GasSol Oy tarjoaa sairaaloille ja terveyskeskuksille isoja säästöjä lääkehapen valmistuksessa

Kaukovalvonnalla voidaan ohjata terveyskeskusten lääkehapen valmistusta.
Kaukovalvonnalla voidaan ohjata terveyskeskusten lääkehapen valmistusta.
30.01.2023 | Sosiaali- ja kuntatalous

GasSol Oy on lääkekaasujen asiantuntijayritys, jonka palveluratkaisut terveydenhuollolle parantavat potilasturvallisuutta ja tuovat isoja säästöjä, etenkin lääkehapen valmistukseen. GasSol toimittaa palveluratkaisut avaimet käteen periaatteella, jolloin ne voidaan ottaa heti luovutuksen jälkeen käyttöön.

Yritys tarjoaa palveluratkaisuja, jotka tuovat lääkekaasukäytäntöihin toimintavarmuutta ja turvallisuutta.

– Epätietoisuus, väärät tulkinnat ja virheelliset väittämät ovat synnyttäneet terveydenhuollon piirissä virheellisiä mielikuvia uusista lääkekaasujen valmistusmenetelmistä. Joudumme usein keskustelemaan asiakkaidemme kanssa lääkekaasuvalmistuksen tuomista vastuista ja lisätöistä. Kokemukset osoittavat, että vastuut pysyvät samanlaisina, ulkoisten riskien pienentyessä ja henkilökunnan työmäärän vähentyessä, GasSolin Harri Holm toteaa.

Sairaalan ja terveyskeskuksen siirtyessä uuteen lääkehapen valmistusmenetelmään, vaarallisten aineiden kuljetukset sairaalan ja terveyskeskuksen alueella sekä kuljetusten aiheuttama hiilidioksidikuormitus loppuvat, yleinen turvallisuus paranee ja kaasukustannukset laskevat merkittävästi. Vaikka kaikkia säästöihin vaikuttavia tekijöitä ei oteta huomioon, syntyvät säästöt ovat 60–80 %:n tasolla, nykyisiin kustannuksiin verrattuna.


Olemme mukana Sairaalatekniikan päivillä 2023 osastolla 65.


Generoimalla valmistettavan lääkehapen laadunvalvonta on luotettavaa ja korkeatasoista

Valmistettavan lääkehapen pitoisuutta seurataan jatkuvatoimisesti. Mikäli lääkehapen pitoisuus ei täytä vaadittua laatuvaatimusta, sitä ei syötetä käyttöverkostoon. Laitteisto regeneroituu, kunnes laatuvaatimus täyttyy ja lääkevalmiste voidaan ohjata käyttöverkostoon.

– Jos laatupoikkeama on lyhytaikainen, lääkehapen puskurisäiliöstä syötetään lääkehappea, kunnes poikkeama on korjattu. Jos laatupoikkeama on pitempiaikainen ja paine laskee käyttöverkostossa, alkaa varajärjestelmä syöttämään lääkehappea käyttöverkostoon, kunnes laatu on hyväksyttävää, Holm toteaa.

Lääkehapen valmistuslaitteisto reagoi mahdollisiin laatupoikkeamiin, lähettää niistä hälytykset tietoverkkoon ja tallentaa tapahtumat lokiin CAPA-toimenpiteitä varten.

Lääkehapen valmistusprosessi sairaalassa pullontäyttöyksikön kanssa.

GMP-dokumentaatio ja suunnittelun konsultointi

GMP-dokumentaation viranomaishyväksyntä antaa käyttöluvan lääkekaasuvalmistukselle. Lääkeilman ja lääkehapen valmistukselle vaaditaan GMP-dokumentaatio, missä osoitetaan tuotantolaitteiston täyttävän tietty vaatimustaso ja miten varmistetaan lääkekaasun laatu.

GMP-dokumentaation tekeminen on Holmin mukaan GasSolin keskeistä osaamista.

– Meillä on kokemusta kymmenistä lääkekaasuvalmistuksen viranomaistarkastuksista. On tärkeää, että voimme tuoda kokemuksemme investointiin jo suunnitteluvaiheessa, jolloin säästytään turhilta kustannuksilta ja ylimääräiseltä työltä.

GasSol on mukana myös asennus- ja käyttöönottovaiheessa, minkä jälkeen lääkevalvontaviranomaiset suorittavat GMP-tarkastuksen. Kun tarkastus on suoritettu ja käyttölupa on myönnetty, laitteisto on käyttövalmis.

Holm mainitsee, että GasSol tarjoaa laitteistolleen huoltopalvelusopimuksen ja investoinnille eri rahoitusvaihtoehtoja.

– Sitoudumme pitempiaikaiseen kumppanuuteen asiakkaidemme kanssa.

Lääkekaasuanalyysit omassa laboratoriossa

GasSol tarjoaa myös lääkekaasuprosesseihin liittyviä lisäpalveluja.

– Meillä on valmius tehdä lääkekaasuanalyysejä voimassa olevan Euroopan farmakopean hyväksymin ja validoiduin menetelmin. Suoritamme analyysit omassa laboratoriossamme. Meillä on vahvaa osaamista kaasuanalytiikasta ja siihen liittyvistä toiminnoista. Teemme lääkehappi sekä lääke-, instrumentti- ja paineilma-analytiikkaa, jotta asiakkaamme voivat varmistaa käyttämänsä kaasun laadun. Annamme asiakkaillemme myös kaasu-, riskinhallinta- ja GMP-koulutusta, Holm lisää.

Suomessa happigenerointia on voitu käyttää hyväksytysti lääkehapen valmistamiseen vuoden 2013 alusta lähtien. Menetelmä tarjoaa kustannustehokkaan ja turvallisen vaihtoehdon vanhalle toimintamallille, missä lääkehappi kuljetetaan terveydenhuollon yksiköihin joko täysperävaunurekoilla tai kuorma-autoilla.

www.gassol.fi

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä