Ammattilaisetkin kasvavat Metsässä

Facebook
02.12.2021 | Koulutus ja opiskelu

Metsäalan ammattilaisille on tarjolla töitä eri puolilla Suomen vaihtelevissa tehtävissä ja toimenkuvissa.

Me metsiemme ympäröimät suomalaiset olemme kehittäneet ainutlaatuisen tavan hyödyntää tärkeintä luonnonvaraamme metsää ekologisesti, taloudellisesti ja sosiaalisesti kestävällä tavalla. Metsäteollisuuden, korjuuteknologian ja metsänhoito-osaamisen aloilla olemme suunnannäyttäjiä maailmalla.

”Metsäalan tulevana ammattilaisena astut metsästä maailmalle ulottuvalle polulle ja voit kasvaa ammattilaisena Metsän mukana” Metsä Groupin projektipäällikkö Ilkka Köntti sanoo.

Metsä Group on suomalaisten metsänomistajien omistama, kansainvälinen metsäteollisuuskonserni, jonka pohjoisesta puusta valmistamat tuotteet edistävät mahdollisuuksia siirtyä uusiutuvista luonnonvaroista tuotettuihin materiaaleihin esimerkiksi rakentamisessa ja pakkausmateriaaleissa.

Elinvoimaiset metsät keskiössä

Metsien kasvusta ja hyvinvoinnista huolehtiminen on keskeinen osa Metsä Groupin strategiaa.

”Hankimme kaiken Metsä Groupin käyttämän puun ja tarjoamme metsänomistajille metsänhoidon palvelut ja kehitämme niitä. Meille on tärkeää pitää huolta metsien terveydestä ja elinvoimasta. Haluamme olla kestävän metsätalouden edelläkävijä”, Köntti kertoo.

Suomen puunhankinnassa ja metsäpalveluissa työskentelee Metsä Groupilla lähes 600 henkeä. Sopimusyrittäjiemme ja heidän työntekijöidensä mukana lukien meidän töissämme on suomalaisissa metsissä yli 4500 ihmisen joukko.

”Työ metsäalalla avaa mahdollisuuksia työskennellä eri puolilla Suomea ja myös kansainvälisessä ympäristössä”, Köntti sanoo.

Koulutusta eri asteilla

Metsäalan ammattilaisia koulutetaan ammattikouluissa, ammattikorkeakouluissa ja yliopistoissa koulutettaville. Yleisiä alaan liittyviä tutkintoja ovat metsäalan perustutkinto, metsätalousinsinööri ja maatalous- ja metsätieteiden maisteri.

Metsäalan perustutkinnossa voi erikoistua esimerkiksi metsuri-metsäpalvelutuottajan töihin, metsäkoneen kuljetukseen tai metsäkoneenasennukseen.

”Metsäalan työtehtävät ovat tyypillisesti itsenäisiä ja vastuullisia tehtäviä uusiutuvan luonnonvaramme kehystämässä ympäristössä. Oma-aloitteisuus ja tahto kehittyä metsäalan osaajaksi ovat tärkein käyntikorttisi alalle”, Köntti sanoo.

Metsä Groupilla metsänhoitotöiden toteutuksesta, puunkorjuusta ja -kuljetuksesta vastaavat pitkäaikaisilla yhteistyösopimuksilla toimivat yrittäjät, jotka luovat työpaikkoja metsureille, metsäkoneen- ja puutavara-autonkuljettajille, sekä yrittäjinä toimiville ammattilaisille.

Ammattioppilaitosten ja yritysten järjestämän kuljettajakoulutuksen kautta pääsee polulle, jolla voi kasvaa arvostetuksi huippuammattilaiseksi tai hankkia valmiuksia oman yrityksen perustamiseen.

”Työ metsänhoitoyrittäjänä tai työpaikka korjuu- tai kuljetusyrityksessä voi olla sinulle mahdollisuus työllistyä lähellä kotiseutuasi.”

Metsä Groupilla on joka vuosi yhteensä satoja nuoria kesätöissä tuotantolaitoksilla ja metsässä. Kesätyö on hyvä keino tutustua alan työhön käytännössä – parhaimmillaan se on portti vakituiseen työhön. Kesätyöhaku avautuu taas joulukuun alussa.

”Metsäammattilaisille metsä on usein työn lisäksi harrastus, mielenmaisema, osa dna:ta – metsä on metsäammattilaisten koti. Metsä on täynnä mahdollisuuksia”; Köntti sanoo.

Katso lisää (YouTube):

Metsäasiantuntija ja metsänomistaja keskustelevat metsistä

Metsäpalveluyrittäjän työ

Metsäkoneen- ja puutavara-auton kuljettajan työ

Kesätöissä Metsällä

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia