Pyydä tarjous

Pemamek tarjoaa useita eri uramahdollisuuksia

Facebook
05.12.2022 | Koulutus ja opiskelu

Loimaalainen Pemamek Oy on voimakkaasti kasvava teknologiayritys ja valmistavan teollisuuden suunnannäyttäjä maailmanlaajuisesti.

Pemamek suunnittelee ja valmistaa korkean teknologian tuotantoratkaisuja mm. telakka-, tuulivoima- ja energiateollisuuksille.

Pemamek on yksi kovimmin kasvaneista teknologiateollisuuden yrityksistä. Yrityksen liikevaihto on tuplaantumassa vuoteen 2025 mennessä ja myös henkilöstöä on kaiken aikaa otettu lisää. Yrityksen kasvua on vauhdittanut ydinfilosofia, jossa panostetaan pitkiin asiakas- ja työntekijäsuhteisiin sekä yrityksen omaan asiantuntijuuteen ja erikoistumiseen.

Päätoimipaikka sijaitsee Loimaalla, lisäksi Turussa ja Tampereella on toimistot. Yrityksessä on noin 300 työntekijää.

- Huipputeknologia on meidän erottuvuustekijämme ja asiantunteva henkilökunta tärkein voimavaramme, henkilöstöpäällikkö Niina Nurmi määrittelee.

- Meillä on toimipisteitä seitsemässä eri maassa ja asiakkaita jokaisella mantereella. Pemamekilla on tytäryhtiöitä USAssa, Brasiliassa, Saksassa, Tanskassa ja Puolassa. Tänä vuonna perustimme uusimmat tytäryhtiöt Espanjaan ja Italiaan, Nurmi kertoo.

Pemamek vastaa tuulivoimateollisuuden kasvavaan kysyntään: 15 miljoonan investointi tehdaslaajennukseen ja tuotekehitykseen

Niina Nurmi toteaa, että yrityksellä on meneillään hyvä kasvuvauhti.

Kasvun seurauksena Loimaalla on meneillään tehdaslaajennuksen rakentaminen.

Yrityksen Loimaalla sijaitseva moderni tehdas on tällä hetkellä pinta-alaltaan 20 000 neliömetriä, ja tuleva laajennus lisää valmistus-, kokoonpano- ja toimistotilaa 7 000 neliömetrillä. Tehdaslaajennus tuo yritykselle erityisesti lisää tuotantokapasiteettia tuulivoimateollisuuden ja konepajarobotiikan kasvavaan kysyntään. Uudet tilat ovat valmiita tuotantokäyttöön vuoden 2022 lopulla.

Nurmi kertoo, että päätöstä on vauhdittanut tuulivoimateollisuudelta keväällä 2022 saadut merkittävät tilaukset sekä kasvava konepajarobotiikan kysyntä. Uusi tehdaslaajennus tuo Pemamekille lisää tuotantokapasiteettia ja kykyä vastata tuulivoimateollisuuden kasvavaan kysyntään.

Laajennus vaikuttaa suoraan osaajatarpeeseen

Nurmi sanoo, että kasvava yritys tarvitsee paljon osaajia lisää jo tällä hetkellä sekä lähitulevaisuudessa.

- Pemamekin merkitys alueen suorana sekä välillisenä työllistäjänä kasvaa entisestään. Laajennus vaikuttaa suoraan osaajatarpeeseemme. Meidän tuotekirjo on laaja ja työtehtävät vaihtelevia ja monipuolisia. Pemamek on mukana tuomassa huipputeknologiaa markkinoille ja meillä pääsee työskentelemään alan tunnetuimpien globaalien brändien parissa.

- Tarjoamme monipuoliset ura- ja kehittymismahdollisuudet monissa erilaisissa tehtävissä. Tuotannostamme yli 90% menee vientiin, joten olemme vahvasti globaali yritys. Monet meidän työtehtävistämme ovatkin kansainvälisiä. Laaja kirjo meidän henkilökuntaamme; myyntihenkilöistä projektihenkilöihin, vientiasentajista käyttöönottajiin, automaatiosuunnittelijoista koodareihin matkustaa työtehtäviin asiakkaidemme luo ympäri maailmaa.

Avoimia uusille ideoille

- Olemme kiinnostuneita tulevaisuuden tekijöistä. Uusien osaajien sekä jo olemassa olevan osaamisen kehittämisen tarve on entistä suurempi. Asiantuntijaosaamista tullaan tarvitsemaan mm. tuote- ja sovelluskehityksessä. Tarjoamme myös mahdollisuuksia harjoittelupaikkoihin tai lopputyöntekijöille pitkin vuotta. Meillä on ollut nuorille tarjolla harjoittelupaikkoja lyhyemmistä TET-jaksoista pidempiin harjoittelujaksoihin sekä kesätyöpaikkoja. Myös meidän tarjoama palkallinen oppisopimus tarjoaa mahdollisuuden kokemukselliseen oppimiseen sekä tarjoaa käytännönläheisen tavan työelämän vastaavuuden kehittämiseen. Tällä hetkellä meillä on toistakymmentä oppisopimuslaista tuotannon työtehtävissä, Nurmi kertoo ja jatkaa:

- Pemamek vaalii työyhteisössään monimuotoisuutta. Koemme, että monimuotoinen työyhteisö on organisaation voimavara nyt ja tulevaisuudessa. Lisäksi henkilökohtainen kasvu ja urapolku ovat meille kunnia-asioita, ja jokaisessa työtehtävässä on mahdollisuus kehittää omaa osaamistaan. Työntekijöillä on halutessaan myös mahdollisuus kehittää kansainvälistä osaamistaan, mitä moni nuori pitää kiinnostavana asiana.

Nurmen mukaan yksi yrityksen houkuttelevuustekijä on, että nuoret pääsevät työssään hyödyntämään digitaalisuutta ja teknologiaa.

- Meillä on käytössä nykyaikaista, modernia tuotantoautomaatio-teknologiaa, joka näkyy hyvin monessa työtehtävässä. Pemamek on loistava työpaikka niille, jotka viihtyvät hyvin kansainvälisessä, dynaamisessa ja perhearvoin varustetussa työyhteisössä, Niina Nurmi tiivistää.

pemamek.com

Instagram

YouTube

LinkedIn

Twitter

Muita uutisia