Pyydä tarjous

Turvallinen lomakohde ikääntyville omaishoitopareille

Digipalvelut
03.05.2022 | Sosiaali- ja kuntatalous

OivaAika tarjoaa omaishoitajalle mahdollisuuden lomailuun yhdessä oman hoidettavansa kanssa Nastolan Luomaniemessä, kauniissa järvenrantamaisemissa. Kummastakin pidetään hyvää huolta, ja molemmille on omat ohjelmakokonaisuutensa loman aikana. Tarjolla on muun muassa vertaistukea, hyvän mielen liikuntaa ja maittavaa kotiruokaa sekä iltaisin yhteisiä iloisia hetkiä iltaohjelman parissa. Omaishoitajan päiväohjelmien aikana hoidettaville tarjotaan ensisijaisesti turvallinen hoitokokemus, mutta myös mielenkiintoista ohjelmaa ryhmän kuntoisuuden mukaan.

Omaishoitajat ovat usein tilanteessa, jossa omat voimat ovat vaarassa ehtyä kokonaan. Lomia ei ole tullut pidettyä joko lainkaan tai mahdollisuus on osunut kohdalle vain satunnaisesti. Usein syynä tähän on ollut omaishoidettavan vastahakoisuus päästää hoitajaansa lomalle ja ajatus joutua hoitolaitokseen loman ajaksi on tuntunut ahdistavalta. Myös omaishoitajasta saattaa tuntua vaikealta laittaa omaishoidettava muualle hoitoon, sillä usein paluu arkeen hoitojaksojen jälkeen on koettu haastavaksi.

Omaishoitosuhteet muodostuvat usein nopeasti ja jopa yllättäen. Tyypillistä on, että niin hoitaja kuin hoidettavakin ovat iäkkäitä, jolloin arjen jaksaminen on haasteellista jo lähtökohtaisesti. Lomajaksoilla näemme monenlaisia elämäntarinoita ja kohtaloita. Kaikkia lomalaisia yhdistää väsymys ja näköalattomuus. Puolison sairaus on asettanut koko elämän uuden haasteen eteen ja kaikesta täytyy selvitä yksin. Eteenpäin on siis vain mentävä, vaikka huomisesta ei tiedä. Nämä elämänkohtalot ja arjen haasteet kohtaavat lomalla, kun jokainen pääsee jakamaan omia tuntemuksiaan muille samassa tilanteessa oleville. Vastapainoksi voi saada kokemuksen kohdatuksi ja ymmärretyksi tulemisesta. Se luo tunteen siitä, että ehkä minä sitten kuitenkin selviän tästä, kun muutkin ovat selvinneet.

Vaikka omaishoidettavilla onkin varsin erilaisia sairauksia taustalla, jokainen on kuitenkin sulautunut joukkoon hienosti. Yhteiset päiväohjelmahetket ovat kirvoittaneet hymyn huulille ja nauru on raikunut. Omaishoitajat ovat tulleet välillä ääneen ihmettelemään henkilökunnalle, mitä sille omalle hoidettavalle on tapahtunut – passiivisesta hoidettavasta on löytynyt täysin uusi vaihde, virkeä ja kaikkiin toimiin innolla osallistuva.

OivaAika toi markkinoille uudentyyppisen lomakonseptin

Palvelukeskus Vaahterassa on yli 30 vuoden palvelualan kokemuksella luotu uudentyyppinen palvelu, jossa sekä omaishoitaja että hoidettava kohdataan kokonaisvaltaisesti ja ratkaisukeskeisistä lähtökohdista.

Palvelukeskus Vaahteran OivaAika -konseptin keskiössä on tarjota laadukas hoidollinen kokemus hoidettavalle, ja samanaikaisesti hoitajalle ansaittu hengähdystauko turvallisessa ja väkimäärältään pienessä lomakohteessa. Lomien toiminta ja sisältö pyritään pitämään maanläheisenä ja kodikkaana. Tarjoamme henkistä ja fyysistä jaksamista tukevia palveluita, ottaen jokaisen asiakkaamme huomioon arvokkaana ja ainutlaatuisena ihmisenä. Merkittävä määrä suomalaisista omaishoitajista tekee työtään epävirallisesti. Siksi OivaAika-loman voi varata myös, vaikkei virallista omaishoitosuhdetta olisikaan.

OivaAjan Lomatoiminnan ohella tarjoamme koti- ja tukipalveluita kotona asuville ikäihmisille ja omaishoitopareille Lahden alueella. Syksyllä 2022 aloitamme uuden ikääntyneiden kuntouttavan päivätoimintapalvelun Nastolassa.

Lue lisää kotisivuiltamme www.oivaaika.fi

Meidät tavoittaa:

  • sähköpostitse [email protected]
  • puhelimitse 050 5143223 Marianne Rintala tai 050 543 316 Tarja Laitinen