Pyydä tarjous

Rejlers Finland Oy – monipuolisia tehtäviä kasvavassa asiantuntijaorganisaatiossa

Facebook
19.02.2020 | Koulutus ja opiskelu

– Toimin Suomen Rejlersillä LVI-suunnittelijana. Suunnittelutehtäviini kuuluu useita osa-alueita: vesi- ja viemärijärjestelmät, ilmanvaihto sekä lämmitys ja jäähdytys. Energiatehokkuuslaskenta on nykyisin isossa roolissa, kun pyritään energiatehokkaisiin ratkaisuihin. Suunnittelun lisäksi teen kehittämistyötä käyttämiemme ohjelmistojen parissa, eli käytännössä määritän toimintoja ja kehitän ohjelmistojen käyttötapoja. Lisäksi tehtäviini kuuluu perehdyttäminen, kertoo insinööri (AMK) Christian Strömberg. Rejlers-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimpia suunnittelu- ja konsultointipalveluja tarjoavia yrityksiä. Yhtiö toimii energian, infran, rakentamisen sekä teollisuuden toimialoilla.

– Valmistuin insinööriksi Arcada-ammattikorkeakoulusta energia- ja ympäristötekniikan linjalta vuoden 2019 alkupuolella. Lukion jälkeen minua kiinnosti yleisesti insinöörityö ja erityisesti rakentamisen ala. Arcadalla sattui olemaan energia- ja ympäristötekniikan linja. Se sopi minulle täydellisesti, Strömberg muistelee.

– Valinta tuntui turvalliselta, sillä alalla oli silloin – ja on edelleen – hyvä työllisyystilanne. Töissä on paljon vanhempia suunnittelijoita, jotka ovat lähiaikoina siirtymässä eläkkeelle. Töihin tarvittaisiin koko ajan uusia, nuoria tekijöitä. Meilläkin on haku koko ajan päällä.

Mahdollisuuksia opiskelijoille ja vastavalmistuneille

Rejlers tekee pitkäjänteistä yhteistyötä oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa. Yhtiö tarjoaa opiskelijoille mielenkiintoisia tehtäviä, kehittymismahdollisuuksia ja mukavia työkavereita. Rejlersiä kiinnostavat uudella tavalla ajattelevat ja ongelmia uusista näkökulmista tarkastelevat nuoret. Myös Christian Strömberg päätyi töihin Rejlersille koulun penkiltä.

– Opiskeluihin sisältyi työharjoittelua kahdessa eri jaksossa. Ensimmäinen jakso oli ns. haalariharjoittelu, jonka suoritin rakennustyömaalla. Toinen työharjoittelujakso liittyi insinöörityön aiheeseen. Aloin hakea sopivaa harjoittelupaikkaa, ja isältäni sain vinkin, että Rejlersillä on opiskelijoille tarkoitettu Kultahippu-harjoittelijaohjelma (nykyisin Nextgen-harjoittelijaohjelma). Lähetin hakemuksen ja parin päivän kuluttua soitin Rejlersin HR-päällikölle. Aktiivisuus kannatti, sillä pian rakentamisen toimialajohtaja soitti ja kutsui minut haastatteluun. Käsitykseni mukaan haastattelussa oli minulle isona plussana se, että olin ollut raksalla töissä. Sain paikan. Kultahippu-harjoittelijaohjelman tilalla Suomen Rejlersillä on nykyisin konsernin yhteinen Nextgen-harjoittelijaohjelma, joka tarjoaa vastavalmistuneelle tai pian valmistuvalle insinöörille koulutuksellista tukea ja käytännön toimeksiantoja. Yhdeksän kuukautta kestävän ohjelman kautta tuore työntekijä pääsee mukaan kiintoisiin projekteihin asiantuntijoiden ohjaamana, perehtyy yhtiön toimintamalleihin ja verkostoituu kansainvälisesti. Suomessa helmikuun 2020 loppuun käynnissä olevassa Nextgen-haussa on tarjolla 10 paikkaa.

Monipuoliset ja luovuutta vaativat työtehtävät Rejlers on Pohjoismaiden johtavia ja nopeimmin kasvavia teknisen alan asiantuntijaorganisaatioita. Jokainen Rejlersin asiantuntija on tärkeä osa yhtiön ja asiakkaiden kehittämistyötä. Kasvavassa yhtiössä riittää kehittymismahdollisuuksia, esimerkiksi uusia työtehtäviä asiantuntijaroolissa tai johtotehtävissä, tai uusia haasteita uusien asiakkaiden parissa.

– Työstäni tekee mielenkiintoista se, että suunnittelukohteet vaihtelevat suuresti. Eri kohteisiin tehdään niin paljon erilaisia asioita, että kyllästymään ei pääse. Monipuoliset työtehtävät tuovat sopivasti uusia haasteita. Sekin on hyvä puoli, että suunnittelutyössä ei ole yhtä oikeaa tapaa toteuttaa asioita. On olemassa määräykset, joiden mukaisesti järjestelmien täytyy toimia, mutta suunnittelija voi käyttää omaa luovuuttaan määräykset täyttävän järjestelmän suunnittelussa, mainitsee Christian Strömberg. Yhtenä Pohjoismaiden ja Suomen johtavista insinööritoimistoista Rejlers tarjoaa kattavasti insinööripalveluja teollisuuden, rakentamisen, energian ja infran asiakaskunnille. Rejlersin palveluissa yhdistyvät moderni ICT ja vahva insinööritaito. Rejlersin osaaminen on asiakkaiden käytössä kaikissa rakennetun ympäristön elinkaaren vaiheissa asiantuntijapalveluina, projektipalveluina ja jatkuvina palveluina. Rejlersin ammattilaisten kädenjälki näkyy esimerkiksi Helsingin keskuskirjasto Oodin sähkö-, tele- ja turvaratkaisuissa sekä uniikissa valaistuksessa.

Home of the learning minds

Suomessa Rejlersin palveluksessa on lähes 1 000 työntekijää, jotka työskentelevät 20 paikkakunnalla ympäri Suomen. Kaiken kaikkiaan konsernilla on yli 2 400 ammattilaista ja yli 80 toimistoa Suomessa, Ruotsissa, Norjassa ja Abu Dhabissa. Christian Strömberg näkee, että suuri yhtiö on työnantajana vakaa ja varma. Työyhteisössä vallitsee hyvä henki.

– Työskentelen Vantaan toimipisteessä. Täällä on ollut todella kivaa työskennellä, ympäristö on rauhallinen. Suunnitellessa pääsee toteuttamaan omia visioita, mutta totta kai kokeneemmat työntekijät antavat vinkkejä, miten asioita kannattaisi tehdä. Vastaavasti nuorilla työntekijöillä on uudenlaisia näkemyksiä ja tietoteknistä osaamista koko työyhteisön hyväksi. Olemme tekemisissä myös työajan ulkopuolella liikunnan ja virkistyksen merkeissä, meillä on esimerkiksi kerran viikossa sählyvuoro.

– Rejlers antaa työntekijöille mahdollisuuden kouluttautua oman aktiivisuuden mukaisesti. Toistaiseksi olen osallistunut yhteen koulutukseen. Halusin käydä koulutuksen energialaskennasta, tarkemmin sanoen IDA ICE -tietokoneohjelman käytöstä. Ilmoitin halukkuudestani esimiehelle, ja totesimme, että tällainen osaaminen olisi hyvä lisä meidän tiimimme. Rejlersin slogan ei suotta ole "Home of the learning minds", yhtiö haluaa panostaa henkilöstönsä osaamisen jatkuvaan kehittämiseen, Strömberg kertoo.

Raksakokemus on etu

Opiskelupaikkaa miettiville Christian Strömberg toteaa, että rakennussuunnittelu turvallinen ja lupaava ala.

– Työ on vaihtelevaa ja mielenkiintoista. Alalla on pulaa nuorista osaajista, joten hyvin todennäköisesti työpaikka löytyy. Monipuolisen koulutuksen ansiosta insinööriksi valmistuneelle avautuu paljon erilaisia työmahdollisuuksia: töitä voi tehdä suunnittelun parissa, urakointipuolella tai tuotekehityksessä.

– Talotekniikkaa tai rakentamisalaa harkitseville sanoisin vinkkinä, että raksalle kannattaa hakeutua kesätöihin. Siitä on paljon etua, kun on päässyt tutustumaan tekemiseen konkreettisesti.

Artikkeli on julkaistu Itä- ja Pohjois-Suomen, Länsi-Suomen sekä Keski-Suomen Opintomaailma -lehdissä 2020.

Muita uutisia