Pyydä tarjous

TAO, Turun Ammattiopistosäätiö kouluttaa niin nuoria kuin aikuisia

Facebook
15.12.2020 | Koulutus ja opiskelu

Aito ammattikoulu antaa hyvät eväät työelämään. Jos hyvät työllisyysnäkymät ja käsillä tekeminen kiinnostavat, kannattaa ottaa suunta TAO, Turun Ammattiopistosäätiöön ja aloittaa jännittävä matka käsityöammatin opetteluun. Osaavat opettajat ja tunnelmaltaan mukava kouluyhteisö takaavat unohtumattoman väylän kiinnostavalle uralle.  Ensisijainen tavoite TAO, Turun Ammattiopistosäätiössä on se, että opiskelijat saisivat töitä, kun tutkinto on suoritettu. Tämän mahdollistavat tiiviit työelämäsuhteet ja työelämässä tapahtuva oppiminen. Koko koulutus on suunniteltu niin, että työelämän vaatimukset on otettu huomioon. Lisäksi jatko-opintokelpoisuus on taattu, eli ammattikoulun jälkeen on mahdollisuus pyrkiä ammattikorkeakouluun. Yksilölliset opintopolut tarkoittavat TAOssa sitä, että eri tutkinnoissa on mahdollista valita tutkinnon osia, jotka tukevat omaa ammatillista kasvua. Osa opinnoista on myös mahdollista suorittaa oppisopimuksella. Tällöin opiskelija opiskelee alan perusteet oppilaitoksessa ja loput tutkinnosta aidossa työympäristössä harjoittelijan palkkaa nauttien. Lisäksi voi valita kaksoistutkinnon, eli ammatin lisäksi saa valkolakin. Tämä toteutetaan yhteistyössä Turun Normaalikoulun lukion kanssa. Aiempi toisen asteen tutkinto puolestaan aidosti lyhentää opintoaikaa.

Mukava ja rento oppimisympäristö

Opiskelijoille tehdyn kyselyn mukaan TAOssa on kiva ja rento ilmapiiri ja koulua pidetään sopivan pienenä kooltaan. Opiskelijoita koulussa on reilut 300. Mukavat ja auttavaiset opettajat sekä opiskelukaverit saavat myös kiitosta. Yhteistyö opiskelijoiden ja henkilökunnan välillä on lisäksi toimivaa. Onnistumiset ja uuden oppiminen nähdään opiskelun hyvinä puolina. Tärkeää on myös oikeiden töiden tekeminen ja valmiin työn näkeminen. Omaan opintoalaan liittyvinä plussina pidetään muun muassa monipuolisuutta ja erilaisia erikoistumismahdollisuuksia. Käsillä tekeminen, alan kiinnostavuus ja ilmaiset opiskelutarvikkeet ovat olennaisimpia syitä hakeutua juuri TAO, Turun Ammattiopistoon.

Kiinnostavia projekteja

Opiskelijoilla on TAOssa mahdollisuus päästä myös osallistumaan näyttäviin projekteihin. Muraaliprojektissa Turun keskustassa olevan kivitalon seinään opiskelijat tekivät upean muraalin, joka esittää koulun perustaja Samuel Koskista ja vanhaa rakennuspiirustusta. Monia opintolinjoja yhdistävä hanke oli puolestaan Volvo Amazon -merkkisen auton kunnostus, jossa laitettiin klassikkoauto uuteen uskoon pintakäsittelystä sisäverhoiluihin.

Perinteitä ja ympäristötietoisuutta

TAO on Suomen vanhimpia ammatillisia oppilaitoksia, ja perustutkintojen lisäksi koulussa on mahdollista suorittaa myös alojen ammatti- ja erikoisammattitutkintoja, kunhan ammatillista osaamista on kertynyt. Perinteisiä kädentaitoja arvostetaan ja vaalitaan, mutta korostetaan myös eteenpäin pyrkivää ja ajan hermolla olevaa ajattelua. Yhtenä esimerkkinä tästä on Vihreä lippu, joka on myönnetty kestävän kehityksen teemojen nostamisesta esille kaikessa oppilaitoksen toiminnassa. Tässä myös opiskelijat ovat aktiivisesti mukana. Tänä vuonna on kiinnitetty erityishuomiota henkiseen jaksamiseen ja hyvinvointiin, jotka ovat myös tärkeä osa kestävää kehitystä. Lisäksi oppilaskunnassa on mahdollista osallistua erilaisten tapahtumiin ja tempauksiin. 

Artikkeli on julkaistu Opintomaailma 2020–2021 -lehdessä (Länsi-Suomi).

Muita uutisia