Uusia teknologioita ja toimintatapoja luonnonvara-alalle

Oppimisessa hyödynnetään nykyaikaisia teknologioita, kuten sensori- ja simulaattoritekniikkaa sekä keinoälyä. Harjussa toimii myös hevosalan koulutus- ja tutkimuskeskus, missä keskitytään alan uusimman tiedon ja osaamisen tuottamiseen ja hyödyntämiseen. 
Oppimisessa hyödynnetään nykyaikaisia teknologioita, kuten sensori- ja simulaattoritekniikkaa sekä keinoälyä. Harjussa toimii myös hevosalan koulutus- ja tutkimuskeskus, missä keskitytään alan uusimman tiedon ja osaamisen tuottamiseen ja hyödyntämiseen. 
02.12.2022 | Koulutus ja opiskelu

Harjun oppimiskeskus on opiskeluympäristönä ainutlaatuinen. Lähes tuhannen hehtaarin moderni opetusmaatila peltoineen ja metsineen tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet luonnonvara-alan opetukseen Virolahdella, vain 1,5 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä itään. Harjussa annetaan hevostalouden, puutarha-alan, maatalouden, metsäalan sekä luonto- ja ympäristöalan ammatillista koulutusta.

Oppimisessa hyödynnetään nykyaikaisia teknologioita, kuten sensori- ja simulaattoritekniikkaa sekä keinoälyä.

- Opiskelijat saavat olla mukana teknologian kehityksen etulinjassa. Digitaalisuus tarjoaa myös opiskelumahdollisuuksia ilman tiettyyn paikkaan sitoutumista ja joustavat opiskeluajat, toteaa apulaisrehtori Terhi Nopanen.

Uusinta tietoa ja osaamista

Harjussa tehdään aktiivisesti yhteistyötä muiden koulutus- ja tutkimusorganisaatioiden kanssa sekä kehitetään yhteistyötä työelämäverkostojen kanssa. Opiskelijoille se tarkoittaa mahdollisuutta eri alojen uusimman tiedon hyödyntämiseen sekä lisää valinnanvaraa opintotarjontaan.

- Kansainvälisyys mahdollistaa myös opintojen suuntaamisen ulkomaille, mikä antaa lisäarvoa työmarkkinoilla, kertoo Terhi Nopanen.

- Opiskelijoilla on myös mahdollisuus osallistua erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Näin opitaan yhteistyö- ja asiakaspalvelutaitoja sekä ongelmanratkaisua käytännössä, Nopanen sanoo.

Opiskelemaan voi hakea joko yhteishaussa tai jatkuvan haun kautta ympäri vuoden. Luonto- ja ympäristöalan perustutkintoon haetaan vain jatkuvan haun kautta.

Hevostalouden tutkinnoissa opitaan alalla työskentelyn edellytyksiä. Hevostalouden perustutkinnon lisäksi osaamista voi syventää ammattitutkinnolla. Perustutkinnosta voi valmistua hevostenhoitajaksi, hevospalveluohjaajaksi tai ratsastuksenohjaajaksi ja ammattitutkinnon suorittaja voi valmistua ratsastuksenopettajaksi tai kengittäjäksi.

Puutarha-alalla kivi- ja vesiaiherakentaminen onnistuu Harjun omilla puistoalueilla. Opinnoissa voi erikoistua viheralan osaamisalaan tai kukka- ja puutarhakaupan osaamisalaan. Perustutkintoa suorittava valmistuu puutarhuriksi ja ammattitutkinnossa voi opiskella viheraluerakentajaksi ja puistopuutarhuriksi.

Maatalousalan perustutkinto valmistaa maaseutuyrittäjäksi tai eläintenhoitajaksi. Opinnoissa voi erikoistua eri osaamisaloihin, joita ovat maatilatalous, maatalousteknologia tai tuotantoeläinten hoito.

Lähes tuhannen hehtaarin opetusmaatila tarjoaa erinomaiset olosuhteet metsäalan opetukseen.

Vuori, luontopolut ja meri ympäröivät

Luonto- ja ympäristöalan opetuksessa hyödynnetään Harjun omaa Vahtivuoren luonnonnäyttämöä, merenrantasijaintia, laajaa luontopolkuverkostoa sekä vaihtuvia vierailukohteita. Perustutkinnossa voi opiskella luonto-ohjaajaksi ja luonnonvaratuottajaksi. Luonto-ohjaajan koulutuksessa tärkeään rooliin nousevat ohjaaminen ja elämysten tuottaminen sekä ulkoilureittien rakentaminen matkailu- ja hyvinvointipalvelujen alalla. Luonnonvaratuottaja puolestaan osaa hyödyntää paikallista luontoa luonnontuotealalla.

Metsäalan perustutkinnossa valmistunut metsuri-metsäpalvelujen tuottaja osaa tehdä metsänhoidon ja puunkorjuun manuaalisia töitä tai metsäluontoon, esimerkiksi metsien monikäyttöön liittyviä töitä. Metsäenergian tuotannon osaamisalan suorittanut osaa suunnitella, korjata ja varastoida suuntautumisensa mukaisesti energiapuuta tai turve-energiaa.

Opinnot osaamisen mukaan

Jokaiselle opiskelijalle tehdään henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ja vaihtoehtoisia opintopolkuja toteutetaan joustavasti.

- Osaamista voi kehittää työelämävaltaisesti tai oppilaitosympäristöön painottuen, Terhi Nopanen sanoo.

Kaikissa perustutkinnoissa on mahdollista suorittaa kaksoistutkinto eli ammatillisen tutkinnon lisäksi ylioppilastutkinto. Haminan lukiossa on myös mahdollista suorittaa ratsastuspainotteiset lukio-opinnot, joissa ratsastukseen ja hevosiin liittyvät opinnot suoritetaan Harjun oppimiskeskuksessa. Lisäksi perustutkintoihin on mahdollista sisällyttää ammattikorkeakouluopintoja, mikä helpottaa perustutkinnon jälkeen korkeakouluopintoja.

Perustutkinto-opiskelijoille majoittuminen ja ruokailu ovat ilmaisia opiskelupäivinä. Erilaisten harrastusmahdollisuuksien lisäksi tarjolla on ohjattua vapaa-ajantoimintaa, kuntosali ja lainattavia liikuntavälineitä. Harjun Oppimiskeskuksessa järjestetään vuosittain tutustumispäiviä opiskelusta kiinnostuneille ja heidän läheisilleen.

Tutustu meihin! Katso video YouTubessa

www.harjunopk.fi

www.facebook.com/harjunopk/

www.instagram.com/harjun.oppimiskeskus/

Harjun oppimiskeskus
Viipurintie 50 (toimisto)
49980 Ravijoki
[email protected]

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia