Pyydä tarjous

Kittilän kultakaivos: työtä ja hyvinvointia pitkälle tulevaisuuteen

Digipalvelut
17.12.2020 | Koulutus ja opiskelu

Tiesitkö, että Agnico Eagle Finlandin operoimalla Kittilän kultakaivoksella työskentelee noin 1000 ihmistä? Heistä lähes 500 on yhtiömme omia työntekijöitä ja loput urakoitsijayritysten työntekijöitä eri osastoilla ja rakennusprojekteissa.

Tarvitsemme tulevaisuudessakin osaavaa ja työstään innostunutta työvoimaa kaivoksemme eri osastoilla. Meillä on tarjolla kiinnostavia työtehtäviä muun muassa malminetsinnässä, kaivossuunnittelussa, geologian ja metallurgian parissa, prosessitekniikassa, kunnossapidossa, ympäristönsuojelussa, työturvallisuudessa, laboratoriossa, logistiikassa, varastossa, taloushallinnossa ja henkilöstöhallinnossa.

Kaivosala sopii kaikille, koska nykyaikaisen teknologia ansiosta kaivostyö ei ole enää erityisen raskasta fyysisesti. Laitteiden sähköistyminen ja automaatio ja uuden innovaatiot tarjoavat paljon mielenkiintoista tehtävää kaivosalalla.

Odotamme myös innolla uusia näkemyksiä ja tuoretta osaamista ympäristönsuojelun kehittämiseen, sillä vastuullisuus kaikissa eri muodoissaan on toimintamme elinehto.

Tarjoamme opiskelijoille joka kesä kymmeniä kesätyö- ja harjoittelupaikkoja. Monet työharjoittelijat ja meille opinnäytetyönsä tehneet ovat saaneet meiltä pitempiaikaisenkin työpaikan. Ja mikäs täällä on työtä tehdessä ja asuessa lähellä Levin matkailukeskusta, joka tarjoaa meille upeat harrastusmahdollisuudet ja hyvät palvelut ympäri vuoden.

Juuri nyt rakennamme yli 1000 metrin syvyistä kaivoskuilua, jonka maamerkkinä on 96-metrinen nostotorni. Olemme myös nostaneet rikastamon tuotantokapasiteettia niin, että jatkossa rikastamomme pystyy käsittelemään 2 miljoonaa tonnia malmia vuodessa. Päätimme ryhtyä 250 miljoonan euron arvoiseen investointihankkeeseen, koska uskomme, että meillä on edessämme vielä monia tuottoisia vuosikymmeniä.

Artikkeli on julkaistu Opintomaailma 2020–2021 -lehdessä (Itä- ja Pohjois-Suomi).