Helsingin Uuden yhteiskoulun lukio tarjoaa laadukasta opetusta mielekkäässä oppimisympäristössä

Facebook
27.11.2023 | Koulutus ja opiskelu

Helsingin Uuden yhteiskoulun lukio on juuri oikean kokoinen lukio, jossa on myös kuvataidelinja. Lukion kuusijaksojärjestelmä mahdollistaa lyhyemmät koulupäivät, joten opiskelijoilla jää riittävästi aikaa koulupäivien jälkeiseen palautumiseen. Lukio sijaitsee maantieteellisesti keskellä Helsinkiä, joten liikkuminen on hyvin joustavaa joka suuntaan. Koulun uuden lisärakennuksen rakentaminen on parasta aikaa käynnissä, ja opiskelijoille se tuo lisää yhteisiä tiloja ja opiskelumukavuutta.

Pitkään odotettu ja suunniteltu, Helsingin Uuden yhteiskoulun lisärakennus valmistuu syksyllä 2024.

– Urakan valmistuttua opiskelijamme pääsevät nauttimaan väljemmistä tiloista kasvavassa koulussa. Uuden rakennuksen pinta-ala on noin 1500 m² ja se sijoittuu nykyisten rakennusten länsipuolelle, B-rakennuksessa sijaitsevan ruokalan viereen. Tiloihin saamme 11 uutta modernia opetustilaa (muun muassa uusi musiikkiluokka), tiloja ryhmätyöskentelyyn ja opinto-ohjaajille sekä avarat oleskelutilat ja valoisan aulan, joka toimii myös ruokailutilana, kertoo lukion rehtori Heini Lankia.

Kuvassa oikealla näkyy havainnekuva Helsingin Uuden yhteiskoulun lisärakennuksesta, joka on juuri rakenteilla.

Hyvinvointia ja jaksamista kuusijaksojärjestelmän avulla

Helsingin Uuden yhteiskoulun lukiolla on käytössään kuusijaksojärjestelmä, jota ei monestakaan pääkaupunkiseudun lukioista löydy. Kuusijaksojärjestelmän ansiosta suurin osa oppitunneista alkaa yhdeksältä ja päättyy jo klo 14:30.

– Kuusijaksojärjestelmä käsittää kolme ainetta päivässä ja 90 minuuttia kestävät oppitunnit. Oppituntien jälkeen voi olla vielä liikuntaa tai kuvataiteen erikoiskursseja. Järjestelmän avulla olemme pystyneet pitämään huolta opiskelijoidemme hyvinvoinnista ja jaksamisesta. Lisäksi opintojen tiivis rytmi mahdollistaa sen, ettei ekaluokkalaisille tule välttämättä lainkaan hyppytunteja, toteaa Lankia.


Helsingin Uuden yhteiskoulun lukiossa on yleislinja ja kuvataidelinja.
Yleislinjalla aloituspaikkoja on 72 ja kuvataidelinjalla 18. Yleislinjan keskiarvoraja on 7,58.
Lukioon haetaan yhteishaussa www.opintopolku.fi. Kevään 2024 yhteishaku on 20.2.–19.3.2024.
Kun haet yhteishaussa lukioomme, täytä ainevalintakortti nettisivuillamme, viimeistään kun lukiopaikka on varmistunut.
Tiedot lukiopaikasta julkaistaan opintopolussa aikaisintaan 13.6.2024. Ohjeet lukiopaikan vastaanottamiseen tulevat nettisivuillemme.


Keskeinen sijainti mahdollistaa optimaalisen liikkumisen

– Olemme maantieteellisesti keskellä Helsinkiä ja tänne on hyvät liikenneyhteydet joka suunnasta. Lukiomme välittömässä läheisyydessä on päärata, ja bussipysäkille on ainoastaan 5–10 minuutin kävelymatka. Lukio sijaitseekin aivan Kehä I:n vieressä, joten kaikki Kehä I:n bussit pysähtyvät lyhyen matkan päähän koulusta. Meiltä on mahdollista käydä myös vierailuilla esimerkiksi Helsingin keskustassa 90-minuuttisten oppituntien aikana.

Heini Lankia korostaa myös koulun viihtyisää aluetta, joka tarjoaa monipuoliset mahdollisuudet niin luonnossa liikkumiseen kuin urheiluunkin.

– Koulumme vieressä virtaa Vantaanjoki rantaniittyineen. Pihlajamäessä on jylhiä kallioita sekä metsämaisemia ja aivan tässä vieressä on urheilupaikkoja, kuten tekonurmikenttä sekä omalla tontillamme sijaitseva kuplahalli. Siitä löytyy talvikäytössä oleva jalkapallokenttä.

Monipuolinen kuvataidelinja

Kuvataidepainotteista opetusta on annettu Helsingin Uuden yhteiskoulun lukiossa jo yli kolmenkymmenen vuoden ajan, joten perinteet ovat pitkät.

– Opiskelijat suorittavat täällä tavallisen lukion, mutta sen lisäksi tarjolla on reilu määrä koulukohtaisia kuvataiteen kursseja, kuten maalaamista, piirtämistä, savitöitä sekä moderneja menetelmiä, joihin kuuluu muun muassa digitaalista kuvankäsittelyä sekä yhdistelmätekniikoita.

– Kuvataidelinja sopii kuvataiteen tekemisestä innostuneelle nuorelle, ja siinä saa tehdä kaksinkertaisen määrän kuvataidetta yleislinjaan verrattuna. Kaikille avoimia kuvataiteen tai taiteidenvälisiä kursseja on tarjolla kuusi. Lisäksi kuvataidelinjan omia kursseja on myös kuusi. Lukioaikana ehtii tehdä siis parhaimmillaan kaksitoista kurssia kuvataidetta tai taiteidenvälisiä kursseja, mikä tarkoittaa, että melkein joka jaksossa on kuvataidekurssi, linjaa Lankia.

Tasa-arvon puolestapuhuja ja edelläkävijä

Pihlajamäessä sijaitseva Helsingin Uuden yhteiskoulun lukio on perinteikäs Lucina Hagmanin yli 120 vuotta sitten perustama koulu.

– Tämä oli yksi ensimmäisistä kouluista, jossa tytöt ja pojat opiskelivat saman opetussuunnitelman mukaisesti. Siitä tulee myös nimeemme sana yhteiskoulu. Kun kävimme läpi arvokeskustelua, sieltä nousi edelleenkin esille samoja arvoja. Yhdenvertaisuus on meille tärkeää; henkilön tausta tai henkilökohtaiset ominaisuudet eivät saa millään tavalla vaikuttaa siihen, että kohtelisimme opiskelijoitamme eriarvoisina. Pidämme opiskelijoidemme hyvinvoinnista huolta ja se näkyy esimerkiksi mielekkäästä opiskelurytmistä. Tärkeää on myös yhteisöllisyys, täällä tunnemme opiskelijamme nimeltä ja viihdymme hyvin yhdessä.

– Vaikka olemme vanha ja perinteikäs koulu, olemme myös hyvin kehitysmyönteinen. Pystymme vastaamaan ajan haasteisiin ketterästi ja lyhyellä varoitusajalla. Koulumme slogan on Inhimillisesti – tavoitteista tinkimättä ja tästä pidämme kiinni, sanoo lopuksi Heini Lankia.

huyk.fi | Instagram | Facebook

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia