainitsee.

– Viime syksynä olimme Simojoessa kaivamassa uutta venekanavaa kolmen kuukauden ajan. Jatkamme sitä urakkaa tänäkin vuonna. Kuluneena talvena olimme kaivuutöissä Iin Kuivaniemessä. Töitä on riittänyt mukavasti.

Työhön sopiva konekalusto

Rannikon Vesirakennus Oy:n kalusto mahdollistaa monipuolisen ja tehokkaan työskentelyn. Pitkäpuomisia kaivinkoneita on kaksi: 42-tonninen ja 24-tonninen. Tavallisia kaivinkoneita on 8,5 tonnin painoisesta aina 25-tonniseen. Kuljetuskalusto löytyy omasta takaa.

Lautta- ja proomukalustossa isoin lautta on kantavuudeltaan sata tonnia, ja siinä on 15 metrin tukijalat. Lisäksi on 30 tonnin lautta (tukijalallinen), ja kantavuudeltaan pienin lautta on 8,5 t (myös tukijalallinen).

– Pientä lauttaa käytetään paljon eri urakoitsijoiden tekemissä maapohjatutkimuksissa. Lautta menee ensi kesänäkin Kalajoelle kahdeksi kuukaudeksi kairahommiin, Esa Suonvieri sanoo.

– Hinaajia meillä on kolme, massaproomuja neljä.

Osaavat tekijät

Kesäisin Rannikon Vesirakennus Oy työllistää kymmenkunta henkilöä, talvisaikaan 6–7. Henkilöstö on ammattitaitoista ja kokenutta. Esa Suonvieri kertoo, että työskentely vedessä kelluvalla kaivinkoneella eroaa tavanomaisesta maarakentamisesta aika lailla.

– Kuljettajalta vaaditaan hyvää päätä. Joudumme kaivamaan paljon näytöltä katsomalla, matalia väyliä jopa niin sanotusti takapuolituntumalta. Työntekijämme osaavat kyllä hommansa.

Ruoppaustyö tarvitsee luvan tai vähintään ilmoituksen

Ruoppauksessa työn tilaajan tulisi huomioida etukäteen, tarvitaanko ruoppaukselle viranomaisen myöntämä lupa vai pelkkä ilmoitus. Alle 500 kuution ruoppauksiin riittää ELY-keskukselle tehtävä ilmoitus.

– Jos lupa on tarpeen, kannattaa olla ajoissa liikkeellä. Lupaprosessi voi kestää pitkään. Jos vähänkään isommalle ruoppaukselle hakee lupaa, käsittelyyn menee helposti yli puoli vuotta, huomauttaa Esa Suonvieri.

– Käymme työmaan toteuttamisen aina etukäteen läpi asiakkaan kanssa, ettei tulisi mitään yllätyksiä, joita ei ole osattu huomioida. Talven urakoissa kartoitamme jääpohjat erittäin tarkasti sieltä, mihin koneella on tarkoitus mennä.

www.rannikonvesirakennus.fi

[email protected]

Esa Suonvieri p. 045 351 7882

Rannikon Vesirakennus Oy:n palveluita:

  • Ruoppaustyöt
  • Laiturit
  • Tukimuurit
  • Nosto- ja asennustyöt lautan päältä
  • Sukellus
  • Höyrysulatus
  • Timanttiporaukset
  • Hiekkapuhallus- ja maalauspalvelut myös liikkuvalla kalustolla

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä