Pyydä tarjous

Enemmän mahdollisuuksia EduFutura-ristiinopiskelusta!

Digipalvelut
17.12.2020 | Koulutus ja opiskelu

Kun tulet opiskelemaan Jyväskylään, sinulla on huikea mahdollisuus ristiinopiskeluun Gradian, JAMKin ja Jyväskylän yliopiston välillä. Voit valita yli 150 opintojaksosta sinua kiinnostavat opinnot.

– EduFutura Jyväskylä on yhteistyömalli, jossa Gradian lukio- ja ammattiopiskelijat, Norssin lukiolaiset, Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston opiskelijat voivat hyödyntää toisen EduFutuara-oppilaitoksen tarjoamia opintoja, kertoo EduFuturan koulutussuunnittelija Outi Ruusuvirta-Uuksulainen. EduFutura-yhteisöön kuuluu yli 40 000 opiskelijaa. Jyväskylän malli on ainutlaatuinen Suomessa, koska sen piirissä ovat niin toisen asteen kuin korkeakoulujen opiskelijat.

– Ristiinopiskelun tarjonta on koottu EduFuturan nettisivujen opintotarjottimelle. Sieltä löytyy yli 150 opintojaksoa eri koulutusaloilta. Opetus tapahtuu verkko- tai lähiopetuksena. Ja mikä hienointa, ristiinopiskelu EduFuturassa on opiskelijalle maksutonta, Outi korostaa.

Korkeakouluopintoja lukiossa ja ammattiopinnoissa

Norssin lukiolaiset, Gradian lukiolaiset (Lyseo, Schildt, aikuislukio) sekä Gradian ammattiin opiskelevat voivat tehdä korkeakouluopintoja JAMKissa tai yliopistossa. JAMK ja yliopisto ovat suunnitelleet 1-2 opintopisteen orientoivia opintoja, joissa pääset tutustumaan eri koulutusaloihin sekä siihen, millaista opiskelu korkeakoulussa on. Voit myös tehdä laajempia, samoja opintoja, joita korkeakoulujen tutkinto-opiskelijat opiskelevat.

Korkeakoulupolun kautta JAMKiin

Jos opiskelet Gradiassa ammatillista perustutkintoa ja tulevaisuudensuunnitelmissasi on jatkaa opintoja ammattikorkeakoulussa, kannattaa tutustua korkeakoulupolkuopintoihin. Ammattiopintojen aikana voit samaan aikaan tehdä amk-opintoja Jyväskylän ammattikorkeakoulussa. Opinnot sisältyvät ammatilliseen perustutkintoosi, ja ne lyhentävät opiskeluaikaasi Jyväskylän ammattikorkeakoulussa, jos haet sinne myöhemmin opiskelijaksi. Kun olet saanut perustutkintosi valmiiksi ja sinulla on vähintään 30 opintopistettä korkeakoulupolkuopintoja suoritettuna, voit hakea Jyväskylän ammattikorkeakouluun tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa. Korkeakoulupolkuopintoja voi tehdä Gradian koulutusaloilla kone- ja tuotantotekniikka, liiketoiminta, logistiikka, matkailu, musiikki, rakennus, ravintola- ja catering, sosiaali- ja terveys, sähkö- ja automaatio, tieto- ja viestintätekniikka. Opinnot aloitetaan yleensä toisen lukuvuoden alussa.

Ristiinopiskelua korkeakoulujen välillä

Jos suunnittelet jatkaa opintoja korkeakoulussa, niin Jyväskylässä voit opiskella ristiin Jyväskylän ammattikorkeakoulun ja Jyväskylän yliopiston kursseja. Eli JAMKin opiskelijana voit tehdä yliopiston opintoja ja yliopiston opiskelijana voit tehdä JAMKin opintoja. Kehitämme myös mahdollisuuksia tehdä korkeakouluopiskelijana Gradian opintoja. Teksti: Tiina Riuttanen/EduFuturan viestintä Kuvat: Tero Takalo-Eskola/Terotemedia

EduFutura Jyväskylä -yhteistyömalliin kuuluvat

  • Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia (aikuislukio, Lyseon lukio, Schildtin lukio, ammatillinen koulutus Gradia Jämsä ja Gradia Jyväskylä)
  • Jyväskylän Norssin lukio
  • Jyväskylän ammattikorkeakoulu
  • Jyväskylän yliopisto

Voit valita sinua kiinnostavia opintoja Gradiasta, JAMKista ja Jyväskylän yliopistosta. Opiskelu on sinulle maksutonta. EduFutura-yhteisössä on yli 40 000 opiskelijaa. Katso lisää edufutura.fi / @edufuturajkl

Haluatko musiikin ammattilaiseksi?

Muusikko, musiikkipedagogi, musiikinopettaja, musiikki- ja kulttuurialan asiantuntija vai ylioppilaaksi Schildtin lukion musiikkilinjalta? Jos nämä kiinnostavat sinua, tutustu Suomalaiseen musiikkikampukseen. Pääset opiskelemaan aivan uusiin, moderneihin tiloihin sekä mukaan isoihin tuotantoihin tekemään monipuolisia produktioita jyväskyläläisten kulttuuritoimijoiden kanssa. Katso lisää musiikkikampus.fi / @musiikkikampus

Kiinnostaako yrittäjyys?

Gradian, JAMKin ja yliopiston opiskelijoilla on paljon mahdollisuuksia tehdä yrittäjyysopintoja. Näiden lisäksi yhteisiä EduFutura-yrittäjyysopintoja ovat DreamUp-tapahtumatuotantokurssi, Luo oma kesäduunisi, Unelmat+Inspiraatio, Vuosi yrittäjänä (korkea-aste). Yrittäjyyteen saa tukea myös Jyväskylän yritystehtaan yrittäjävalmennuksissa. Artikkeli on julkaistu Opintomaailma 2020–2021 -lehdessä (Keski-Suomi).

Muita uutisia