Lupa loistaa – Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® Turussa 3.–4.10.2023

Facebook
26.09.2023 | Sosiaali- ja kuntatalous

Vuoden 2023 Valtakunnalliset lastensuojelupäivät järjestetään 3.–4.10.2023 Turun Logomossa. Lastensuojelupäivät on yksi alan tärkeimpiä kohtaamis- ja koulutustapahtumia. Kahden päivän aikana käsitellään lasten suojelun sekä lapsi -ja perhepolitiikan ajankohtaisia kysymyksiä monista eri näkökulmista. Valtakunnallisten lastensuojelupäivien® puhujat keräävät yleisöä ympäri Suomen kuulemaan mielenkiintoisia ja ajankohtaisia puheenvuoroja lastensuojelusta.

Valtakunnalliset lastensuojelupäivät järjestetään jo 59. kertaa. Lastensuojelupäivillä pysähdytään jälleen tärkeän asian äärelle:Jokaisella on oikeus olla oma itsensä.

Lastensuojelussa ja laajemmin lasten, nuorten ja perheiden palveluissa on tärkeää pitää kiinni siitä, että jokainen lapsi tulee nähdyksi, kuulluksi ja kohdatuksi omana itsenään. Meidän yhteinen tehtävämme on huolehtia siitä, että jokainen lapsi ja nuori saa loistaa.

Lasten, nuorten ja perheiden parissa työskenteleville ammattilaisille tämä tavoite on selvä, mutta sen toteuttaminen arjen työssä ei aina ole helppoa. Jotta voi nähdä, kuulla ja kohdata, tarvitaan aikaa ja kiireettömyyttä sekä toisinaan myös uuden oppimista.

Lastensuojelun Keskusliitto haluaa edistää jokaisen lapsen oikeutta omaan identiteettiin ja vähentää kaikenlaista syrjintää. Valtakunnalliset lastensuojelupäivät® tarjoavat meille kaikille mahdollisuuden harjoitella antirasistista, yhdenvertaisuutta lisäävää työotetta ja kehittää yhteistä lapsiin kohdistuvan syrjinnän ja vihapuheen vastaista työtämme. Annamme ammattilaisille ajattelun ja työskentelyn välineitä ja kuulemme erilaisten lasten ja nuorten omaa ääntä. Ohjelma antaa tilaa myös kohtaamisiin kollegoiden kanssa.

Näillä päivillä Sinullakin on lupa loistaa! Tervetuloa!

Lähde ja lisätietoja: Lastensuojelun keskusliitto ry


Mukana Valtakunnallisia lastensuojelupäiviä® mahdollistamassa:

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä