Rejlers Finland Oy – monipuolisia tehtäviä kasvavassa asiantuntijaorganisaatiossa

Facebook
15.12.2020 | Koulutus ja opiskelu

Rejlers-konserni on yksi Pohjoismaiden suurimpia suunnittelu- ja konsultointipalveluja tarjoavia yrityksiä. Yhtiö toimii energian, infran, rakentamisen ja teollisuuden toimialoilla.

– Työskentelen Suomen Rejlersillä sähköverkot-toimialalla projekti-insinöörinä. Jokainen projekti on erilainen, vaihtelevuutta on paljon, sanoo diplomi-insinööri Konsta Leino.

– Projektit kohdistuvat suomalaisille sähkönjakelu- ja sähkönsiirtoyhtiöille sekä kantaverkkoyhtiö Fingridille. Käytännössä mallinnan sähköverkkoja mallinnusohjelmilla ja suunnittelen sähköverkkojen suojareleiden asettelua. Suojareleille haetaan asetteluarvot osittain mallien kautta. Teen myös suojauksen suunnittelun valvontaa, eli valvon urakoitsijoiden suunnittelutyötä.

– Koulutuspolkuni on hieman epätavallinen, sillä minulla on sähköalalta kolmen eri asteen tutkinnot. Ensimmäisenä suoritin sähköalan perustutkinnon Kouvolan seudun ammattiopistossa v. 2013, valmistuin siis sähköasentajaksi. Sähkö- ja automaatiotekniikan AMK-insinööriksi valmistuin Mikkelissä Xamkista vuonna 2018. Viimeisimpänä minulla on sähkötekniikan diplomi-insinöörin tutkinto Aalto-yliopistosta viime keväältä, Konsta Leino kertoo.

– Sysäys sähkötekniikan alalle tapahtui varmaan jo lapsuudessa. Alakoulun käsityötunneilla tehtiin elektronisia ovikelloja, ja tunsin, että tämä on jotain sellaista, mitä haluaisin tehdä isona.

Mahdollisuuksia opiskelijoille ja vastavalmistuneille

Rejlers tekee pitkäjänteistä yhteistyötä oppilaitosten ja opiskelijoiden kanssa. Yhtiö tarjoaa opiskelijoille mielenkiintoisia tehtäviä, kehittymismahdollisuuksia ja mukavia työkavereita. Työnantajana Rejlers on kiinnostunut innovatiivisesti ajattelevista ja ongelmia uusista näkökulmista tarkastelevista nuorista. Myös Konsta Leino päätyi töihin Rejlersille jo opiskeluaikanaan.

– Rejlersille tulin ensimmäisen kerran v. 2017 kesätöihin. Olin tuolloin Mikkelissä AMK-insinööriopiskelijana. Rejlers ei ollut minulle ennestään tuttu, mutta soitin kuitenkin yhtiön sähköverkkotoimialan johtajalle. Kerroin hieman itsestäni ja sanoin olevani kesätöitä vailla.

– Tilanteessa oli tuuriakin, sillä sattumalta Rejlersillä oli juuri silloin tarvetta suunnittelijalle, ja asiakkaana oli yhtiö, jolle olin ammattikoulussa ollessani työskennellyt. Siitä se lähti. Vinkkinä nuoremmille sanoisin, että kaikki työkokemus voi jossakin vaiheessa osoittautua arvokkaaksi.

– Sain jatkaa töitä Rejlersillä osa-aikaisena suunnitteluinsinöörinä AMK- ja yliopisto-opintojeni ohessa vuoden 2019 loppuun saakka, mistä lähtien olen ollut vakituisena. Työskentelen Rejlersin Vantaan toimipisteellä.

Monipuoliset ja luovuutta vaativat työtehtävät

Rejlers on Pohjoismaiden johtavia ja nopeimmin kasvavia teknisen alan asiantuntijaorganisaatioita. Jokainen Rejlersin asiantuntija on tärkeä osa yhtiön ja asiakkaiden kehittämistyötä. Kasvavassa yhtiössä riittää kehittymismahdollisuuksia, esimerkiksi uusia työtehtäviä asiantuntijaroolissa tai johtotehtävissä, tai uusia haasteita uusien asiakkaiden parissa.

– Työssäni juuri vaihtelevuus on piirre, josta pidän. Työni parhaita puolia ovat myös haasteelliset työtehtävät, on mukavaa päästä ratkomaan erilaisia ongelmia. Minulle on merkitystä myös sillä, että työni avulla taataan suomalaisille luotettava sähkönsiirto ja -jakelu, Leino toteaa. Rejlers tarjoaa kattavasti insinööripalveluja teollisuuden, rakentamisen, energian ja infran asiakaskunnille. Rejlersin palveluissa yhdistyvät moderni ICT ja vahva insinööritaito. Rejlersin osaaminen on asiakkaiden käytössä kaikissa rakennetun ympäristön elinkaaren vaiheissa.

Home of the learning minds

Suomen Rejlers on osa kansainvälistä Rejlers AB -yhtiötä. Toiminta Suomessa alkoi v. 1980 Mikkelissä. Yritys on kasvanut tasaisesti. Nyt henkilökuntaa Suomessa on yli 1 000 yli 20 paikkakunnalla ympäri Suomen. Rejlers-konsernin Suomen yhtiöiden liikevaihto vuonna 2019 oli noin 73 miljoonaa euroa. Konsta Leinon mukaan Rejlers on työnantajana vakaa ja varma. Työyhteisössä vallitsee hyvä henki.

– Mielestäni Rejlersin arvot ja toimintatavat ovat yhteisöllisiä ja perheyritysmäisiä, vaikka yhtiö onkin viime vuosina kasvanut. Yhtiö huolehtii henkilöstöstään, tilat ja laitteet ovat ajan tasalla.

– Meillä pyörii jatkuvasti useita projekteja digitalisaation ja uudenlaisten palveluratkaisujen kehittämisessä, mutta Rejlers panostaa myös perinteiseen palveluun ja työntekoon. Se on mielestäni hienoa. Konsta Leino kertoo, että Rejlers kouluttaa henkilöstöään eri tavoin tilanteen mukaan. – Joskus tarvitaan yksityiskohtaista ja syventävää erilliskoulutusta työntekijälle, joskus riittää suuremmalle joukolle annettu tietoisku.

– Ammattitaito kehittyy myös työnteon ohessa, kun yhdessä työskennellään. Jotta henkilöstön osaaminen laajenisi, teemme välillä töitä, jotka eivät kuulu ihan siihen omimpaan osaamisalueeseen. Tiimissä tietoa jaetaan ja työkaveria opastetaan.

– Olisi mukavaa päästä työuralla eteenpäin kohti vaativampia tehtäviä. Haluaisin kehittyä asiantuntijana ja projektien läpiviejänä. Näkisin, että Rejlers antaa tähän kaikkeen hyvät mahdollisuudet.

Käytännön työkokemus on etu

Opiskelupaikkaa miettiville Konsta Leino toteaa, että sähköala on hyvä valinta, koska mahdollisia työtehtäviä on runsaasti.

– Työelämässä se tarkoittaa monipuolisuutta, toimenkuvaa voi vaihdella saman työnantajan palveluksessa. Etenemismahdollisuudet työuralla ovat hyvät: asentajasta voi kouluttautua suunnittelu- ja tutkimustehtäviin. Käytännön työkokemuksesta on niissäkin hommissa aina etua.

– Sähköverkkoalalla on tapahtunut isoja murroksia ja tapahtuu edelleenkin. Isoja trendejä ovat olleet toimitusvarmuuden parantaminen ja uusiutuvan energian korostuminen esimerkiksi tuulivoimahankkeiden myötä. Alan tulevaisuus näyttää hyvältä, samoin työllistymisnäkymät. Sähköllä tulee olemaan kysyntää tulevaisuudessakin, ajatellaanpa vaikka liikenteen sähköistymistä.

rejlers.fi

facebook.com/rejlersfinlandoy

linkedin.com/company/rejlers-finland-oy

instagram.com/rejlersfinland

Artikkeli on julkaistu Opintomaailma 2020–2021 -lehdissä (Etelä-Suomi, Länsi-Suomi, Keski-Suomi, Itä- ja Pohjois-Suomi).

Haluatko oman yrityksen esille tähän?

Ota yhteyttä

Muita uutisia