Pyydä tarjous

Sovelluskehitys parantaa asiakkaan arkea

Facebook
02.12.2021 | Koulutus ja opiskelu, Yrityselämässä tapahtuu

Hyvä työilmapiiri ja mahtavat työkaverit jäävät Valtteri Lappalaiselle päällimmäisenä mieleen NextGen-harjoittelusta. Näin siitä huolimatta, että yhteyttä muiden sovelluskehitystiimin jäsenten kanssa on lähes poikkeuksetta pidetty verkossa.

Valtteri Lappalaisella, 23, on takanaan neljä vuotta opintoja Tampereen yliopiston Hervannan kampuksella. Konetekniikan pääaineopinnot vaihtuivat hiljattain tietotekniikkaan.

”Ohjelmistokehitys on minulle se oma juttu, ja uskon diplomityön syntyvän vaivattomammin tietotekniikan puolelle. Tietotekniikka on koko ajan kulkenut rinnalla sivuaineena, ja kesätöihinkin olen lähes poikkeuksetta päätynyt it-puolelle. Harjoittelujakso Sitowisessä vahvisti tunnetta omasta alasta entisestään”, Valtteri sanoo.

Valtteri Lappalainen

Tiimityötä etäyhteyksillä

Valtteri työskentelee Tampereella osana Sitowisen Louhi moduulit -sovelluskehitystiimiä. Koronaa tai ei, etäyhteydet olisivat tulleet Valtterille joka tapauksessa tutuiksi.

”Olen tiimistäni ainoa henkilö Tampereella, muut ovat töissä Espoossa ja Turussa. Siitä huolimatta koen päässeeni osaksi mahtavaa työyhteisöä ja viihtynyt todella hyvin. Yhdessä tekeminen näkyy kaikessa ja kaveria autetaan aina kun tarpeen”, hän kertoo.

NextGen-ohjelman parhaana puolena Valtteri pitää sitä, että harjoittelussa pääsee mukaan oikeisiin asiakasprojekteihin.

”Kesän aikana pääsin tekemään ihan oikeaa ohjelmistokehitystyötä muun muassa Louhi-karttapalvelun lisäosien parissa. Sovelluskehityksen tehtävät pohjautuvat aina aitoon tarpeeseen, ja on hienoa, kun voi omalla työllään parantaa asiakkaan prosesseja. Esimerkiksi maamassojenhallintatyökalun avulla isojen maanrakennusprojektien logistiikka saadaan hiottua mahdollisimman tehokkaaksi ja sitä kautta helpotettua asiakkaan työtä kuin rakennettua kestävämpää tulevaisuuttakin”, Valtteri sanoo.

Sitowise tarjoaa paljon mahdollisuuksia

Valtteri jää Sitowiseen työskentelemään osa-aikaisesti opintojen ohella. Seuraava merkittävä etappi on valmistuminen ja diplomi-insinöörin paperit, ja vasta aika näyttää, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

”Sitowisessä on tarjolla paljon kiinnostavia mahdollisuuksia niin työtehtävien kuin uralla etenemisen suhteen. Monet harjoittelijat ovat jääneet yritykseen töihin, ja ymmärrän sen hyvin – rento työympäristö ja positiivinen ilmapiiri tekevät viihtymisestä helppoa. Itsekin olen viihtynyt niin hyvin, että mielelläni pidän ovea auki Sitowiseen”, hän sanoo.

Lue lisää: sitowise.com/nextgen

Muita uutisia