Pyydä tarjous

Tervetuloa Helsingin Maalariammattikouluun!

Facebook
02.12.2022 | Koulutus ja opiskelu

Opiskele ammattilaiseksi!

Helsingin Maalariammattikoulussa voit opiskella maalaus-, lattianpäällystys-, sisustus- ja restaurointialoja.

- Meillä pääset tekemään ja oppimaan konkreettisia asioita rakentamisesta ja sisustusrakentamisesta. Koulutusvaihtoehtojamme ovat pintakäsittelyalan maalari ja lattianpäällystäjä sekä taideteollisuusalalla artesaani, osaamisaloina sisustaja tai restauroija, sanoo Helsingin Maalariammattikoulun apulaisrehtori Elise Nyyssönen.

Helsingin Maalariammattikoulu on 1930 perustettu yksityinen ammatillinen oppilaitos.

- Meillä suoritettu tutkinto on arvostettu alan ammattilaisten keskuudessa. Koulun työelämäyhteydet ovat tiiviit. Opiskelijoiden ohjaamisessa arvostetaan ammatillista ja pedagogista osaamista sekä opiskelijan huomioimista yksilötasolla.

- Töissä ja opinnoissa työympäristö ja tehtävät vaihtelevat tiiviiseen tahtiin. Lisäksi pääset toimimaan oman alasi osaajien, muiden talonrakennusalan ammattilaisten ja asiakkaiden kanssa. Ammatillisissa opinnoissa taitoja opiskellaan työsalien lisäksi alan yrityksissä sekä koulun omissa projektikohteissa. Opinnot kestävät yleensä kahdesta kolmeen vuotta, jatkaa Elise Nyyssönen.

Hyvät työllisyysnäkymät

- Koulutetuilla alojemme ammattilaisilla on kysyntää työmarkkinoilla erityisesti pääkaupunkiseudulla ja muissa kasvukeskuksissa. Opiskelujaksot yrityksissä ovat poikineet hyvin tehdyn työn ansiosta monelle opiskelijallemme kesätöitä ja valmistumisen jälkeen pysyviäkin työpaikkoja.

Maalarit ja lattianpäällystäjät työskentelevät uudis-, korjaus- ja entisöintirakentamisen kohteissa. Työ koostuu muun muassa maalaus-, tasoite- ja tapetointitöistä sekä parketti-, matto- ja laatoitustöistä. Taideteollisuusalan perustutkinto antaa kokonaisvaltaisen näkemyksen sisustuksen tai restauroinnin toteutuksesta.

Työmaatehtävien lisäksi opiskelijamme sijoittuvat valmistuttuaan muun muassa alaan liittyvän kaupan ja teollisuuden palvelukseen ja osa jatkaa alalla yrittäjänä. Monet konsultit, lavastajat ja alan opettajat ovat hankkineet pohjan ammattitaidolleen oppilaitoksestamme. Voit myös jatkaa opintojasi meillä tai muualla. Voit perustutkinnon ja työelämäkokemuksen jälkeen suorittaa meillä arvostetun ammatti- tai erikoisammattitutkinnon tai jatkaa opintoja korkeakoulussa, kertoo Elise Nyyssönen.

Koulu oppimisympäristönä

Helsingin Maalariammattikoulu tarjoaa turvallisen ja avoimen ympäristön opiskella. Opiskelijoiden kanssa tehdään henkilökohtaiset osaamisen kehittämissuunnitelmat ja oppimisen ohjauksessa yksilölliset polut vielä korostuvat.

Opiskelijoilta ei kerätä materiaalimaksuja, koulupäivinä opiskelijoille tarjotaan lämmin lounas, työasut ovat opiskelijalle maksuttomia ja tarvittavat oppikirjat saa lainata käyttöönsä.

Koulu sijaitsee Pitäjänmäellä toimivien kulkuyhteyksien varrella. Ammatillisen peruskoulutuksen vuotuinen opiskelijamäärä on runsas 200 opiskelijaa. Lisäksi tarjolla on ammatillista lisäkoulutusta (ammatti- ja erikoisammattitutkintoja suorittavat opiskelijat).

Lisätietoja koulusta: www.hmak.com

Instagram

Facebook

YouTube

TikTok

Pohjatyöt pintakäsittelyalalla – Veetin tarina

Veeti aloitti maalarin opinnot Helsingin Maalariammattikoulussa heti peruskoulun jälkeen. Opiskeluaikana hän teki vaikutuksen työmailla täsmällisyydellään. Veeti valmistui kolmen vuoden opintojen jälkeen ja pääsi heti maalariksi rakennusalan yritykseen. Parin vuoden kuluttua hän kaipasi lisää haasteita ja pääsi suorittamaan insinöörin amk-tutkintoa. Amk:ssa Veeti sai kipinän opiskella vielä lisää ja valmistui myöhemmin materiaalitekniikan diplomi-insinööriksi. Ammatilliset opinnot tarjosivat käytännön pohjan, jonka taitoja Veeti soveltaa yhä työssään maalikemian parissa.

Yrittäjyyteen sisustusalalla – Nannan tarina

Nanna päätti abivuoden jälkeen hakeutua opiskelemaan jotain konkreettista. Hän halusi alalle, jolla myös yrittäjyys olisi mahdollista. Opinnot Helsingin Maalariammattikoulussa kestivät kaksi vuotta ja niiden aikana Nanna oppi perusteet monissa taidoissa, kuten maalauksessa, paneloinnissa, verhoilussa ja kalusteiden asentamisessa. Valmistumisen jälkeen hän on työskennellyt sisustusalan liikkeissä ja rautakaupoissa asiakaspalvelijana ja tekee myös sisärakennus- ja sisustustöitä kevytyrittäjänä. Nannan vahvuus on halu oppia uutta ja hän onkin myös koulun jälkeen jatkanut uusimpiin materiaaleihin ja tekniikoihin tutustumista ja näiden soveltamista asiakastöissään.

Mestariksi lattianpäällystysalalla – Mohammedin tarina

Mohammed aloitti aikuisena opiskelut Suomessa. Hänellä on ollut kokemusta kotimaassa erilaisista maalaustöistä, joten hän valitsi Suomessa uuden osaamisalan, lattianpäällystyksen opinnot. Mohammedilla on aina pysyneet työkalut kädessä, ja pian hän olikin jo pintakäsittelyalan perustutkinnon suorittanut lattianpäällystäjä. Opinnoissa hän menestyi hyvin ja valmistui erinomaisin arvosanoin. Mohammed oli ollut joitakin vuosia työelämässä, kun yrityksessä tarjoutui mahdollisuus työnjohdollisiin tehtäviin. Mohammed sai ylennyksen ja osaamistaan vahvistaakseen suoritti työnsä ohessa lattiamestarin tutkinnon. Tuore lattiamestari uskoo jatkavansa alalla vielä pitkään.

Tule luomaan oma tarinasi Helsingin Maalariammattikoulussa!

Muita uutisia