Mekaniikka-alalle tarvitaan lisää nuoria osaajia

Innovatiivisuutemme ja ratkaisukeskeisyytemme pohjautuu vahvaan yhteistyöhön ja joukkuepeliin. Kaikkien panos on merkittävä, kun etenemme yhtiönä eteenpäin kasvun polulla. Kuvassa Simo Nousiainen (vas.) ja Heikki Makkonen.
Innovatiivisuutemme ja ratkaisukeskeisyytemme pohjautuu vahvaan yhteistyöhön ja joukkuepeliin. Kaikkien panos on merkittävä, kun etenemme yhtiönä eteenpäin kasvun polulla. Kuvassa Simo Nousiainen (vas.) ja Heikki Makkonen.
08.12.2022 | Koulutus ja opiskelu

Control Express Finland (CEF) suunnittelee ja valmistaa mekaniikka-alan ratkaisuja teollisuuden tarpeisiin. Vuonna 1993 perustettu yritys on osa Savox Communications Groupia ja sen toimipiste sijaitsee Savonlinnassa. Vahvassa kasvussa olevassa yrityksessä työskentelee yli 40 mekaniikka-alan ammattilaista ja lisää ollaan ottamassa muun muassa oppisopimusten kautta.

Tietotekniikan osaajasta ohutlevytuotteiden ammattilaiseksi

Control Express Finland Oy eli CEF aloitti toimintansa lähes kolme vuosikymmentä sitten. Tietotekniikkaan liittyvien asiakasprojektien sekä teollisuuselektroniikan maahantuonnin jälkeen ensimmäinen itse kehitetty teollisuuden käyttöön suunniteltu tietokone lanseerattiin vuonna 1996. Siitä muutama vuosi myöhemmin julkaistiin ensimmäinen puolustusteollisuuden standardien mukainen tietokone ja ohutlevytuotteiden tarina alkoi.

Nykyisin CEF tarjoaa asiakkailleen suunnittelemiaan ja valmistamiaan mekaniikka-alan ratkaisuja sekä ohutlevytuotteita Savonlinnasta käsin. Innovatiivisesti toimiva CEF on aidosti kotimainen kumppani, jonka arvoihin kuuluvat laatu, yhteistyökyky sekä korkea ammattitaito. Osana suurta Savox Communications Group yhtiötä, yritys pystyy tarjoamaan monipuolisia uramahdollisuuksia.

Asiakkaamme saavat kaikki tarvitsemansa ohutlevyratkaisut saman katon alta kustannustehokkaasti ja ammattitaidolla tehtynä.

Hyvinvoiva ja motivoitunut henkilöstö

CEF Oy:llä työnjohtajana toimiva Heikki Makkonen kertoo, että yritys tunnetaan arvostettuna ja hyvänä työnantajana, jota työntekijät ovat valmiita suosittelemaan työpaikaksi.

- Meidän työyhteisössämme vallitsee rento tekemisen meininki. Ilmapiirin ylläpitämisen avaintekijöitä ovat molemmin puolinen joustavuus, jossa jokaista työntekijää kohdellaan ihmisenä ja yksilönä. Olen itsekin aloittanut talossa ammattihitsareiden opeissa hitsaamaan. 10 vuoden aikana olen päässyt eri työtehtävien kautta nykyiseen työtehtävään.

- Näen mekaniikka-alan työt mielenkiintoisena, vaikka teemme pitkälti sarjatyötä. Jokainen asiakasprojekti pitää sisällään monia eri työvaiheita. Meillä on tuotannossa paljon erilaisia ohutlevy tuotteita.

Simo Nousiainen työskentelee CEF Oy:llä levyseppähitsaajana. Hän näkee myös yrityksen hyvän ilmapiirin suurena voimavarana ja koko toiminnan vahvuutena.

- Olemme aidosti ylpeitä siitä mitä teemme ja tämä heijastuu asiakkaillemme laadukkaina tuotteina ja palveluina.

- Itse näen että käytännön läheinen oppi on paras oppi. Suosittelen lämmöllä oppisopimusta nuorille, jotka haluavat nopeasti saada ammattitutkinnon sekä päästä kiinni alan työhommiin.

- Meillä on nuorekas työporukka, keski-iän ollessa 30–40 vuoden välissä. Meille otetaan oppisopimus opiskelijoita esimerkiksi Ammattiopisto Samiedun kautta, mutta myös muistakin oppilaitoksista sekä TE-palvelujen välityksellä.

Olemme Suomalaisen työn liiton jäsenyritys mistä tunnuksena kannamme ylpeänä Avainlippu-tunnusta.

Modernit tuotannon menetelmät käytössä

CEF Oy:n nykyaikainen, vahva konekanta mahdollistaa joustavan tuotannon ohjauksen, kustannustehokkaat valmistusmenetelmät sekä asiakkaille luotettavat toimitusajat.

Yritys on myös sitoutunut noudattamaan jatkuvan kehityksen toimintatapoja ja se on ISO 9001-sertifioitu.

- Alamme kehittyy kovaa vauhtia ja siihen linkittyy vahvasti automatiikka ja robotiikka. Me CEF:llä työskentelemme nykyaikaisissa toimitiloissa ja laitekantamme on sen mukaista. Toimintamme onkin turvallista ja tehokasta, ja yrityksessä pyritään tavoitteellisesti sekä laadullisesti kehittämään toimintaa ja palveluja. Haluamme jatkossakin turvata kasvun ja kehityksen vastaamaan tulevaisuuden tarpeisiin, korostaa Heikki Makkonen.

Lisätietoa meistä:
www.cef.fi
LinkedIn

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia