Pyydä tarjous

Kiteen Evankelinen Kansanopisto on monipuolinen ja vireä opiskelupaikka

Digipalvelut
14.12.2021 | Koulutus ja opiskelu

Kiteen Evankelinen Kansanopisto on erinomainen vaihtoehto sellaisille henkilöille, jotka haluavat opiskella tavoitteellisesti viihtyisässä ympäristössä. Yhdessä tekeminen, käytännönläheinen toiminta ja opiskelijoiden mahdollisuus henkilökohtaiseen kasvuun ovat opiston vahvuuksia.

- Talvella 2022 Kiteen Ev. Kansanopistolla järjestetään niin lyhyempiä kuin pidempiä koulutuksia, joihin voi hakea joustavasti. Esimerkiksi "Suunta-koulutus nuorille" ja "Koulutus maahanmuuttajanuorille" on tarkoitettu alle 30-vuotiaille ja "Osaamista työhön"-koulutus puolestaan kaikille, jotka tarvitsevat osaamisen päivittämistä tai uuden suunnan etsimistä, kertoo rehtori Eeva Nygren.

Kansanopisto on monipuolinen kouluttaja

Kiteen Evankelinen Kansanopisto sijaitsee rauhallisella puistoalueella aivan Kiteen kaupunkikeskustassa. Yli 70 vuotta toimineesta kansanopistosta on tullut alueellaan merkittävä kouluttaja.

- Kunnioitamme perinteitämme, katsomme eteenpäin, reagoimme nopeasti muutoksiin ja suuntaamme koulutuksiamme tarpeiden mukaisesti. Toivottavasti kansanopistojen resurssit saadaan turvatuiksi tulevaisuudessakin, että ne voivat jatkaa tärkeää työtään, sanoo Nygren.

Kiteen Evankelinen Kansanopisto on monipuolinen kouluttaja, joka tarjoaa mm. lukuvuoden kestäviä vapaan sivistystyön koulutuksia, omaehtoista kotoutumiskoulutusta, aikuisten perusopetusta, ammatillisiin tutkintoihin johtavaa koulutusta sekä erilaisia yleissivistäviä kursseja.

- On opiston rikkaus, että meillä on erilaisia opiskelijoita; pitkillä linjoilla opiskelevia nuoria ja aikuisia, ammattitutkintoihin valmistautuvia aikuisopiskelijoita, erilaisiin harrastuksiin liittyvillä lyhyillä kursseilla opiskelevia ja monikulttuurisuuteen liittyvien kurssien opiskelijoita, jatkaa Nygren.

Nuoppis - Nuorten opistovuosi koulutuksella uusia arjentaitoja ja valmiuksia jatko-opintoihin

Oppivelvollisuuden laajennuttua uuden oppivelvollisuuslain myötä, alle 18-vuotiaille on tarjolla maksuton oppivelvollisuuden piiriin kuuluva koulutus nimeltään Nuorten opistovuosi eli Nuoppis.

- Tämä uusi, nuorille alle 18 vuotta täyttäneille suunnattu toiminnallinen koulutus alkoi tämän vuoden elokuussa. Linjalla opetellaan yhdessä erilaisia arjen taitoja, kuten ravitsevan aamupalan laittoa, laskujen maksamista netissä, asumis- ja opintotuen hakemista, farkkujen paikkaamista, mopon korjaamista tai luonnonkosmetiikan valmistamista.

- Yhdessä tehden opimme tuntemaan omia vahvuuksiamme ja petraamaan opiskelutaitoja. Myös matemaattisia ja kielellisiä taitoja kerrataan ja harjoitellaan yhdessä projektien lomassa. Jos haluaa korottaa perusopetuksen arvosanoja, siihenkin on mahdollisuus. Maksuton opiskelu sisältää myös ruokailut ja asumisen opiston asuntolassa opiskelupäivinä, kertoo Nygren.

Uutena myös rentoutusterapeuttikoulutus sekä LuMo

Kiteen Evankelisen Kansanopiston uusi rentoutusterapeuttikoulutus on monimuotokoulutuksena toteutettava, ammattiin valmistava koulutus, joka antaa valmiudet erilaisten rentouttavien menetelmien ammatilliseen käyttöön yksilöllisessä asiakastyöskentelyssä, sekä erilaisten ja eri kokoisten rentoutusryhmien ohjaajana.

- Koulutus pitää sisällään tärkeimmät ja tunnetuimmat fyysiset, sekä psyykkiset hoito- ja rentoutusmenetelmät lihasrentoutusmenetelmistä suggestiomenetelmiin ja syvärentouttamiseen, sekä mielikuvarentoutus ja meditaatiotekniikoihin. Esimerkiksi vyöhyketerapeuttinen jalkahieronta, rentouttava kokovartalohieronta, intialainen päähieronta, fytoterapia-, yrtti/savi/turvehoidot sekä eteeriset öljyt rentoutushoidoissa ovat osana tätä mielenkiintoista opintokokonaisuutta, korostaa Nygren.

Toisena mielenkiintoisena koulutusvaihtoehtona on tulossa LuMo, joka tarkoittaa LuontoMenetelmäOsaaja-koulutusta. Siinä opiskelija perehdytetään erilaisiin luontomenetelmiin ja kuinka niitä voidaan käyttää hyvinvoinnin tukena.

- Avaamme opiskelijalle muun muassa luontomenetelmät eri toimintaympäristöissä; luontoavusteisuus, eläinavusteisuus, puutarha-avusteisuus ja maatila-avusteisuus. Opiskelija voi nähdä tämän koulutuksen palvelumuotoiluna ja liiketoimintamahdollisuutena, jota voi lähteä kehittämään asiakaslähtöisesti, sanoo Nygren.

Mielenkiintoisia käsityö- ja musiikkiviikonloppuja

Kiteen Evankelisessa Kansanopistossa järjestetään aktiivisesti käsityö- ja musiikkiviikonloppuja.

- Meillä on etevä ja toimissaan taitava musiikin opettaja, Plamen Dimov. Viikonloput sopivat ihmisille, jotka haluavat harrastaa musiikkia koulun tai työn ohessa, kehittää soitto- ja/tai laulutaitoa tai osallistua bänditoimintaan. Musiikin harrastelinjan toiminta muodostuu oman soittimen ja/tai laulun yksilöopetuksesta sekä bänditoiminnasta. Opiskelijat pääsevät yhdessä harjoittelemaan, äänittämään ja levyttämään omia esityksiään sekä toteuttamaan yleisökonsertteja.

- Tänä syksynä käsityöviikonloppuohjelmistoon kuuluu muun muassa jouluista askartelua ja nahkanpakotuskurssi jatkaa Nygren.

Aikuisille ammattitutkintoihin johtavaa koulutusta

Kiteen Evankelisen Kansaopiston ammatilliset linjat ovat Kehitysvamma-alan ammattitutkinto, Kasvatus- ja ohjausalan eri ammattitutkinnot, Puhtaus- ja kiinteistöpalvelualan ammattitutkinto sekä Tieto- ja viestintätekniikan ammattitutkinto.

- Nämä ammattitutkinnot on suunnattu aikuisopiskelijoille. Tarjoamme kaikkiin opiston ammattitutkintoihin valmistavia koulutuksia. Jokaiselle suunnitellaan oma henkilökohtainen opintopolku omien osaamisten pohjalta. Työelämä on koulutuksen kanssa läheisessä yhteistyössä, toteaa Nygren.

Opiskelijavalinta

Haku Kiteen Evankelisen Kansanopiston linjoille tapahtuu suoraan oppilaitoksen kautta. Opistosta, linjoista ja hakuajoista saa lisätietoja sivuilla www.kiteenkansanopisto.fi. Tutustu monipuoliseen opiskelutarjontaamme!

Muita uutisia