Unelmien ammattiin Salon seudun ammattiopistosta

Facebook
15.12.2020 | Koulutus ja opiskelu

Salon seudun ammattiopistossa opiskelee vuositasolla noin 3000 opiskelijaa. Tarjolla on yli 50 eri alojen perus-, ammatti- ja erikoisammattitutkintoa, mutta ammattiopistossa on mahdollista opiskella myös tutkinnonosia opiskelijan tarpeen mukaan.

– Kattaus eri opintoaloihin on todella laaja, meillä on tarjonnassa mm. autoala, kone- ja metalliala, logistiikka, maarakennusala, puhtaus- ja kiinteistöpalveluala, pintakäsittelyala, sähkö- ja automaatioala, puhtauspalveluala, ravintola- ja catering- ala, sosiaali- ja terveysala, taideteollisuusala sekä liiketoiminta ja niin edelleen.

– Koko tarjontamme löytyy osoitteesta www.sskky.fi, myynti- ja markkinointipäällikkö Mika Rautiainen listaa.

Ravintola- ja catering alalla pulaa osaajista

Rautiainen kertoo, että työllisyysnäkymät alalla ovat todella hyvät, mutta kokeista ja tarjoilijoista on todellinen pula työmarkkinoilla.

– Suuri osa opiskelijoistamme menee oman alansa kesätöihin ja tuolle ajalle voidaan tehdä oppisopimus. Kesätöistä saadaan palkkaa ja samaan aikaan voidaan suorittaa tiettyä tutkinnonosaa oppisopimuksena.

Peliohjelmointi kiinnostaa

– Meillä on tarjolla tieto- ja viestintätekniikan perustutkinto peliohjelmoinnista kiinnostuneille, suuntautumisena ohjelmistokehittäjän osaamisala.

– Opinnot sisältävät mm. 2D- ja 3D-peliohjelmointia, 3D-mallien suunnittelua ja soveltamista sekä AR- ja VR-virtuaaliympäristöissä harjoittelua, Rautiainen esittelee.

Välivuosiopintoja lukiosta valmistuneille

Välivuosiopinnot ovat loistava vaihtoehto lukiosta valmistuneelle, joka haluaa saada ammatillista osaamista ennen ammattikorkeakouluun tai yliopistoon hakeutumista. Opintojen pituus vaihtelee puolesta vuodesta vuoteen ja ovat yleensä monimuoto-opintoja. Välivuosiopintojen avulla hakeutuminen jatko-opintoihin voi helpottua.

Jatkuva haku opintoihin

Salon seudun ammattiopistoon voi hakeutua opiskelijaksi jatkuvan haun kautta, joten hakemuksen voi täyttää milloin tahansa. Parin viikon sisällä hakemuksen jättämisestä hakijaan ollaan yhteydessä ja sovitaan jatkotoimenpiteistä, kuten haastattelun ajankohdasta. Haastattelussa tarkentuu mahdollinen opintojen aloitusajankohta ja yksilöity opiskelusuunnitelma. Ammatti- ja erikoistutkinnoissa on usein vain muutama lähiopetuspäivä ja henkilö on jo työelämässä ja opiskelee oppisopimuksella. Perustutkinto-opinnoissa opintojen alkuvaiheessa ollaan enemmän ”koulunpenkillä”, mutta yksilölliset opintopolut ovat tässäkin mahdollisia ja opintoja voidaan suorittaa työelämässä koulutus- tai oppisopimuksella.

Väylä ammattiopistosta Turun ammattikorkeakouluun

Salon seudun ammattiopisto tekee yhteistyötä Turun ammattikorkeakoulun kanssa. Yhteistyön tavoitteena on luoda joustava jatko-opintoväylä Salon seudun ammattiopiston motivoituneille opiskelijoille. Ammattiopisto valitsee opiskelijat AMK-polulle ja varmistaa, että opiskelijalla on tarvittavat valmiudet ja mahdollisuudet selviytyä AMK-opinnoista. Opiskelijoille tarjotaan ammattikorkeakouluopintoihin valmentavaa koulutusta, esim. äidinkieli, matematiikka ja kielet. Opinnot ammattikorkeakoulussa suoritetaan avoimen ammattikorkeakoulun opintoina, joihin ammattiopiston opiskelijat voivat sopimuksen mukaisesti osallistua. Opiskelija saa mahdollisuuden tutustua mitä opiskelu ammattikorkeakoulussa on. Samalla karttuvat nykyisen tutkinnon osaamispisteet ja jatko-opintomahdollisuudet parantuvat. Opiskelija voi valita jopa vuoden opinnot liiketalouden ammattikorkeakoulun tarjottimelta tai vaihtoehtoisesti suorittaa yksittäisiä opintoja esimerkiksi kone- ja tuotantotekniikan, sosiaali- ja terveysalan tai liiketoiminnan opinnoista. AMK-polulle osallistuneella ammattiopiston opiskelijalla on myös mahdollisuus hakea tutkinto-opiskelijaksi erillishaussa, jos opintopisteitä on kertynyt riittävästi. Jos hän tulee valituksi, hänellä on mahdollisuus suorittaa opinnot nopeammin eli 2,5 vuodessa (normaalisti 3,5 vuotta). Rautiainen haluaa erityisesti korostaa, että ammattiopistosta valmistuneella on samat jatko-opintokelpoisuudet kuin lukion käyneilläkin, jonka lisäksi ammattiopiston käyneellä on jo yksi ammatti taskussa.

www.sskky.fi

Artikkeli on julkaistu Opintomaailma 2020–2021 -lehdessä (Länsi-Suomi).

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia