iLOQ tarjoaa tulevaisuuden lukitusjärjestelmän tämän päivän sairaalaympäristöihin

Facebook
27.01.2023 | Sosiaali- ja kuntatalous

iLOQ Oy:n digitaaliset pääsynhallintaratkaisut tuovat käyttäjilleen merkittävää lisäarvoa järjestelmien hallittavuuteen ja elinkaarikustannuksiin.

– Tavoitteemme on korvata mekaaniset lukot elektromekaanisilla ja mobiilipohjaisilla lukoilla sekä tuoda lukkoihin ja avaimiin älyä asiakaslähtöisesti, muotoilee iLOQin ydinajatuksen myyntijohtaja Ville Alaluusua.

Aina ajantasainen ja siten turvallinen

iLOQ S5 on maailman ensimmäinen elektroninen lukitusjärjestelmä, joka kehittää tarvitsemansa sähköenergian avaimen työntöliikkeestä. Lukot ja avaimet toimivat ilman paristoja, joten järjestelmä on helppo ja edullinen ylläpitää. Paristoja ei tarvitse koskaan vaihtaa, lisäksi lukot ja avaimet ovat aina varmasti toimintakunnossa.

iLOQ S5 -järjestelmässä on se merkittävä ominaisuus, että kaikki tuotteet kommunikoivat keskenään ennen avaamispäätöstä. Tuotteet jakavat dataa toisilleen ja välittävät tietoa eteenpäin. Laitteiden välinen tiedonsiirto mahdollistaa tietojen etäpäivityksen sekä jakamisen NFC-lukijoiden, avainten ja lukkojen välillä. Tiedot päivittyvät aina, kun ovi avataan. Kulkualueet, aikarajoitukset, avainten estoluettelot ja käyttötiedot jaetaan nopeasti laitteiden välillä ennen kuin oven lukitus avataan.

iLOQ S5-järjestelmä sopiikin erinomaisesti sairaaloihin, joissa sekä lukkoja että eritasoisten kulkuoikeuksien haltijoita on hyvin paljon.

– Nyt hyvinvointialueiden myötä käyttäjien määrä on entisestään kasvanut. Mitä enemmän mekaanisia lukkoja, avaimia sekä niiden käyttäjiä organisaatiolla on, sitä hankalampaa on niiden hallinnointi. Vastaavasti sitä enemmän korostuvat digitaalisen iLOQ-ratkaisun edut, toteaa Ville Alaluusua.

– iLOQ S5-järjestelmässä voidaan asioita hallinnoida etänä. Lisäksi järjestelmän lukosto hoitaa paljolti itse itseään. iLOQ S5-järjestelmä säästää huomattavasti työaikaa verrattuna mekaanisten lukkojen ja avainten ylläpitoon. Kadonneet avaimet voidaan hoitaa nopeasti pois järjestelmästä, jolloin turvallisuustaso pysyy jatkuvasti uudenveroisena.

Muutokset eivät aiheuta ongelmia

Hyvinvointialueet aloittivat toimintansa vuoden alussa, mutta sote-kiinteistöjen hallinnan murrosvaihe jatkuu edelleen. Hyvinvointialueilla kiinteistöjä yhtäältä liittyy ja toisaalta irtautuu. Tältäkin kannalta iLOQ-järjestelmä on oiva valinta, sillä se on hyvin joustava.

– Lukostoon voidaan vaivattomasti liittää uusia kohteita tai poistaa niitä. Järjestelmän mukautuvuus hyvinvointialueilla tapahtuviin muutoksiin on erityisen hyvä, Alaluusua sanoo.

Rajapinnat kunnossa

iLOQ-järjestelmä integroituu sujuvasti muihin tuotteisiin. Ville Alaluusuan mukaan iLOQ on laite- ja ohjelmistovalmistajana suhtautunut aina avoimesti integraatioihin ja rajapintojen luomiseen muihin tuotteisiin.

– On paljon hyviä esimerkkejä siitä, kuinka iLOQ toimii toisella alustalla ja yhdessä muiden järjestelmien kanssa. On asiakkaan etu, että iLOQ-järjestelmä pystyy kytkeytymään muihin heillä käytössä oleviin järjestelmiin.

Ratkaisu tarpeen mukaan

iLOQ-järjestelmän monipuolisista toiminnallisuuksista kukin asiakas voi poimia itselleen tarkoituksenmukaisimmat. Järjestelmä skaalautuu täysin käyttäjän tarpeiden mukaisesti. Käyttökohteena voi olla ensi vaiheessa yksittäinen sairaalarakennus tai sen osa, josta järjestelmää voidaan laajentaa useisiin rakennuksiin kaikkialla asiakasorganisaatiossa.

– Ratkaisumme asettuvat luontevasti osaksi olemassa olevaa ympäristöä. Skaalautuva iLOQ-tuoteperhe voi kattaa kaikki sosiaali- ja terveydenhuoltoalan organisaation pääsynhallinnan tarpeet, Alaluusua kuvailee.

Korkeasta asiakastyytyväisyydestä kertoo, että skaalautuvuutta myös hyödynnetään. Ville Alaluusua mainitsee, että sote-sektorin(kin) asiakkaat mielellään laajentavat iLOQ-tuotteiden käyttöä sen aloitettuaan.

– Tuotteemme ovat pidettyjä, ne todistetusti toimivat ja kestävät. iLOQ on ollut mukana monissa viimeaikaisissa sairaaloiden uudisrakentamishankkeissa, sekä toki myös korjausrakentamisessa.

Laatutuotteet kestävät käyttöä

iLOQ-tuotteet ovat huippulaadukkaita ja suomalaisissa oloissa varmasti toimivia. Sairaaloissa ovien lukot ovat kovassa käytössä, aukaisuja saattaa kertyä tuhansia per päivä. Lukkojen on kestettävä, ettei potilasturvallisuus vaarannu – ja iLOQ-lukot kestävät.

Ville Alaluusua kertoo, että iLOQ-ratkaisut ovat vastuullisia ja kestävän kehityksen periaatteen mukaisia.

– Tuotteemme ovat paristottomia, joten paristojätettä ei synny. iLOQ-järjestelmä on pitkän elinkaarensa kautta ympäristöystävällinen valinta ja samalla erittäin kustannustehokas ratkaisu varsinkin suurille käyttäjämäärille ja laajoihin ympäristöihin.

Kohti mobiilipohjaista pääsynhallintaa

Ville Alaluusua arvelee, että tulevaisuudessa mobiiliteknologiaan perustuva pääsynhallinta yleistyy.

– Valikoimaamme kuuluvat myös mobiilipohjaiset lukot iLOQ S50-ratkaisussa. Valttikorttimme on tässäkin kohtaa se, että lukot ovat paristottomia ja kaapelittomia. Niistä voi kulkea mobiililaitteen toimiessa avaimena.

– Mobiilin kulkemisen hallinnoinnin pystyy käytännössä automatisoimaan täysin. Mobiiliratkaisu sopii erinomaisesti suurten käyttäjämäärien kulkuoikeuksien hallinnointiin.

Samalla Alaluusua toteaa myös, että elektromekaaniset lukko-avain-yhdistelmät tulevat nekin säilymään pitkälle tulevaisuuteen. Ne ovat täysin toimintavarmoja, mikä sairaalamaailmassa on tärkeä ominaisuus.

– Poikkeustilanteisiin varautumiseen on tällaisena aikana ryhdytty kiinnittämään erityistä huomiota. Sairaaloissa on varavirtajärjestelmät sähkökatkoja varten, mutta omavoimaiset iLOQ-tuotteet joka tapauksessa toimivat ja ovet avautuvat, vaikka sähköt olisivat poikki ja tietoverkko kaatunut.

iLOQ vastaa asiakkaidensa tarpeisiin muuttuvissakin tilanteissa

– Sosiaali- ja terveysala on meille tärkeä segmentti, jonka toiminnassa olemme vahvasti mukana, Ville Alaluusua painottaa.

– Keskustelemme tiiviisti alan toimijoiden kanssa ja kuuntelemme heidän toiveitaan. Kehitämme toimintaamme ja tarjontaamme yhdessä asiakkaiden kanssa. Helpotamme asiakkaidemme päivittäistä arkea yksinkertaistamalla pääsynhallintaa. Tarpeeton työ vähenee ja kustannuksia säästyy.

Aito asiakaslähtöisyys on mahdollistanut iLOQ Oy:lle reippaan kasvun, joka jatkuu edelleen todella vahvana. Yhtiön pääkonttori on Oulussa ja suurin osa henkilöstöstä ja toiminnoista Suomessa.

– Kansainvälistyminen tukee kasvua. Viimeisimpänä olemme suunnanneet Yhdysvaltain lupaaville markkinoille, mainitsee Ville Alaluusua.

www.iloq.com/fi/
Facebook
LinkedIn
Twitter
Instagram
YouTube
TikTok

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä