Pyydä tarjous

Valmetilta uusia sovelluksia kuidunkäsittelylaitteiden luotettavuuden seurantaan

Digipalvelut
07.07.2022 | Teollisuus

Valmet lanseeraa uusia kuidunkäsittelylaitteiden luotettavuuden seurantasovelluksia tehostamaan ennakoivaa kunnossapitoa. Sovellukset ovat osa Valmetin teollisen internetin tarjoomaa. Seurantasovelluksilla kuidun tuottajat voivat varmistaa laitteiden käytettävyyden ja parantaa prosessin suorituskykyä.

”Monet kuidun tuotantokoneet toimivat erittäin vaativissa olosuhteissa, joten olemme suunnitelleet ja rakentaneet toimintavarman järjestelmän. Haastavista olosuhteista huolimatta olemme onnistuneet kehittämään signaaleja, joita ei aikaisemmin ollut olemassa”, sanoo Heikki Kettunen, Valmetin älytelojen vanhempi tuotekehityspäällikkö.

Seurantajärjestelmässä yhdistyvät nykyaikaiset anturi-, signaalinkäsittely- ja tiedonsiirtoteknologiat, joita sovelletaan kuitujen tuotantoprosesseihin.

Yksi ensimmäisistä kaupallisista sovelluksista on Valmet TwinRoll Press Vat Temperature -seuranta. Sovellus seuraa massan virtauksen jakautumista puristimessa lämpötilamittausten avulla ja tuo näkyviin mm. tilanteet, jolloin puristin tukkeutuu ja massan virtaus häiriintyy. Sovellusta on mahdollista käyttää erillissovelluksena puristintukosten seuraamiseen, tai se on mahdollista liittää laajempaan, myös muita signaaleja hyödyntävään järjestelmään, jolla varmistetaan puristimen luotettavuus ja pesuteho.

Toinen uusi sovellus on Valmet Feeder Rotor Position Monitoring. Matala- ja korkeapainesyöttimien kontrolloima hakevirtaus esihöyrytykseen ja keittoon on oltava stabiili, jotta jatkuvatoimisen keittoprosessin tila pysyy optimaalisena. Seurantajärjestelmä näyttää syöttimen säädöt visuaalisessa muodossa, tunnistaa lähestyvät ongelmat ja tukee käyttäjiä entistä tarkemmilla säädöillä, joilla voidaan varmistaa hakkeen onnistunut syöttö.

Järjestelmän modulaarinen rakenne, skaalautuvuus ja yhdistettävyys mahdollistavat prosessin suorituskyvyn ja laitteiden luotettavuuden parantamisen

Valmetin luotettavuuden seurantasovelluksia voidaan asentaa yksittäisenä sovelluksena yhden laitteen seurantaan.

”Modulaarinen alusta on kuitenkin suunniteltu niin, että sitä voidaan laajentaa. Siihen voidaan lisätä signaalituloja ja luoda yhteys muihin järjestelmiin, kuten tehtaan hajautettuun ohjausjärjestelmään (DCS). Näin prosessin luotettavuutta ja tehokkuutta voidaan parantaa entistä kattavammin”, sanoo Juha Ruotsi, Valmetin verstashuoltopalvelujen globaali teknologiapäällikkö.