Oletko jo tutustunut kirkon tarjoamiin työpaikkoihin kirkkorekry.fi-palvelussa?

Facebook
22.11.2023 | Koulutus ja opiskelu

Kirkkorekry.fi tarjoaa monipuolisen tietopaketin liittyen kirkon tarjoamiin työ- ja uramahdollisuuksiin sekä työnhakuun liittyen.

Työnantajat julkaisevat avoimet työpaikkansa kirkkorekry.fi-sivustolla, jossa niihin voi tutustua ja jättää hakemuksensa. KirkkoRekryä käyttää tällä hetkellä noin 60 evankelis-luterilaista seurakuntaa ja seurakuntayhtymää ympäri Suomen ja lisäksi Kirkkohallitus.

Kirkkorekry.fi:stä löytyy useita tehtäväalueita hengellisestä työstä hallinnolliseen työhön, joihin sivustolla pääsee tutustumaan tarkemmin.

– Perinteisten hengellisten, kuten pappien ja kanttorien tehtävien lisäksi hengelliseen työhön liitetään monia muitakin tehtävänimikkeitä, kuten nuorisotyö, varhaiskasvatus ja diakoniatyö. Kirkko tekee myös lähetystyötä ja toimii kansainvälisesti, FCG:n Veera Harjumaa kertoo.

Harjumaa toteaa, että kirkolta löytyy teknisempiäkin työtehtäviä, esimerkiksi hautausmailta, kiinteistöjen parista sekä ruokapalveluista. Seurakunnista löytyy myös suntioiden ammattikunta, jotka mm. avustavat jumalanpalvelusten ja muiden seurakunnan tilaisuuksien järjestelyissä.

– Seurakunnissa tehdään myös valtavasti hallinnollista työtä talouden, henkilöstön, tietohallinnon sekä viestinnän parissa. Näitä tehtäviä löytyy erityisesti isommista seurakunnista ja seurakuntayhtymistä.

Jutun teon aikaan, 17.10.2023, kirkkorekry.fi:ssä oli auki 111 työpaikkaa. Eniten avoimia työpaikkoja (19 kpl) oli tehtävässä nuorisotyö.


Kirkon ammattiryhmiin ja niiden ydinosaamisiin voi tutustua tarkemmin näillä sivuilla:


Kesätöitä, harjoittelu- sekä oppisopimuspaikkoja

Kirkko ja seurakunnat ovat vakaita työnantajia, joiden palveluksessa työelämään tutustuva nuori pääsee oppimaan työelämän käytäntöjä. Työnhakijat eivät välttämättä osaa ajatella omaa kotiseurakuntaa potentiaalisena työpaikkana, sillä moni ei muista tai tiedä, että seurakunnissa tehdään paljon myös ei-hengellistä työtä.

– Kirkko tarjoaa kesä- ja kausitöitä useissa eri tehtävissä. Kesäisin apua tarvitaan etenkin hautausmailla ja kiinteistöjen kunnossapidossa, sekä leiri- ja kerhotoiminnassa. Kesätyöntekijöitä haetaan myös kesäkahvilatoimintaan ja kirkon oppaiksi. Isommat seurakunnat ja seurakuntayhtymät etsivät kesätyöntekijöitä myös hallinnollisiin tehtäviin, Harjumaa toteaa.

Seurakunnissa harjoittelupaikkoja tarjotaan luonnollisesti etenkin niille, jotka opiskelevat jollakin kirkon tehtäviin pätevöittävällä alalla. Tämän lisäksi harjoittelupaikkoja voidaan tarjota myös hallinnollisiin tehtäviin tai esimerkiksi sosiaalialan opiskelijoille.

Oppisopimuspaikkoja kirkko tarjoaa esimerkiksi suntion tai kirkon lastenohjaajan tutkintoa suorittaville.

Aktivoi hakuvahti kirkkorekry.fi-sivustolla ja löydä seurakuntien avoimet työpaikat

– Kirkkorekry.fi-sivustolla avautuu kevään tullen taas valtavasti kesä- ja kausityöpaikkoja, joten sitä kannattaa pitää silmällä ja vaikkapa tehdä itselleen näppärä hakuvahti oman alueen kesätyöpaikoista. Kannattaa myös olla itse aktiivinen ja käydä kysäisemässä työmahdollisuuksista suoraan oman kotipaikan seurakunnasta, ellei kirkkorekry.fi:stä löydy juuri omalta alueelta kesätyöpaikkoja.

Harjumaa mainitsee, että viime vuonna kirkkorekry.fi-sivustolla oli avoinna noin 120 kesätyörekrytointia, joiden puitteissa oli tarjolla yhteensä noin 1000 työpaikkaa.

– Varsinaisten kesätyörekrytointien lisäksi avoinna on ollut paljon kausityörekrytointeja (noin 70 kpl), joiden puitteissa on ollut tarjolla yhteensä noin 1300 työpaikkaa ympäri Suomea. Kausityöntekijöiden hakuja voi olla auki myös kesäkauden ulkopuolella.

www.kirkkorekry.fi

Instagram | LinkedIn | Facebook | X

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia