Tee elämäsi päätös ja tule opiskelemaan Sulkavan lukioon!

Sulkavan lukio kasvaa ja kehittyy monipuolisena oppimisympäristönä.
Sulkavan lukio kasvaa ja kehittyy monipuolisena oppimisympäristönä.
23.11.2023 | Koulutus ja opiskelu

Sulkavan lukio on oppimisympäristönä turvallinen ja innovatiivinen. Opetus tapahtuu pienissä ryhmissä ja opiskelija saa paljon yksilöllistä opetusta ja ohjausta. Lisäksi lukion välittömässä läheisyydessä sijaitsevat muun muassa kirjasto, liikuntahalli, ulkokentät ja kaupat. Jos opiskelija tulee toiselta paikkakunnalta, koulu tarjoaa apua yhteisöllisen tai yksilöllisen asunnon löytämiseen sekä Sulkavan kunnan palvelut ja tukiverkoston.

- Olemme yhteisö, joka haluaa olla jokaisen opiskelijan tukena koko lukiopolun ajan. Meillä on opettajien ja lukion erityisopettajan lisäksi mm. oma lukiokoutsi, kouluterkkari ja kv-koordinaattori, jotka auttavat ja tukevat opiskelijoita voimaan hyvin ja oppimaan paremmin. Lisäksi ryhmänohjaaja huolehtii opiskelijan jokapäiväisistä opiskeluun liittyvistä asioista ja opintojen etenemisestä. Teemme myös aktiivisesti yhteistyötä yritysmaailman, työelämän edustajien, järjestöjen ja muiden oppilaitosten kanssa, kertoo Sulkavan lukion rehtori Marttiina Sihvola.

Sulkavan lukion yleislinjalla opiskellaan lukion valtakunnallisen opetussuunnitelman mukaiset moduulit.

- Vaikka olemmekin pieni lukio, tarjoamme laadukkaan opintovalikoiman. Voimme tarjota esimerkiksi kattavan kielivalikoiman oppilaitosyhteistyön ansiosta. Luonnollisesti kaikki lukion opetussuunnitelman mukaiset aineet voi opiskella meillä. Lisäksi tarjoamme mielenkiintoisia soveltavia opintoja, kuten kotitaloutta, sanoo Sihvola.


"Sulkavan lukio on oikea paikka sinulle, jos haluat opintojesi olevan muutakin kuin vain teoriaa. Valittavana on yleislinja ja yrittäjyyslinja. Valitsemalla yrittäjyyslinjan saat ainutlaatuisen tilaisuuden suunnitella oman yrityksen, brändätä sen – jopa toteuttaa sen käytännössä! Yrittäjyyslinja koostuu yhdeksästä opintokokonaisuudesta, joiden aikana opitaan monia asioita yrityksen perustamisesta, tavataan mielenkiintoisia yrittäjiä ja vieraillaan erilaisissa yrityksissä ympäri Suomen."

- Sulkavan lukion rehtori Marttiina Sihvola


Yrittäjyyslinjalta avaimet omaan yritystoimintaan

Sulkavan lukion yrittäjyyslinja on erinomainen nuorille, jotka haluavat teoreettisten lukio-opintojen lisäksi opiskella asioita käytännön tasolla.

- Yrittäjyyslinjalla opiskeltu teoriatieto kytkeytyy käytäntöön ja oman tekemisen kautta lukio-opinnoista muodostuu monipuolinen ja oman näköinen kokonaisuus. Luovuus ja innovatiivisuus ovat avaimia tulevaisuuden työelämässä menestymiseen, ja nämä ominaisuudet puhkeavatkin kukkaan yrittäjyyslinjallamme. Yrittäjyysopintojen aikana opiskelija tekee elämänsä diilejä koulumme yhteistyöyritysten, yhteisöjen ja jatko-opintopaikkojen kanssa. Moni opiskelijamme on lukio-opintojensa avulla saanut yrityksiin "jalkaa oven väliin" ja varmistanut itselleen kesätyöpaikan tai muun työharjoittelupaikan, korostaa Sihvola.

Sulkavan lukion yrittäjyyslinjan jälkeen opiskelijalla on myös ainutlaatuiset valmiudet perustaa oma yritys.

- Opiskelijamme osaa tehdä liiketoimintasuunnitelman ja pohtia kriittisesti sitä, mitä vaaditaan menestyvältä liiketoiminnalta. Yrityshautomossamme hän saa palautetta omista ideoista ja voi kehittää niitä yhteistyössä muiden opiskelijoiden, työelämän edustajien sekä ohjaavien opettajien kanssa. Moni opiskelija on myös perustanut oikean yrityksen jo lukioaikana. Kaikista opiskelijoista ei kuitenkaan tarvitse tulla yrittäjiä, mutta yrittäjämäisen asenteen omaksumisesta on hyötyä muutenkin.

Tällä hetkellä osa lukioykkösen opiskelijoista kokeilee yritysideansa kantavuutta myymällä ja testaamalla tuotteitaan paikallisen K-Marketin edustalla ja tekemällä yrittämisestään tiktok-videoita.

Poikkeuksellisen hyvät opiskelijaedut

Yrittäjyyslinjan ja laajan opintotarjonnan lisäksi Sulkavan lukio on panostanut myös opiskelijaetuihin. Kaikki opiskelijat saavat esimerkiksi omakseen kannettavan tietokoneen ja kuntosalikortin ja valtakunnallisen opiskelijakortin.

- Asuminen ei ole ilmaista, mutta lukion tukemana edullista. Yrittäjyyslinja tekee myös vuosittain yliyön reissun eri puolille Suomea tutustuen merkittäviin suomalaisiin yrityksiin. Olemme mukana myös Erasmus-ohjelmassa.

- Annamme mielellämme lisätietoa kaikista opetukseen ja koulunkäyntiin liittyvistä asioista. Otathan rohkeasti meihin yhteyttä!

www.sulkavanlukio.fi

Instagram | Facebook


Yrittäjyysopintoihimme kuuluvat seuraavat opintojaksot:

YR1 Aktiivinen nuori 2 op
Kannustaa rohkeuteen ja luovuuteen. Auttaa tunnistamaan omia vahvuuksia ja inspiroitumaan yrittämisestä.

YR2 Asiakas aina oikeassa? 2 op
Tulevaisuuden asiakaspalvelun haasteet ja mahdollisuudet. Tunnista vahvuutesi asiakaspalvelijana.

YR3 Tuumasta toimeen 2 op
Ideasta projektiksi, tuumasta toimeen.

YR4 Visiosta yritykseksi 2 op
Antaa valmiudet perustaa oma yritys.

YR5 Ideasta myyntihitiksi 2 op
Opitaan brändäämistä ja markkinointia oman yrityksen kautta.

YR6 Yrityshautomo 2 op
Hiotaan sinun yritysideastasi toteutuskelpoinen yritys.

YR7 Näin käytännössä 2 op
Tutustutaan yrittäjän moninaiseen toimenkuvaan oman yrityksen keulahahmona.

YR8 Nuori johtaja 2 op
Opit johtajuudesta tapaamalla merkittävien yritysten johtajia sekä kuulemalla heidän tarinansa tiellä huipulle.

YR9 My case 2 op
Opintojakso kokoaa yhteen koko lukion aikana suoritettujen yrittäjyyslinjaopintojen asiat. Opintojaksossa kirjoitetaan lopputyönä My case -portfolio, jossa omaa tekemistä ja oppimista reflektoiden avataan omaa yrittäjyyspolkua.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia