Pyydä tarjous

Alkio-opistolla meistä pidetään hyvää huolta!

Digipalvelut
17.12.2020 | Koulutus ja opiskelu

Alkio-opisto sijaitsee Korpilahdella, noin 30 kilometriä Jyväskylästä Tampereen suuntaan. Parhaimpia asioita Alkio-opistossa on ilmapiiri ja opettajat, sillä heidän tukensa on merkittävässä roolissa esimerkiksi väyläopintoja tehdessä. Täällä on myös laajin valikoima avoimia korkeakouluopintoja verrattuna muihin kansanopistoihin Suomessa, joten opinnoistaan voi helposti tehdä omannäköisensä. 

Alkiolle kun tulee opiskelemaan, niin tänne on todella helppo sopeutua ja oppii helposti talon tavoille. Parasta on se, että tutustuu muihin ihmisiin ympäri Suomea ja saa uusia kavereita ja ystäviä. Se on myös mahtavaa, että opiskelijoiden mielipiteitä ja toiveita kuunnellaan, joten tulee sellainen olo, että meistä pidetään hyvää huolta. Opettajien ja opiskelijoiden välinen suhde on rennompi, kuin lukiossa. Opetus on todella hyvää ja samalla opettajien kanssa voi keskustella muustakin maailman menoista. Alkio-opistolla puhutaan jonkin verran yhteisistä arvoista joihin kaikki sitoutuvat. Nämä arvot toteutuvat mielestämme todella hyvin!

Asuminen on myös mahdollista opistolla, jos tulee jostain kauempaa. Opistolla asuminen on helppoa ja edullista, sillä opistolla asuessa lukukausimaksuun sisältyy asuminen, opetus ja ruoat. Ruoat Ravintola Santerissa ovat todella hyviä ja saa santsata! Yksi hyvä puoli opistolla asumisessa on se, että viikonloppuisinkin voi jäädä tänne ja siitä ei tarvitse maksaa mitään lisämaksua tai vastaavaa. Lisäksi opiston asuntolat sopivat todella hyvin ensimmäiseksi kokemukseksi, kun muuttaa pois kotoa. Kämppisten kanssa arkea ei tarvitse viettää yksin ja opistolta saa apua asuntola-asioissa.

Vapaa-ajan suhteen Alkio-opisto ja Korpilahti tarjoavat loistavia mahdollisuuksia. Voit vapaasti hyödyntää käytössä olevia luokkatiloja, kun niissä ei ole opetusta. Lisäksi saunaillat ja lautapeli-illat ovat loistava mahdollisuus tutustua muihin ja viettää vapaa-aikaa. Ympäristönä Korpilahti sekä Jyväskylä tarjoavat paljon loistavia aktiviteetteja vapaa-ajan viettoon. 

Voimme suositella Alkio-opistoa lämpimästi jokaiselle, joka harkitsee suorittavansa avoimen yliopiston tai ammattikorkeakoulun opintoja, sillä täällä sinä varmasti saat sen tarvittavan tuen ja ympäristön, jota tarvitset suorittaessasi niitä. Alkiolta pääsee aika varmasti myös sisään korkeakouluun, kun jaksaa tehdä sen eteen töitä. Kun suoritat avoimia kursseja Alkio-opistolla, saat myös toisen asteen opintotukea! Tätä ei saa, jos opiskelee kokonaan itsenäisesti.

190 päivää Alkiolla -blogin kirjoittajat:

Inka Illukka, Historia Henna Tirkkonen, Englannin kieli ja kansainvälisyys Säde Saari, Yhteiskunta- ja valtiotieteet Triinu Grün, Yhteiskunta- ja valtiotieteet Ella Lehtonen, Psykologia

Artikkeli on julkaistu Opintomaailma 2020–2021 -lehdissä (Etelä-Suomi, Keski-Suomi, Länsi-Suomi, Itä- ja Pohjois-Suomi).

Muita uutisia