Pyydä tarjous

Koulutus Nord – yksilöllisellä opetuksella pohjoismaisille työmarkkinoille

Kansallisuuksien sekä koulutustyyppien kirjo luo oman erityisen ilmapiirin ja tekee Koulutus Nordista merkittävän, luovan pohjoismaisen kohtauspaikan.
Kansallisuuksien sekä koulutustyyppien kirjo luo oman erityisen ilmapiirin ja tekee Koulutus Nordista merkittävän, luovan pohjoismaisen kohtauspaikan.
08.12.2022 | Koulutus ja opiskelu

Koulutus Nord on yhteispohjoismainen koulutuksen järjestäjä, joka tarjoaa suomen-, ruotsin- ja norjankielistä työvoimakoulutusta. Oppilaitos on perustettu vuonna 1970 Suomen, Norjan ja Ruotsin hallitusten toimesta. Se on ainutlaatuinen koulutusorganisaatio, jonka toiminta perustuu yksilöllisiin opetusmenetelmiin. Opiskelijalla on mahdollisuus hankkia koulutus niin suomen kuin ruotsin kielellä ja joissakin tapauksissa myös norjan ja englannin kielellä. Etusijalla ovat ihminen ja käytännön oppiminen. Tarjolla on noin 30 eri ammattikoulutusta, jotka täyttävät kaikkien kolmen maan vaatimukset. Koulutusaika on aina yksilöllinen opiskelijan aikaisemmista tiedoista, ammattikokemuksesta, koulutuksesta ja henkilökohtaisista valinnoista riippuen. Koulutus Nordin päätoimipaikka sijaitsee Ruotsin puolella, Övertorneålla.

Koulutus Nordilla on vuositasolla noin 500 opiskelijaa Suomesta, Ruotsista ja Norjasta. Opiskelijapaikat pyritään täyttämään jatkuvan haun kautta. Opetus on perinteisesti hyvin käytännönläheistä; koulutusohjelmasta riippuen myös monimuoto- ja etäopiskelu ovat mahdollisia ja niitä kehitetään entistä enemmän vastaamaan tulevaisuuden haasteisiin.

- Viime vuosien aikana etäopiskelu on merkittävästi lisääntynyt. Esimerkiksi ajoneuvopuolella opintojen suorittaminen tehdään joustavasti ja jokaisen opiskelijan oman henkilökohtaisen opintopolun mukaisesti. Jos opiskelija tulee tänne kauempaa, voimme järjestää opinnot esimerkiksi siten, että hän tekee 3 viikkoa lähiopintoja, viikko etäopintoja omalla kotipaikkakunnallaan. Interaktiiviset opinnot ja kokeet ovat tätä päivää, sanoo ajoneuvo- ja asennusalan opettaja Sami Jaako.

Koulutus Nord tarjoaa noin 30 eri ammattikoulutusta, jotka täyttävät kaikkien kolmen maan vaatimukset.

Käytännön läheistä koulutusta

Koulutus Nord tarjoaa laajan valikoiman ammatillisia koulutuksia peruskoulunsa päättäneille nuorille ja aikuisopiskelijoille kaikissa Pohjoismaissa. Koulutuksissa otetaan huomioon opiskelijoiden yksilölliset tarpeet sekä Norjan, Suomen ja Ruotsin eri vaatimukset. Toimintaperiaatteena on tekemällä ja kokemalla oppiminen.

- Meillä opiskelijat saavat hyvät valmiudet tulevaisuuden työpaikkoihin. Kaikki koulutukset rakentuvat käytännön oppimiseen sitoutuneen ja osaavan henkilöstön avulla. Opiskelijoille tehdään myös oma henkilökohtainen suunnitelma edellisten opintojen ja käytännön kokemuksen kautta.

- Näemme, että käytännön työharjoittelu on yleensä tuloksellisin tapa oppia ja sen aikana on myös mahdollisuus soveltaa ja kehittää koulussa saatuja valmiuksia, toteaa talotekniikka ja kylmäasennuspuolen opettaja Jukka Kauvosaari.

Sami Jaako korostaa myös monimuoto-opiskelua, jossa teoria on vahvasti kytkettynä käytäntöön.

- Olemme opiskelijoiden kanssa suurimman osan aikaa ja täällä tehdään mahdollisimman paljon käytännöntöitä. Lisäksi interaktiiviset opinnot mahdollistavat opintojen reaaliaikaisen etenemisen etänä. Tämä tarkoittaa sitä, että kun tiedon määrä lisääntyy, sitä mukaa myös käytännöntyöt muuttuvat. Tämä helpottaa opiskelijoita omassa oppimisessaan; kerta heitolla ei tule liian suurta opintokokonaisuutta nieltäväksi.

- Opiskelija, jolla ei ole ollut suurta lukuhalua, tämän tyyppinen opiskelu on ollut paljon mieleisempää. Opintoja voi tehdä joustavasti ja oman tilanteen mukaan.

Kuvissa opettajat Jukka Kauvosaari ja Sami Jaako.

Viihtyisä ja kansainvälinen ympäristö motivoi opiskelijaa

Koulutus Nordissa voi opiskella tuttavallisessa ja turvallisessa ympäristössä, jossa on mahdollisuus kokea elinikäistä oppimista joka päivä. Siellä myös kohtaavat niin suomalaiset, norjalaiset kuin ruotsalaiset opiskelijat. Useimmat heistä asuvat koulun maksuttomissa opiskelija-asunnoissa, joissa on yhteinen keittiö ja vapaa-ajan tilat. Opetuskielenä toimii yleisesti ruotsi tai suomi sekä myös osaksi englannin kieli.

- Tarjoamme opiskelijoille yksilöllistä opetusta, pienissä mutta dynaamisissa ryhmissä.

Yhteistyöverkostomme yli rajojen on hyvin vahva; muun muassa Suomen ja Ruotsin työharjoittelumahdollisuuksia on monipuolisesti tarjolla. Olemmekin portti pohjoismaisille työmarkkinoille, toteavat Jukka Kauvosaari ja Sami Jaako.

Osaajista on pulaa

Sami Jaako sanoo, että tällä hetkellä automekaanikoista on huutava pula ja alan työllistymismahdollisuudet ovat erittäin hyvät.

- Jos ammattikoulussa kestää alan opinnot kolme vuotta, meillä se on noin vuosi ja 3 kk. Vahvuutenamme on se, että teemme paljon asiakastöitä sekä työkoneet ja työpisteet ovat erittäin ajanmukaiset.

- Teemme niin lähellä oikeita töitä ja siinä samalla opimme. Meidän normaalipäivämme on ihan kuin oikeassa työpaikassa.

Jukka Kauvosaari lisää, että talotekniikkapuolen koulutus on myös intensiivistä ja ala omaksutaan nopeasti.

- Koulutus Nord on perinteikäs alan oppilaitos. Jo vuodesta 1973 se on järjestänyt talotekniikka ja kylmäasennusalan opintoja. Vaikka ala elää jatkuvassa muutoksessa, oppilaitoksemme on pystynyt vastaamaan nykypäivän haasteisiin. Kylmäasentajistamme on jatkuva kysyntä ja nuoria halutaan lisää alalle.

Hakeminen Koulutus Nordiin

Haku Koulutus Nordin työvoimakoulutuksiin tapahtuu TE-palveluiden kautta. Koulutus Nordilla on jatkuva haku useimpiin koulutuksiin. Opiskelun voi aloittaa heti opiskelupaikan vapauduttua. Yleensä uusi opiskelijaryhmä aloittaa opiskelun kerran kuukaudessa. Linkki Suomen hakumenetelmään löytyy koulun omilta verkkosivuilta. Siellä on myös paljon hyödyllistä tietoa opinnoista ja niiden aloittamisesta.

www.utbnord.fi

Koulutus Nord tarjoaa ammatillista koulutusta, esimerkiksi:

  • Automaatioasentaja
  • Autonasentaja
  • Betoniraudoittaja
  • Hoiva-avustaja
  • Lähihoitaja
  • Ilmanvaihtoasentaja
  • Rakennuspeltiseppä
  • Kokki
  • Kylmäasentaja
  • Laatoittaja
  • Lattianpäällystäjä
  • Maalari
  • Muurari
  • Sähköasentaja
  • Suutari
  • Talonrakentaja/Kirvesmies
  • Tarjoilija