LinkedinFacebook
Pyydä tarjous

Vemitek Oy – tehokasta yksilöllisten teräsosien alihankintaa

Digipalvelut
11.11.2021 | Teollisuus

Vemitek on Peräseinäjoella vuodesta 2008 toiminut keskiraskas konepaja, joka on erikoistunut teräslevytuotteisiin. Yhtiön omaa tuotantoa edustavat maanrakennuskoneiden kauhat ja varusteet, kuorma-autojen soralavat ja päällirakenteet sekä energiakourat ja hydrauliletkuasennelmat. Yritys työllistää noin 30 henkilöä ja tuottaa merkittävän osan tarvitsemastaan energiasta aurinkovoimalla.

Vemitek on juuri investoinut uuteen tuotantokapasiteettiin, jonka puitteissa yhtiön tuotantotiloihin on asennettu uusi 6 KW:n kuitulaserleikkuri sekä pystykarainen työstökeskus.

– Kalustoa on aika-ajoin uusittava, että se säilyy nykyaikaisena – samalla saimme vähän lisää työstökapasiteettia. Kappaleiden koneistaminen/poraaminen on ollut aiemmin pienoisena tuotannon pullonkaulana, joka on nyt saatu ratkaistua. Työkuormamme on erittäin hyvällä tasolla, eikä uusille asiakkuuksille ole alihankintatöiden osalta juuri tällä hetkellä tarvetta, mutta tulevaisuuteen pitää aina varautua toimitusjohtaja Veikko Koivisto kiittelee.

Vemitek toimittaa teräslevyleikkeitä pääasiassa teräs- ja koneenrakentajille.

– Meillä on satoja asiakkaita, joista puolenkymmentä on meiltä säännöllisesti tilaavia isoja toimijoita. Olemme pieni ja joustava alihankkija, mutta kuitenkin samalla riittävän iso. Pienellä organisaatiolla tehdään isojakin hommia tehokkaasti, Koivisto toteaa.

Teräslevyissä Vemitek pysyttelee 3–100 millin ainevahvuuksissa, joiden kanssa operoidaan mm. plasma- ja laserleikkureilla, polttokoneilla, mekaanisilla leikkureilla, särmäyspuristimilla, jyrsin- sekä porakoneilla.

– Emme tee paljonkaan toistuvaa sarjatyötä, vaan yleensä valmistettavat osat ovat yksilöllisiä ja keskenään erilaisia. Tämä työllistää aika paljon meidän työkortintekopuolta, koska kaikki ohjausohjelmat on aina tehtävä uudestaan. Lähes kaikki työstökoneemme ovat CNC-ohjattuja.

Laadukkaat Eurosteel-kauhat

– Meidän Eurosteel kaivinkoneiden kauhat on suunniteltu 5–50-tonnisiin kaivinkoneisiin.

Mallistosta löytyy jokaiseen tarpeeseen ja kokoluokkaan sopivia kauhoja. Olemme valmistaneet tilaustöinä kauhoja myös 100-tonnisiin kaivinkoneisiin sekä minikaivinkoneisiin. Koivisto mainitsee, että toimitukset saadaan asiakkaalle nopeasti, kun puhutaan meidän vakiokauhoista.

Ensimmäinen Eurosteel-merkkinen kauha valmistettiin jo vuonna 1999, jonka jälkeen niitä on ehditty tekemään noin 20 000 kappaletta.

– Aloitin kauhaliiketoiminnan Eurosteelin nimellä ja edelleen käytetään samaa tunnettua tuotenimeä, vaikka kyseistä yritystä ei erinäisten kauppojen jälkeen enää olekaan, Koivisto mainitsee.

Eurosteelin kauhat erottaa kilpailijoistaan Koiviston mukaan kauhatuotteiden korkea laatu.

– Teemme ainoastaan laadukkaita tuotteita, siksi käyttämämme ainevahvuudet ja materiaalit ovat aina tarkasti optimoituja. Teemme oikeanlaisia tuotteita kuhunkin käyttötarkoitukseen. Tässä työssä on osattava hyödyntää erilaisten terästen ominaisuuksia.

Koivisto painottaa, että kauhan muodolla on suuri merkitys, että se toimisi sille tarkoitetussa työssä optimaalisesti.

– Kauhojen muoto on kehittynyt tässä vuosien varrella, kun niitä on kehitetty yhteistyössä asiakkaiden kanssa. Elätin itseni aiemmassa elämässäni kaivinkoneella, joka auttoi minua kauhasuunnittelun alkuvaiheessa. Minulla edelleenkin kaivinkone, jolla testaan uusia kauhamalleja ja joka osaltaan varmistaa kauhojen toimivuuden.

Näyttävät ja hyvin kulutusta kestävät Steeldeck-soralavat

Steeldeckin tuotteet ovat pääasiassa soralavoja, joissa yhdistyy sekä erinomainen ulkonäkö että kulutuskestävyys.

– Steeldeck-soralavojen perusrakenne on melko standardi, mutta välillä lavat tehdään asiakkaan toiveiden mukaan ja joskus jopa asiakkaan omista kuvista. Kaikki on mahdollista, vaikkakin niiden perusrakenne on aina aika pitkälle yleensä samanlainen, Koivisto toteaa.

Oma rautakauppa Peräseinäjoella

Vemitekillä on myös oma rautakauppa Peräseinäjoella. VMT Rauta & Rakennustarvikkeesta löytyy kaikki mitä rautakaupasta yleensäkin sekä paljon muutakin. Koivisto pitää rautakauppaansa valikoiman puolesta enemmänkin tavaratalona.

www.vemitek.f