Ovet avoinna kaikkialle maailmaan

Vuosittain BScBA-ohjelmassa opiskelee n. 70 ulkomaista vaihto-opiskelijaa. Vaihto-oppilaat Bautista Argentiinasta (vas.), Noah Sveitsistä, Ines Portugalista, Jordan USA:sta ja Nicoletta Italiasta kertoivat saaneensa upeita muistoja Mikkelistä.
Vuosittain BScBA-ohjelmassa opiskelee n. 70 ulkomaista vaihto-opiskelijaa. Vaihto-oppilaat Bautista Argentiinasta (vas.), Noah Sveitsistä, Ines Portugalista, Jordan USA:sta ja Nicoletta Italiasta kertoivat saaneensa upeita muistoja Mikkelistä.
02.12.2022 | Koulutus ja opiskelu

International Business -kandidaattiohjelma tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä globaalilla asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman.

Maailma on nykyään pienempi kuin koskaan. Menestyksekkäimmät yritykset pitävät globaalia ajattelutapaa oletusarvona, ja työntekijöiltä vaaditaan kattavaa kansainvälistä liiketoimintaosaamista ja asiantuntemusta. Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun International Business -ohjelmassa (BScBA-ohjelma) suoritettu kauppatieteiden kandidaatin tutkinto antaa vankan perustan työskentelylle monenlaisissa organisaatioissa eri puolilla maailmaa.

Teoreettinen tieto yhdistyy käytännön työelämään

BScBA-ohjelman erilaiset opetusmenetelmät tarjoavat mielenkiintoisen ja motivoivan oppimisympäristön. Opetusmenetelmiin kuuluvat mm. vuorovaikutteiset luennot, ryhmätyöt ja yritysprojektit mutta myös itsenäisempi ja teoreettisempi työskentely. Kursseilla nähdään vierailevina puhujina liike-elämän sekä julkisen sektorin edustajia, ja yhteistyötä tehdään yritysten kanssa myös luentojen ulkopuolella: urapäivillä, opintomatkoilla ja tutustumiskäynneillä.

Ohjelman opetuskieli on englanti, ja opiskelu on hyvin aktiivista ja vuorovaikutteista. Opinnot on jaettu kolmen viikon moduuleihin, ja kerrallaan opiskellaan vain yhtä ainetta. Näin oppiminen on tehokasta ja eteneminen nopeaa. Kauppatieteiden kandidaatiksi valmistutaan Mikkelistä nopeasti, keskimäärin alle kolmessa vuodessa.

- Opiskelukokemukseni on ollut kaiken kaikkiaan mahtava. Intensiivinen opiskelutahti sopii minulle täydellisesti, ja pidän kolmen viikon moduuleista todella paljon. Olen oppinut täällä useita eri taitoja. Arvostan eniten mahdollisuutta oppia työskentelemään monikulttuurisessa ympäristössä, jossa on tärkeää ottaa huomioon toisten mielipiteet ja tavat työskennellä, opiskelija Elli Jauhiainen kertoo opinnoistaan.

Eloisa kampus ja opiskelijaelämä

Aalto-yliopiston Mikkelin yksikkö sijaitsee kaupungin keskustassa. Kampuksella on erinomaiset opetustilat ja kannustava ilmapiiri, jotka mahdollistavat mielenkiintoisia kohtaamisia opiskelijoiden, luennoitsijoiden ja henkilöstön välillä.

Suhteellisen pienen yhteisön ja intensiivisen oppimiskokemuksen ansiosta opiskelijoiden yhteishenki kasvaa tiiviiksi ja ystävyyssuhteet jopa eliniän mittaisiksi. Monet erilaiset kulttuuriin, urheiluun ja muihin harrastuksiin liittyvät opiskelijakerhot takaavat, että opintojen ulkopuoleltakin löytyy jokaiselle jotakin.

- BScBA-ohjelma tarjoaa ainutlaatuisen mahdollisuuden päästä tutustumaan mitä erilaisimpiin ihmisiin viehättävässä Mikkelin kaupungissa. Ilmapiiri on koulussa aina hyvä, ja olen saanut paljon läheisiä ystäviä. Heidän ansiostaan kokemukseni tällä ovat olleet entistäkin erityisempiä. Täällä saa kaikki tarvittavat eväät unelmiensa uran rakentamista varten, opiskelija Johan Salim kertoo.

Aktiivinen opiskelijatoiminta vahvistaa Mikkelin kampuksen opiskelijoiden yhteishenkeä ja innostaa opiskelijoita osallistumaan erilaisiin aktiviteetteihin ja tapahtumiin. Kuva: Veikka Partanen

Kansainväliset ja monitieteiset mahdollisuudet

Mikkelin kampuksella opiskellaan aidosti kansainvälisessä ilmapiirissä. Noin puolet tutkinto-opiskelijoista tulee Suomen ulkopuolelta, ja lisäksi kampus toivottaa vuosittain tervetulleeksi noin 70 ulkomaista vaihto-opiskelijaa. Yksi lukukausi, yleensä viimeinen, opiskellaan ulkomailla yhdessä ohjelman yli 50 kumppaniyliopistoista.

Monet ohjelman luennoitsijoista tulevat myös ulkomailta. Heitä on vuosittain noin 60–70. Nämä ansioituneet ja kansainvälisesti arvostetut opettajat tulevat maailman arvostetuimmista yliopistoista tuoden kansainvälisesti kilpailukykyistä osaamista opetukseen.

Yksi koulutusohjelman luennoitsijoista on Southampton Business School -kauppakorkeakoulun markkinoinnin professori Paurav Shukla. Hän on opettanut BScBA-ohjelmassa jo yli kymmenen vuoden ajan Introduction to Marketing- ja Comparative Consumer Behavior -kursseja.

- Mikkelin BScBA-kandidaattiohjelma on ainutlaatuinen kokemus. Opettamassa ovat parhaat luennoitsijat eri puolilta maailmaa – tällaista ei ole tarjolla missään toisessa yliopistossa. Opiskelijakunta on hyvin monimuotoinen, ja opiskelijat pääsevät tutustumaan eri kulttuureihin toistensa kautta. Kaiken kaikkiaan BScBA-ohjelman opiskelijat ovat ahkeria, kunnianhimoisia ja motivoituneita, Shukla kuvailee.

BScBA-ohjelma keskittyy kansainväliseen liiketoimintaan, mutta opiskelijat voivat lisäksi erikoistua heitä kiinnostavaan alaan opiskelujen aikana, kuten johtamiseen, markkinointiin tai laskentatoimeen. Lähestymistapa on kuitenkin aina kansainvälinen. BScBA-ohjelma tarjoaa myös valinnaisia kursseja, jotka sisältävät elementtejä muilta tiedealoilta.

Uramahdollisuudet

Valmistuttuaan opiskelijoilla on automaattinen opinto-oikeus jatkaa opiskelua yhdessä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun maisteriohjelmista. Heillä on kuitenkin myös täydet valmiudet siirtyä työmarkkinoille heti kandidaattiohjelman suoritettuaan.

Tutkinto tarjoaa laajan valikoiman uravaihtoehtoja sekä Suomessa että ulkomailla. BScBA-ohjelman alumnit toimivat kansainvälisissä tehtävissä esim. johtajina, asiantuntijoina, markkinointi-, rahoitus- tai liike-elämäkonsultteina ja yrittäjinä.

- BScBA-ohjelman opiskelijat ovat hyvin valmistautuneita nykyajan liike-elämään sekä sen muutoksiin ja moninaisuuteen. Ohjelman antamat opit auttavat opiskelijoita erikoistumaan melkeinpä mille alalle tahansa, kertoo ohjelman alumni Niko Marjomaa. Marjomaa on Director EY:n strategiapraktiikassa EY-Parthenonissa, missä hän vastaa kyberturvaosa-alueesta strategisissa muutoksissa ja yritysjärjestelyissä.

Hakuaika tammikuussa 2023

Haku International Business -kandidaattiohjelmaan haetaan korkeakoulujen kevään ensimmäisen yhteishaun hakuaikana 4.–18.1.2023 (valintaryhmät I-III). Hakemus täytetään valtakunnallisessa opintopolku.fi -palvelussa.

Lisätietoa BScBA-ohjelmasta, hakumenettelystä ja valintaperusteista löytyy osoitteesta: aalto.fi/studies/mikkeli

Instagram: @aaltomikkeli

Facebook: @BScBAMikkeli


Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Pyrimme luomaan yhä parempaa liiketoimintaa ja siten myös yhä parempaa yhteiskuntaa. Teemme aktiivisesti töitä sen eteen, että tasa-arvo, monimuotoisuus ja inkluusio toteutuvat toiminnassamme. Olemme Suomen johtava kauppakorkeakoulu ja koulullamme on kolme alan merkittävintä laatuakkreditointia, jotka on myönnetty vain noin 1 %:lle kauppakorkeakouluista maailmanlaajuisesti. Kampuksemme sijaitsevat Espoossa ja Mikkelissä. Mikkelin kampuksella toimii englanninkielinen International Business -kandidaattiohjelma.

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä