Matkalla kohti unelmia

Facebook
05.12.2022 | Koulutus ja opiskelu

Vexven tuotannonohjaaja Sini Takarautio ei vielä nuorena tiennyt päätyvänsä metallialalle. Nyt takana on insinööriopinnot ja vakityöpaikka Vexvellä.

Monen muun nuoren tapaan Sini Takarautiolle, 35 vuotta, oli yläkoulussa epäselvää, mikä hänestä tulisi isona. Äidin ehdotuksesta hän haki lähihoitajakouluun, ja ehti tehdä alan töitä sekä hankkia perheen ennen kuin ajatus jostain toisesta urasta alkoi kutkuttaa häntä.

"Olen ollut aina kiinnostunut teknisestä alasta, joten päätin hakea Satakunnan ammattikorkeakoulun tuotantotalouden insinööriopintoihin", Sini kertoo.

Oli selvää, että opinnot vaatisivat paljon joustoa perheeltä, sillä niiden alkaessa Sinin viidestä lapsesta nuorin oli vasta vuoden ikäinen. Kotiläksyjä hän teki usein bussissa Mynämäeltä Raumalle. Tämän lisäksi kunnianhimoisena tavoitteena oli suorittaa neljän vuoden opinnot 2,5 vuodessa päätökseen.

"Koen pärjänneeni hyvin jopa insinöörimatikassa, vaikka tulin AMK-opintoihin ilman lukiopohjaa!" Sini naurahtaa.

"Koronan myötä lisääntyneet etäopiskelumahdollisuudet auttoivat myös paljon."

Uusi ura käyntiin Vexvellä

Jo heti seuraavana vuonna opintojensa alkamisesta Sini haki alan kesätöitä ja pääsikin Vexven Laitilan tehtaalle venttiileiden kokoonpanoon.

Vexve on Sastamalassa ja Laitilassa toimiva suomalainen yritys, joka valmistaa venttiiliratkaisuja maailman suurimpiin energiaverkostoihin. Yrityksellä on moderni ja pitkälle automatisoitu tuotanto, joka herätti alan opiskelijan kiinnostuksen. Matka Vexvellä ei päätynytkään kesätyöhön.

"Vexvelle haettiin tuotannonohjaajaa ja aloitin samalla opinnäytetyön tekemisen. Yritys oli hyvin myötämielinen lopputyöni suhteen ja tuki sen tekoa."

Sini sai opintonsa menestykkäästi päätökseen helmikuussa 2022, jonka jälkeen hänen vastuitaan yrityksessä on laajennettu. Tuotannonohjaajana hän vastaa siitä, että tuotantosolut rullaavat saumattomasti eteenpäin ilman turhia seisokeita. Tavalliseen työpäivään kuuluu muun muassa osavalmistuksen ja kokoonpanolinjojen kuormittamista, nimikkeiden ja varastotasojen ylläpitoa sekä kustannuslaskentaa.

Vexven pitkälle automatisoidun tuotannon ansiosta yrityksen vuosittainen kapasiteetti on yli miljoona venttiiliä.

Yhdessä tekemistä

Vexven kummallakin paikkakunnalla työporukat ovat tiukasti yhteen nivoutuneita ja töitä tehdään pilke silmäkulmassa. Sini kertookin työkavereiden olevan yksi parhaita puolia työssään.

"Vaikka töitä tehdään Laitilassakin pienellä porukalla, ovat kaikki todella ammattitaitoisia. Aina saa tukea ja joka päivä konkareilta oppii jotain uutta."

Kehityshaluisena ihmisenä hän arvostaa myös sitä, että Vexvellä annetaan vastuuta ja uusia asioita saa kokeilla. Sini ei uskokaan, että hänen urapolkunsa on vielä tässä.

"Haaveeni on opiskella diplomi-insinööriksi", Sini paljastaa.

Metallialasta kiinnostuneita hän kehottaakin lähteä rohkeasti kokeilemaan alaa, sillä se tarjoaa monipuolisia työllistymismahdollisuuksia siitä kiinnostuneille.

www.vexve.com/rekrytointi

Instagram

Facebook

YouTube

LinkedIn

Twitter

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia