Pyydä tarjous

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun International Business -kandidaattiohjelma avaa ovet kaikkialle maailmaan

Digipalvelut
17.12.2020 | Koulutus ja opiskelu

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun International Business -kandidaattiohjelma tarjoaa opiskelijoille laaja-alaista osaamista ja kykyä rakentaa, kehittää ja johtaa yrityksiä globaalilla asenteella. Kansainvälisesti suuntautunut tutkinto liiketoiminnan alalta avaa monenlaisia uramahdollisuuksia useilla aloilla ympäri maailman. Maailma on nykyään pienempi kuin koskaan. Menestyksekkäimmät yritykset pitävät globaalia ajattelutapaa oletusarvona, ja työntekijöiltä vaaditaan kattavaa kansainvälistä liiketoimintaosaamista ja asiantuntemusta. International Business -ohjelmassa suoritettu kauppatieteiden kandidaatin tutkinto (Bachelor of Science in Economics and Business Administration; BScBA) antaa vankan perustan työskentelylle monenlaisissa organisaatioissa eri puolilla maailmaa.

Teoreettinen tieto yhdistyy käytännön työelämään

BScBA-ohjelman erilaiset opetusmenetelmät tarjoavat mielenkiintoisen ja motivoivan oppimisympäristön. Opetusmenetelmiin kuuluvat mm. vuorovaikutteiset luennot, ryhmätyöt ja yritysprojektit mutta myös itsenäisempi ja teoreettisempi akateeminen työskentely. Kursseilla nähdään myös vierailevina puhujina liike-elämän sekä julkisen sektorin edustajia. Yhteistyötä tehdään yritysten kanssa myös luentojen ulkopuolella: urapäivillä, opintomatkoilla ja tutustumiskäynneillä. Opiskelu tapahtuu englanniksi ja on hyvin aktiivista ja vuorovaikutteista. Opetusryhmät ovat melko pieniä, joten oppiminen on intensiivistä ja tehokasta. Opinnot on jaettu kolmen viikon moduuleihin, mikä pitää etenemisen nopeana ja tavoitteet selkeinä. Kauppatieteiden kandidaatiksi valmistutaan Mikkelistä nopeasti – keskimäärin alle kolmessa vuodessa. - Parasta opiskelussa ovat olleet pienet luokkakoot ja professoreiden opetustyylit. Pidän myös siitä, että voin keskittyä yhteen kurssiin kerrallaan, opiskelija Niklas Länsiö kertoo opinnoistaan.

Eloisa kampus ja opiskelijaelämä Aalto-yliopiston Mikkelin yksikkö sijaitsee kaupungin keskustassa. Kampuksella on erinomaiset opetustilat ja kannustava ilmapiiri, jotka mahdollistavat mielenkiintoisia kohtaamisia opiskelijoiden, luennoitsijoiden ja henkilöstön välillä.

- Yksi parhaimmista asioista on ehdottomasti ollut professorien, henkilökunnan ja opiskelijoiden kesken vallitseva ilmapiiri. Professorit ja henkilökunta tuntevat jokaisen opiskelijan nimeltä ja saamme yksilöllistä tukea aina tarvittaessa, kertoo opiskelija Riku Ojansivu.  Suhteellisen pienen yhteisön ja intensiivisen oppimiskokemuksen ansiosta opiskelijoiden yhteishenki kasvaa tiiviiksi ja ystävyyssuhteet jopa eliniän mittaisiksi. Monet erilaiset kulttuuriin, urheiluun ja muihin harrastuksiin liittyvät opiskelijaseurat takaavat, että opintojen ulkopuoleltakin löytyy jokaiselle jotakin. Opiskelujen jälkeen Mikkelin yksiköstä valmistuneet liittyvät usein osaksi laajaa ja tiivistä alumniverkostoa.

Kansainväliset ja monitieteiset mahdollisuudet

Mikkelin kampuksella opiskellaan hyvin kansainvälisessä ilmapiirissä, ja Suomen ulkopuolelta tulleiden tutkinto-opiskelijoiden lisäksi kampus toivottaa vuosittain tervetulleeksi noin 70 ulkomaista vaihto-opiskelijaa. Yksi lukukausi – yleensä viimeinen – opiskellaan ulkomailla yhdessä ohjelman yli 50 huipputason kumppaniyliopistoista. Koulutusohjelmassa vierailee 60-70 luennoitsijaa joka vuosi. Nämä ansioituneet ja kansainvälisesti arvostetut opettajat ovat alansa huippuja ja tulevat maailman arvostetuimmista yliopistoista tuoden kansainvälisesti kilpailukykyistä osaamista opetukseen. BScBA-ohjelma keskittyy kansainväliseen liiketoimintaan, mutta opiskelijat voivat lisäksi erikoistua heitä kiinnostavaan alaan opiskelujen aikana, kuten johtamiseen, markkinointiin tai laskentatoimeen. Lähestymistapa on kuitenkin aina kansainvälinen. BScBA-ohjelma tarjoaa myös valinnaisia kursseja, jotka sisältävät elementtejä muilta tiedealoilta. Yksi koulutusohjelman luennoitsijoista on University of Dallas –yliopiston professori Dale Fodness, joka on opettanut ohjelmassa jo 29 vuoden ajan. Hän on opettanut mm. kursseja Digital Marketing Strategies ja Critical Thinking. Fodness pitää koulutusta Mikkelin ohjelmassa laadukkaana ja arvostaa opiskelijoiden motivoituneisuutta.

- BScBA-ohjelma on kehittynyt globaalin liiketoiminnan ja teknologian muutosten mukana. Ohjelma antaa opiskelijoille liiketoiminnan yleiskuvan lisäksi näkemyksen liiketoimintaympäristöön vaikuttavista tekijöistä, kuten sidosryhmistä, toimintamalleista ja trendeistä. Mikkelin kampuksen opiskelijat ovat erittäin hyviä ajattelemaan kriittisesti, ja he aina haastavat minua menemään opetettavaan aiheeseen pintaa syvemmälle, Fodness kuvailee.

Uramahdollisuudet

Valmistuttuaan opiskelijoilla on automaattinen opinto-oikeus jatkaa opiskelua yhdessä Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun maisteriohjelmista. Heillä on kuitenkin myös täydet valmiudet siirtyä kansainvälisille työmarkkinoille heti kandidaattiohjelman suoritettuaan. Tutkinto tarjoaa laajan valikoiman uravaihtoehtoja sekä Suomessa että ulkomailla. Aalto-yliopiston alumnit löytävät yleensä helposti hyviä työtehtäviä. BScBA-ohjelman alumnit toimivat kansainvälisissä tehtävissä esim. johtajina, asiantuntijoina, markkinointi-, rahoitus- tai liike-elämäkonsultteina ja yrittäjinä.

- Ohjelman painotus kansainvälisyyteen sekä ryhmätyövalmiuksien ja esiintymistaitojen kehittämiseen oli minulle erityisen tärkeää. Opitut taidot ovatkin osoittautuneet hyödyllisiksi urallani ja auttaneet minua menestymään kansainvälisessä liiketoiminnassa, kertoo ohjelman alumni Roope Heinilä, Smarp Oy:n toimitusjohtaja ja yksi yrityksen perustajista.

Haku BScBA-ohjelmaan on tammikuussa 2021

Haku International Business -kandidaattiohjelmaan (valintaryhmät I – III) on 7. - 20.1.2021. Hakuaika avoimen yliopiston opintojen perusteella on 17. - 31.3. Hakuaika siirtohaussa on 3. - 17.5. Hakemus täytetään valtakunnallisessa opintopolku.fi -palvelussa. Lisätietoa BScBA-ohjelmasta, hakumenettelystä ja valintaperusteista löytyy osoitteesta

aalto.fi/studies/mikkeli.

Facebook

Instagram

Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulu

Koulutamme tulevaisuuden asiantuntijoita ja johtajia sekä osallistumme yhteiskunnan toimintaan vaikuttavalla tutkimuksella, pitkäaikaisilla kumppanuuksilla ja yhteiskunnallisella sitoutumisella. Olemme yksi Euroopan johtavista kauppakorkeakouluista, ja koulullemme on myönnetty ensimmäisenä pohjoismaisena kauppakorkeakouluna alan tärkeimmät kansainväliset laatuakkreditoinnit. Kampuksemme sijaitsevat Espoossa ja Mikkelissä. Mikkelin kampuksella toimii englanninkielinen International Business -kandidaattiohjelma.

Artikkeli on julkaistu Opintomaailma 2020–2021 -lehdissä (Etelä-Suomi, Keski-Suomi, Länsi-Suomi, Itä- ja Pohjois-Suomi).